icon

Dávate deťom kozie mlieko?

misickaa4
7. jún 2021

Ahojte,
Davate/davali ste ho detom aj napr v 1,5r?
Badali ste nejake zmeny v zlepseni imunity?
Dakujem

sisabe
8. jún 2021

@misickaa4 dávala som malej a detská doktora bola ohromená že malá preberá pol kila tyzdnenne.My sme kupovali od suseda ,nakolko mala z umelých mala len hnačky a vracala.Vyskusali sme ako nám poradili a super ani chorá nebola 👍

cecilia29
8. jún 2021

Chováme kozy 16 rokov a často od nas kupovali a aj kupujú mlieko pre detičky. Dokonca už pre polročné, ktorým škodili UM mlieka. Zákazníci boli spokojní. Pomáhalo na ekzémy a imunitu. Aj mojím dávam samozrejme kozie mlieko - od 8 mesiaca do príjmov keďže kojim. Trojročná už pije mlieko normálne. Teba si nájsť dobrý zdroj - ideálne od kôz, ktoré sa pasú na tráve, nie sú niekde zavreté v chlieve. Mlieko je tak kvalitnejšie a zdravšie.

cariad
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
8. jún 2021

Ano, od 1,5r ho pila do cca 3r mi dcera pila kazdy den. Ci to malo vplyv na imunitu neviem.. najvacsi vplyv malo zmenit skolku a prestahovat sa z mesta :D

cariad
8. jún 2021

@misickaa4 áno. Kozie mlieko sa nedáva len koli imunite, ale koli tomu že je jednoduchšie ho spracovať stráviť. Tela má 4 žalúdky na strávenie kravského mlieka. Človek má iba jeden žalúdok takže na začiatku nevie spracovať nič okrem MM v 1,5 by už mal zažívací trak byť zvyknutý na popasovanie sa aj kozieho mlieka. 🐐🥛🍀🎈

bimbambim
8. jún 2021

Ahoj áno pili moje deti v tom veku kozie mlieko svokor choval kozy tak mlieko bolo.Skoda že už nie sú ani kozy ani svokor a ja neviem zohnať kozie mlieko pre deti.Maju síce 12 a 9 rokov ale kebyže ho mám dávam im naďalej.S kravskym mliekom nemám problém to máme priamo od kravy plus robia aj syry tak tých máme tiež veľa.Ale kozie mlieko je super

sirka9
8. jún 2021

svokra vsetkych troch synov odchovala na kozom mlieku domácom. chovali kozičky. aj teraz chovajú a teším sa, že aj moje dieťa, ktoré sa narodí bude môcť piť kozie mlieko. pri tých umelinách, čo sú v obchode, je to viac než prijateľná alternatíva 🙂

misickaa4
autor
8. jún 2021

@sisabe a prevaralu ste, ci len do urcitej teploty zohriali?

sisabe
9. jún 2021

@misickaa4 iba ohrievali neprevarali sme

magda15
Odpoveď bola odstránená