Dieťa nechce piť
Mali ste niektora skusenosti s tym ze Vam dieta nechcelo pit?? Moj uz id 9mesiaca flasku s vodoi ani vidiet nechce. Cez pohar aa napije tiez nie vela. Ma rok a mesiac a vodu mu davam cez striekacku inak to nejde. Vodu odmieta hoci je sladka cista to je jedno aka..pije velmi malo vody . Pytala som sa dr. Ze co robit povedala ze nic nenaucila som ho pit. Teraz ma rok a nenaucim ho. Dost dobra rada myslela som ze vybuchnem od hnevu
@vladka09876 zrušiť mlieko úplne..aby ročné dieťa vypilo 3/4 l kravského mlieka cez den-to je strašne vela.. dospelý by mal problem so strávením takého množstva..nečuduj sa, ked nič iné nechce jesť a piť..flaša pred spaním je zlozvyk, nauč zaspávať inak..
Tiez si myslim, ze pit tolko mlieka je vela. Na zaciatok by som ponukla stale, ked bol zvyknuty pit mlieko, by som mu to nahradila tekutinou, ktoru ma druhu najradsej. Idealne by bola cista voda, ale z vlastnej skusenosti viem, ze ked sa tak trapite s pitim, ti je uz jedno co vypije, len nech pije. Mam sedemrocnu dceru, s ktorou to mame od malicka. Nikdy si nevypyta pit a ak jej dam pit, musim stat nad nou, aby to vypila, inak to niekde polozi a cely den je o smade.Takze je na mne jej ponukat pravidelne pit. Najviac vypije od malicka pred telkou.
@vladka09876 dcéra bola dlho kojena a odmietala piť čokoľvek okrem materského mlieka. Vytrvalým skusanim sa našiel jeden druh cappy džúsu, ktorý ale snáď po 3/4roku prestali vyrábať a ja som cestovala po ba a skupovala v obchodoch zvyšky😛. Zároveň hľadala ďalšie "vyhovujúce" pitie. Tiež to bola nejaká sladká zbrnda. Teraz pije už snáď všetko, dokonca napriek všetkemu jej chutí aj čistá voda.
ja som riedila sušené mlieko väčším nožstvom vody - plná flašla plus dve - tri odmerky mlieka. tiež mi velmi vodu ani čaj nechce, ale postupne pije viac.
my mame doma rovnakeho vymyselnika. Od narodenia odmietal cumel. Tak sa len kojil. Po pol roku sme mu chceli dat caj alebo mlieko z flase. Uplne to odmietal. On dokazal v letnych horucavach aj pol dna nepit. Potom, uz ked bol totalne dehydrovany tak vypil pol flase naraz. Boli take dni, ze mal len jednu, dve nacikane plienky. Tak sme mu tiez museli zacat davat mlieko a tekutiny cez striekacku. Teraz ma 2,5 roka a dodnes nechce pit poriadne. Sem tam vypije z poharika, sem tam z flasky, ale je to viac menej zo zabavy, nie kvoli pocitu smadu. Mlieko dodnes nevypije inak ako zo striekacky. Horsie je, ze ma uplne znicene zuby z toho, ako mu davame striekackou mlieko priamo na zuby.
Aj ja sa posledné tri dni trápim s dcérkou. Tiež mi odmieta piť a to som vyskúšala čokoľvek od fľašiek až po poháriky. Doteraz pila normálne z fľašky a vždy vypila aj 100 ml naraz. Tak bojujem ďalej a dúfam, že sa to zlepší.

Moj tiez malo pil, vyskusaj flasky mne zabral ten poharik od NUK co imituje poharik z toho sa uz aj sam napije. Aj ked sa dooblieva casto ale trenuje.