Čo môže papať 6 mesačné dieťa?
Ahojte,co este okrem zeleninky,ovocia a kasicky davate svojim drobcom ? Okolo toho 6mesiaca? 😉
@lucia006 podla vsetkeho mas presne tak stare dieta ako ja, (moja je narodena 19.10) podla mna sa tiez ponahlas...Moja je plne kojena (ziadne cajiky a vodicky) , zacala som vcera zemiakom ktory mi ani nechcela, dnes baby rice zjedla a zemiak tiez zase nechcela ..A poviem ti vobec nemam pocit ze sme pozadu, alebo by sme nieco zmeskali, mala prospieva, rastie.
Len to mam pocit ze niekedy tlak okolia...som bola na dovolenke doma, co som sa koho napocuvala ze preco jej este nedavam..Ignoracia - je to moje dieta..
@luna303 sto ludi sto nazorov asi to vidim takto 😵 mne zase hned jak som prestala kojit povedala doktorka ze musi pit vela cajiku pri um tak sme hned zacali,pije od hipp harmancekovy a od hipp na dobru noc.a potom este od sunarky sipka cucoriedka,velmi mu chutia nema zapchy ked pije vela cajika,a proste on ked sa nenapije caju ani nezaspi.a ked papa obedik zeleninku tiez musi dobre ze ne pokazdej lyzicke sa napit 😝 akurat nemoze fenikel takze vyhladavam cajiky bez fenikla.
@katie555 no presne ako pisete je to vase dieta vy rozhodujete kedy co spapa a pod.ja soms rozhodla zacat na 4 a pol mes.mi tiez zjedol jednu dve lyzicky az po 5 mesiaci trosku viac teraz uz posledny tyzden celkom pekne papa,vasa je plne kojena je to podla mna obrovsky rozdiel ona dostava vsetko co potrebuje .neviem si predstavit ze by moj nepil cajik pri um 😖 a odkedy papa zeleninky zacal mi krasne kakat a zapchy pominuli. 😉
@lucia006 to som nejako prehliadla ze je na UM osrpavedlnujem sa...ono vo vseobecnosti odporucaju pre plne kojenych 6 mesiacov a nekojenych skor...
s tym spankom - podla statistik 50% deti okolo 5 teho mesiaca z tych co dobre spavali sa zhorsia - jednak koli zubkom , a druha vec je spracovavanie vnemov a podnetov ktore ziskali pocas dna. nas trapia zubky uz takmer 3 mesiace a stale ziadne nema, jedine stastie je ze vzdy je to len cez den a v noci spi v pohode ( 2 krat hore)
@katie555 no ano je na um kojeny bol zial len 3 tyzdne,prve 3 mes,mal koliky nevedel spat kvoli tomu a traz skoro 3 mes,mi spava zle asi kvoli zubkom ,on ani nepootvori ocka len sa proste prebudi hadze funi mrnci prvratim ho nabok pohladkam spi dalej a stale dokola a o 5tej rano uz je fitt,a pocas dna je tiez dost nervozny vsetko pcha do pusy slinta nervaci.
@lucia006 mne tiež všetci hovorili z rodiny, že prečo nedávam čajíky 😉 ale nejak som nebadala na nej, že by ich potrebovala a keď som spomenula pediatrovi či by som mala zaviesť, tak sa úplne zhrozil 😀 potom som s ňou bola raz na pohotovosti mala teplotu a tak som sa pre istotu aj inej lekrárky pýtala na čajík a tiež mi vraveli, že v žiadnom prípade, keď tak pár lyžičiek lucky alebo prevarenej vody. Ale to je pravda, že sto ludí, sto chutí, je to aj vec názoru a keď si bábänko žiada a vidno, že je smädné tak môže byť 🙂
@lucia006 no ono to s tymi babatkami nikdy neskonci...najskor koliky potom zuby...To vstavanie nezavidim..My sme boli doma na svk a tam v neznamom prostredi sa mi budila kazdu hodinu az hodinu a pol..To ja chodila ako zombie...Sme sa vratili a tu vsetko po starom...Ono tie zuby raz vyjdu a bude aspon chvilu dufam pokoj...
to ti uz pekne vsetko papa ? ja sa dva pokusy zemiaku neuspesne, este vyskusam dnes...Jednoducho do ust sice da, omiela a potom vypluje ...
@lucia006 no prvé dva mesiace sme nespali vôbec... velké koliky! začínalo to o 18:00 a končilo o 05:00 ráno, veľký rev 😅 ani cez deň moc nespala, vúčšinu času preplakala. Tiež sme skúšali všetko možné a potom to samo nejak prechádzalo. Začala sama v noci spinkávať ale s tým že často sa budila na papanie či prebaliť. A od 4,5 mesiaca prespí bez jedenia celú noc. Ako ja som tiež často hore, lebo ona sa v spánku stále odkope a potom kýcha 😀 tak ju aj 50x zakrýcam za noc 😉
Tiež budú pomaly zúbky, ale má to také intervaly. Niekedy sa s ňou týždeň nedá vydržať čo ju to bolí, vtedy aj zle spí a niekedy je dobre. 🙂
@luna303 sorry viem ze mimo temy, ale k tomu odkopavaniu - skusali ste baby sleeping bagy co su? nasa malinka je v tom uz od 2 tyzdnov tusim a nemame problem z odkopanim..ja som ju zacala davat do toho bo nechcela byt v studenej posteilke po krmeni (vecer sme to vyhrievai) takto jej teplo pri kojeni neuniklo a pomohlo...Odvtedy je len v tom, prikrivky ziadne... A co sa tyka kychania ...to je myslim normalne, mala kycha stale a ma z toho dobru zabavu 😀
@luna303 no presne ja na nom vidim ze je smadny nieje hodina co nepije cajik uz si ho aj drzi sam zruckami.ja so tiez snim bola na pohot.bol chorucky a povedali vela vela cajiku.taze ani tii lekari sa bohvie ako snazormi nezhoduju,no tie koliky boli strasne ale ani tie zubky nic moc,akoze moj papa len raz vnoci ale sa tak rusi niecim ,ako keby mal zle sny no horor 😢
@katie555 o tom som ešte nepočula, musím preskúmať 🙂 akurát keď bola menšia som myslela, že sa budí na vlastné pohyby, bo jej stále ruky lietali. Poradili mi, hoci velmi drastické a plakala som ako dieťa, no skúsila som ju silno uviazať a dať do perinky, no nepomohlo. Po čase to samé prešlo, len stále dvíha tie nožičky, už si ich aj chytí a dá prsty do úst 🙂 ale vždy pri tom poprdká, tak ju nechám 🙂 len nevýhoda že odkopáva tü deku či prikrívku.
@lucia006 no tak ani lekári nemajú asi rovnaké tabulky 🙂 tí moji sú skôr taabulkoví, preto ich niekedy ani nepočúvnem často krát a urobím si podla seba 🙂 no dnes napríklad si dcérka sama vypýtala pitie. Boli sme na nákupoch a bolo jej teplúčko a začala pýtať flašku v nezvyčajnom čase, tak som jej ponúkla čistú vodu a veru vypila 50 ml lucky, u nás zatial rekord 🙂 ono ako sa bude oteplovať tak určite aj tekutinky budú pribúdať.
@luna303 no presne dnesny lekari su tabulkovy a ja urcite take dieta mat nechcem 😒 riadim sa podla seba a podla maleho.dnes zjedol na olovrant dva jablcka uvarene co som len pozerala ale ked mu tak chutia co uz 😵 no nedaj mu 😀 juj dnesmbolo fajn teplucko ale vypil ako vzdy 3 flasky za cely den. 😉
nas maly papkos uz papa ovocie, zeleninu, masko, po dnesnej poradni uz nam dovolila doktorka vajecny zltok, jogurt, ovsene vlocky, lepok v pohodke. nebol kojeny,takze pekne sa prikrmuje uz od 4teho mesiaca,bez problemov. 🙂 my sami sa doma stravujeme zdravo,takze keksiky este tak skoro neuvidi ,ale zase ked budeme u babky,tam sa piskotke nevyhneme 😀
Nas lekar siel na vsetko cez ryzovu kasu. Nie kupensku, ale rozmixovanu rozvarenu ryzu. Najprv len velmi velmi riedku. A postupne sme pridavali do ryze zeleninky. Nikdy sme sa nedopracovali k cistym zeleninkam a chvalabohu on bol skvely vo vysvetlovani, ze dietatko v takomto veku vobec nepotrebuje pestru stravu, nevadi ak je monotnona, nevadi, ak niektore zeleninky odmieta... Takze nasa malacka dlho ficala na ryzovej kasicke a brokolici do nej pridanej. Neznasala mrkvu, grckala z nej. Tak sme nedavali... Existuju take parne hrnce na rycu, kde sa da nastavit davka a ako makka ryza ma byt. My sme taky nemali, len som mala vzdy v chladnicke na jeden den davku rozvarenej ryze. Trosku som zmixovala s vodou, prihriala a bolo... Podla mna lepsie ako kupenske kase. Neskor sme do kase pridavali trosku psena alebo pohanky, alebo som ryzu davala pol na pol bielu a natural. Ciste pseno alebo ine malej nechutili tiez...
zdravim mam sest mesacneho synceka a chcem sa poradit cim cim ho mam prikrmovat lebo mlecko mu snestaci dakujem
🙂
Ja mam sest mesacneho chlapceka a vyzivku mu davam us od troch mesiacov a chvala bohu nic mu nieje
mam 6 mesacneho synceka a neviem co mu mam dat jest porate mi prosim

@luna303 hej, treba skusit hned poharik so sosakom, ja som mala samotecuci a aj ked sa dlho len oblieval, tak neskor si v pohode zvykol a odvtedy nemame problem. Doteraz mam obe deti len na vode.