Fliačky na nohách. Môžu byť z mrazenej zeleniny?

aglutig
21. mar 2011

ahojte. mám doma 5mesačného drobca. už cez 2týždne papáme zeleninku - 3 dni sme jedli mrkvu, 3 dni petržlen, 3 dni zemiak, 3 dni brokolicu. dva dni sme to jedli všetko v kope - uvarila som to na blato a pomágala vidličkou. doteraz som mu to pripravovala z čerstvej zeleniny.
včera som uvarila drobcovi mrazenú zeleninu - mix karfiol, brokolica a mrkva. urobila som výnimku, dala som to aj s vodou do mixera a urobila takú polievočku - malému to moc nechutilo. večer mal na nožičkách také malé fliačky.
dnes mal na obed to isté, a celé nožičky má také flakaté. nikde inde na telíčku to nemá.
myslíte, že to može byt z toho jedla?
- prvý krát mal karfiol
- prvý krát mal v zelenine aj vodu v ktorej bola zelenina varená
- prvý krát mal jedlo pripravené z mrazenej kupovanej zeleniny

Myslím, že z prášku na pranie to byt nemože, používam stále ten istý. Veci mal po praní vyžehlené...
Je mi ale divné, že to má len na nožičkách. Je to také červené, suché...

Ďakujem za radu.

aliza
22. mar 2011

nemyslim si, ze by problem mohol byt v tom, ze islo o polievocku, urcite nie, k mrazenej zelenine sa neviem vyjadrit lebo zasadne varim z cerstvej, tiez sa mi nezda, ze by islo o lergiu na karfiol, skor mrkva moze sposobit alergiu, ale uz ju mate v jedalnicku 2 tyzdne....skus ju na 2 tyzdne vyhodit a davaj iba zemiacik a cukinku, to nesposobuje ziadnu alergiu.
Inak, vobec sa to nemuselo spustit jedlom. A mliecko pije ake?
Podla toho, co opisujes, moze ist o ekzem. Spustac sa niekedy nepodari zistit, nie vzdy je to o alergenoch.
Moj syn je na specialnom um. mlieku proti alergiam, nebol este ockovany, papal od 1.mesiaca probiotika, prikrmovat sme zacali pred 6. mesiacom....a aj tak ma ekzem na tvaricke od 3.mesiaca, aj napriek tomu, ze sa nestretol so ziadnym znamym alergenom, akurat, ze ja mam ekzem, takze dedicnost, zial ☹ .
Skus vyhodit tu mrkvu a premastuj, premastuj....skus vyhodit uplne avivaz, kupkaj ho len par minut, daj mu do kupela olej a vodu sa snaz mat okolo 35 stupnov, aj menej, prilis tepla voda vysusuje a kup ho kazdy 2-3 den. A mozes kupit probiotika, vraj velmi pomahaju.

denka8
24. mar 2011

ahojte....s ekzemami mam coto skusenosti,ale nikdy nezacali takto na nozickach..skor na ritke a lickach..preto sa mi nezda ze by to mohlo byt z jedla...neskusala si niaky novy krem alebo co?
co sa tyka tej mrazenej zeleniny niekedy je este lepsia ako cerstva,pretoze je to zelenina ku koncu sezony,je v nej menej dusicnanov ako v "krasnej velkej cerstvej zelenine"...
probiotika sme uzivali aj my ale nikdy nie na ekzem,skor po hnackach...
hlavne skus malickeho premastovat,ucinne je radsej vela vela krat ako raz a nahrubo-koza tak nedycha...
tak dufam,ze som aspon trosku pomohla..... 🙂

ninka23
22. jún 2012

@aglutig @denka8 @aliza
U nás to začalo rovnako v 5 mesiaci ( asi 3 týždne po prikrmovaní), len na nožičkách v oblasti členkov ( myslela som, že je to od ponožiek, že ju tlačia tie vypletané vzory). Nakoniec kožná určila ekzém a museli sme prejsť na HA mlieko a práve dnes sme po 4 týždňoch dozvedeli výsledky alergologických testov a je to mrkva. Musíme ju úplne vylúčiť 😒

aliza
22. jún 2012

@ninka23 tak super, ze aspon viete, co to sposobuje. Ja som ten prispevok pisala pred vyse rokom a malemu ten ekzem uplne zmizol a uz sa nevratil, tak neviem, co to bolo. Ale mrkvu tiez nemusel, bola som prekvapena, ze mu nerobila dobre lebo dcera mala od 6.mesiacov mrkvu kazdy den a nikdy ziaden problem. Cize mozno organizmus automaticky odmietal nieco, co nebolo pren vhodne. Doteraz mi mrkvu velmi neje. Tak nech sa aj vy toho nadobro zbavite! 😉

ninka23
22. jún 2012

@aliza Ďakujem. Uvidíme aká bude liečba a či okrem mrkvy nebudeme musieť vysadiť aj niečo iné 😒

ivanuska77
23. jún 2012

Ahojky, ja som vcera po okupani zbadala Sofii na nozicke na kolienkom nieco akoby mala spinave, tak som sa jej to snazila zotriet, zle zistila som, ze to ma opalene. Telicko a stehienko ma mierne do hneda opalene a jednu nozicku od kolienka dole ma bielu, neopalenu. Prechod medzi tym je taky vlnity, vyzera to cudno, jedna nozka biela a druha hneda. Neviete co to moze byt? Moja sestra, ma na chrbte take miesto ktore sa jej nikdy neopali, je to taka akoby hviezdica, vo velkosti dlane. Okolo sa je to pekne opali a toto miesto zostane biele, vzdy. Co je to?