Kedy zaviesť paradajky do jedálnička dieťatka?

cyklamenka
20. jan 2013

Babeny dnes sme dali strážili malého a dali mu HIPP paradajky s penne a cukinou.. pisane od 4m. Ma uz vyse 6, ale teraz citam, ze to obsahuje aj lepok a hlavne tie paradajky.. uz male vela vela druhov zeleniny a maska, vybrali to z pomedzi prikrmov, co mam v policke :( a pol toho vacsieho poharika.. co mozem cakat? :(..

stanislava2
20. jan 2013

na lepok je dobre prejst ešte počas kojenia to znamena že tvoje 6 mesačne dieta lepok može v pohode či je alebo nieje kojené a paradajky by nemali nijak uškodit ak mu chutili je to v pohode.Moj syn tak miluje paradajky že v lete sme mu ako 6 mesačnemu museli dve tri paradajky pomixovat a jedol ich ako polievku lyžičkou.Zo začiatku mal trošku taku malu vyražku okolo ust ale to mohlo byt aj toho že mu šli zubky stale bol oslintany a všetko dával do pusiny.štvornožkoval aj vonku po tráve hladkal naše domace zvieratka mačku aj psika samozrejme riadne očkovane .Teraz mame 14 mesiacov a tie paradajky musi mat skoro každy den ma ich velmi rád.

katy1979
20. jan 2013

Nerob si z toho vobec tazku hlavu. Na slovensku je zvykom paradajky davat dost neskoro oproti inym statom.
Ak sa chces vyhnut takymto potravinach tak to zlozenie vyziv si musis studovat bez ohladu aky pocet mesiacov na to pisu.
Reakciu maly nemusi mat vobec ziadnu. Ak by mal nejaku alergicku reakciu tak sa najskor vyhadze ci bude mat inu stolicu.
Prvy jedol paradajky od 11mesiacov druhy ovela skor.

libka1
20. jan 2013

pokial mu to chutilo a nic mu nie je tak nie je dovod na stres 😉 osobne by som sa nebala ze co mozes cakat, podla mna nic a v pohode to zvladne 😉 lepok je tiez v pohode v tom veku...

zunolu
20. jan 2013

ja som malej dávala lepok ( rožky , piškóty ) cca od 7 mesiaca a paradajky papala už v 8 nič jej nebolo a paradajky zbožňuje

anjelicek26
20. jan 2013

@cyklamenka - no paradajky az po roku, "milujem" toto oznacovanie vyrobcov... nic necakaj, prinajhorsom sa ti vyhadze..

rora
20. jan 2013

moja ich zacala ochutnavat asi od 8.mesiaca, mali sme vlastne zo zahrady, chutne sladucke 🙂 tie kupovane su humus,tie jej teraz ani nedavam,ja sama ich nejem,nechutia mi,pockam az kym nebudeme mat zas vlastne zo zahrady.

zuzkat1
20. jan 2013

Paradajky po roku. Vzdy si precitaj co to obsahuje,oni zavadzaju na tych flasiach

lucina7
20. jan 2013

naša je rajčiny už od 6 mesiacov

anjelik2509
20. jan 2013

naša rožky papala od pol roka, ale len tak ich žužlala a nič jej nebolo...A rajčiny ani neviem kedy sme jej začali dávať, ale asi niečo po roku mala a strašne jej chutili...Aj teraz jej chutia a nič, v pohode 🙂 Nič sa mu nestane, prinajhoršom sa vyhádže, ako sa písalo vyššie, ale aspoň budeš vedieť z čoho 😉

zuzi0911
20. jan 2013

od roku ale osupane.som sa bala aby supku poriadn pozula a nebolo jej zle.a osupovala som do cca 1,5 roku

k_a_j_k_a
20. jan 2013

U nas sme zacali s paradajkami, ked bola sezona, vlastne sme tak zacinali s vacsinou zeleniny a ovocia. Nie vela, ale aspon ochutnat. Starsia je decembrova, cize ten 8.-9.mesiac a mladsia je julova, cize ta vacsinu az od toho roka.

euka210
20. jan 2013

myslim, ze to zvladne. Ja som davala paradajky od 10m lebo bolo leto a maly ich zboznoval.

pimpulienka
20. jan 2013

Po roku najprv bez šupky