icon

Kedy začali vaše kojené deti poriadne papať?

kiki75
1. mar 2015

Dcera ma 18 mesiacov a stale papa malo podla mna, na veceru a ranajky velmi malo,najviac zje asi na obed..cez den ju kojim napoziadanie, ajvnoci vlastne..... Nechapem, ci nie hladna alebo este stale jejstaci materske mlieko??

ja_janot_halg
1. mar 2015

Mali sme rovnaky problem, zacal pekne papat, az ked sme obmedzili kojenie. A to bolo cca v 17. mesiaci.

katrinka8
1. mar 2015

Dcérka nikdy 😀 Má 4,5 - roka a jedák je skôr biedny. Ale synček, naopak, od začatia príkrmov papá celkom dobre. Myslím, že tak normálne, otvára ústa (to sme pri dcérke teda nepoznali), a zje takú priemernú porciu. Občas menej, občas viac. Hlavne z toho netreba robiť vedu, trápiť sa a nútiť ich. Každý má svoje tempo. Pokiaľ prospievajú, treba to nechať na nich 🙂 Viem, o čom hovorím, ušetrí to neskutočné množstvo nervov.

anina33
1. mar 2015

presne tak,kojila som do 7m potom zacala byt nervoznejsia a zistila som,ze nemam uz tolko mliecka ako predtým,tak som zacala UM trvalo kym sme nasli to,ktore chuti,ale ovela viac spapa a to aj prikrmy a co sa tyka vecerneho spania to sa tiez poklopem zlepsilo.Predtym bola v kuse hore,teraz 2x.

pribinak
1. mar 2015

Ked som dokojila, teda po 15 mes, dovtedy to bolo skôr take olizovanie lyžičky

siska53
1. mar 2015

Syn papal krasne od prvych prikrmov. No o to menej mlieka (MM,neskor UM pil). Prosto on bol a aj je papkac. Naskor si vychutnaval mlieko,neskor postupne prikrmy. On aj prve papanie bol taky,ze otvaral pusu,aj celu mrkvu by zlopol,no mal smolu,dala som len 4lyzicky. Hned vedel,co s tym. 🙂 nebol a nie je tucko. Skor z tych stihlejsich.

Dcerka zacala lepsie papat po obmedzeni dojcenia na dve denne,co bolo,ked mala nejakych 21-22m. Ale stale papa o nieco menej,ako by podla nejakych tabuliek mala. Ak jej idu zuby,sopel ci dovolenka,zhorsi sa to aj teraz,ked uz nie je dojcena. Ale stale ma rada mlieko,davam zvacsa UM. Ale zas nemysli si,ze vypije nejak vela. Dakedy len 120ml,inokedy 220ml a k tomu tak ledva pol rozka,niekedy len,2kusky. No zvykne si mlieko vypytat na olovrant ci po veceri. A to ma uz skoro 3roky.

A suhlas s @katrinka8.

horseshoe
1. mar 2015

v 18-19mes. sa rozjedol doslova zo dna na den ako ked lusknes prstami. netusim, co bolo pricinou, lebo dovtedy to bola riadna bieda s jedlom...

edulkobaby
1. mar 2015

Kym bola kojena, bol to kriz nieco do nej dostat. Odstavila som ju v 21 mesiacoch. Odvtedy zere ako kyselina.
Pri druhom sa uz nebudem tak stresovat, kym bude kojene, nebudem robit opicky, nech nieco zje, ako som to robila pri prvom. Fakt to bolo o tom, ze jej mlieko stacilo, alebo ze ho uprednostnovala pred beznou stravou.

janickacrazy
2. mar 2015

Podľa mna by si mal obmedziť kojenie cez den, ja som vačšie dieťa kojila už len večer a v noci, cez den pekne papal už príkrmy, moj starší bol teda pažravko a od 9mes. by zjedol aj kona. Doteraz zje všetko, čo nezje jeho. 😀

zamilion
2. mar 2015

staršia dcéra na 7 mesiacov hned po prvých príkrmoch jej zachutilo. mladšia jedlo odmietala a bola výhradne dojčená do ukončeného jedenásteho mesiaca. začala jesť všetko zo dňa na deň, keď jej ako jedenásťmesačnej vyšiel prvý zub.

mirkapal
2. mar 2015

Podla mna zavisi od dietata, moja maldsia dcerka sa naozaj kojila dost a napriek tomu nemala problem prejst na prikrmy, ked sme zacali so zavadzanim. Tiez jej chutili. U nas to teda islo tak nejako plynulo same a doteraz je dobry jedak. Ale starsia dcerka bola a aj doteraz je presny opak, papala malo a musela som kadeco vymyslat, aby nieco zjedla.