icon

Krabicové mlieko pre 9,5-mesačnú dcéru

27. sep 2022

Ahojte, myslite ze by som mohla 9,5 mesacnej dcerke davat krabicove mlieko? Doteraz pila Nutrilon ale nejak to v poslednom case vyzvraciava. Dakujem za odpoved

Strana
z2
85miska
28. sep 2022

@stanislavicenka a ja prečo nemám problém s obličkami?

lavender273
28. sep 2022

Krabicove by som nedala v ziadnom pripade. Uz len pri tej myslienke mi kruti crevo.

85miska
28. sep 2022

Síce vek je 1,5roka ale väčšina z vás by aj tak nikdy neodporučila kravské mlieko lebo to už je starodávna metóda. Tak odborníčka sa vyjadrila.

natalinka25
28. sep 2022

Ahoj. Ja som dávala obom mojím dcéram od 9m trvanlivé 3,5% mlieko alebo poľské 3,2% Aj dr nám ho odobrila dievčatám nič nechýbalo. 👍
Dokonca aj keď sme ležali v nemocnici tak dr mi hneď povedala že ak pije mliečko krabičkove tak tam je chladnička.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
85miska
28. sep 2022

@zuzudrnda čo lekár to iná rada áno. Tak ako sme matky a máme iné názory. No to neznamená že ak robím niečo inak ako ty tak je to nesprávne. Toľko len k tomu.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
28. sep 2022

@85miska ale je rozdiel 9 mesacne a 1.5 rocne dieta predsa. tato pediatricka tu na MK posobi aj na insta, sledujem ju, ona do roka razne kravske neodporuca. a ani po roku neodporuca trvanlive, ale cerstve kravske. sledujem viac pediatrov a naozaj som sa nikde nestretla s odobrenim kravskeho mlieka u dietata do roka.

85miska
28. sep 2022

@matkahelka pozri vysvetlím to poslednýkrát. Moje dieťa nepije kravské mlieko ako náhradu umelého mlieka. Má 9 mesiacov a je plne na normálnej strave. 5-6x denne. Nebudem písať čo papa ale nepije vôbec mlieko od 7,5 mesiaca. Prestalo mu chutiť. Nezaviedla som mu kravske mlieko. Proste mal biely jogurt alebo kašu mliečnu. Neviem ako papa autorkine dieťa lebo sú deti ktoré nechcú jesť prikrmy žiadne a sú plne na UM. Môj sa budí 1x v noci. Dávala som mu čaj ale vôbec ho to neuspokojilo. Jednu noc tak strašne vystrájal že som prevarila kravské mlieko naliala do fľašky 120ml vypil 90 a spal do rána. Odvtedy každú noc je hore 1x vypije 90ml alebo 120ml to málokedy kravského mlieka. To je 1dcl za 24 hodín. Nebavte sa tu somnou jak s idiotom že nalievam do dieťaťa celé dni kravské mlieko a že jak mu tým ničím obličky a neviem čo všetko. Ďakujem za pochopenie

mimi16
28. sep 2022

@85miska presne o tom som aj ja písala. Všetko s mierou a nie je potrebné híkať a rozhorčovať sa nad všetkým tak ako väčšina.

mimi16
28. sep 2022

@stanislavicenka no neviem aký ročník si ty. Moja dcéra má 13 a poviem ti že aj v tej strašne pre teba vzdialenej minulosti fungovalo všetko ako teraz. Tie výdobytky doby sú vynálezy a nie objavy ako sú “novinky” ohľadom stravy ak sa bavíme výlučne o deťoch. Aj o kravskom mlieku a kedy ho zavadzať sa hovorilo aj pred 20-timi rokmi, žiadna novinka to nie je. Ak aj podáš trošku hoci len pol deci pred jedným rokom tak to dieťa neumrie. O tom boli mnohé komenty a nie o dennom pití mlieka 9-mesačného dieťaťa. Čo má práčka a mlieko spoločné? Mnohé veci fungovali už dávno len u nás sa o nich nevedelo a keď aj áno, je potrebné zas niečo spochybniť pretože biznis je biznis. Len na okraj. Nedávno som našla debatu a nosičoch a šatkách pre deti. Zaujímavé, že na nete nie je ani jedna zmienka o negatívach. Tak zbavme sa všetky kočiarov a vláčme deti len v šatkách. A zabudla som na záver. Moja najstaršia mala to strašné chodítko, no nebadať žiadne následky na nej.

autor
28. sep 2022

Och, kebyze viem ze z tejto temy vznikne to co vzniklo tak ani sa nepytam :D cakala som normalne kratke vystizne odpovede, dakujem tým ktore to pochopili a neporovnavali vedu z roku raz dva so sucasnou vedou 🙂

stanislavicenka
29. sep 2022

@autorka chces kratku odpoved,tak proste nie. Jasa cudujem, ze sa toto niekto vobec pyta. Ved mas pediatra. A to, ze zatazuje oblicky, nie je vidiet, ani za rok, ani za 2, ani za 10.

autor
29. sep 2022

@stanislavicenka ja sa zas cudujem ze ste zas nepochopili aku odpoved som cakala 🙂 tak sa prosim necudujte 🙂

evaachesa
29. sep 2022

Ja zase nepochopím takéto diskusie, kde dostaneš 25 odpovedí kde ti to nikto neodporúča, dokonca ťa upozorní na to že je to nebezpečné, no ty si z tých všetkých odpovedí nájdeš 2, ktoré ti odobria tvoj úmysel. Načo si tu vlastne založila túto otázku? Urob rovno ako chceš a máš pokoj. 🤷 Toto mi hlava neberie, no čo už....😐

85miska
29. sep 2022

@stanislavicenka a za 30 rokov by už mohli byť tie obličky zaťažené?

luciaaaaa
29. sep 2022

Kratko, strucne, vystizne: NIE

luciaaaaa
29. sep 2022

@85miska moj svagor ako jedine dieta bol od 6mes.na kravskom mlieku a ako jediny zo surodencov ma s oblickami problemy. Strasne velka nahoda. Take mnozstvo kazeinu ake obsahuje kravske mlieko babatkovske oblicky spracovat nedokazu, to je nepopieratelny fakt. To, ze ty a tvoj brat nemas tazkosti s oblickami je dokaz toho, ze su neskodne prevsetky babatka? Argument, ze nemam financie na UM? Pre babo? To je ako ked dospelemu povies, funguj na suchych rozkoch, na ine nemame. Usetrit sa da na plienkach, obleceni, ale na mlieku v prvom roku zivota, kedy sa dieta najviac vyvija? Sama som nedavno bola svedkom ako primarka na detskom odd.kricala na romky, ze ak maju na cigarety, nech najdu aj na najlacnejsie UM, pretoze vdaka krabicovemu mlieku budu ich deti kvoli problemom s oblickami zatazovat nas zdravotny system do konca zivota.

panizima
29. sep 2022

Radšej nie

lenkakravcova
29. sep 2022

@85miska
Zdravé dieťa kravské mlieko zvládne, len ako záťaž. Bez zdravotných komplikácií, ale ako záťaž na trávenie a vylučovanie.

Dieťaťu, ktoré ma obličky slabšie, by ich kravské mohlo doslova zničiť (tie prípady deti v minulosti zomierali na tzv slabosť).
Ľudia, ktorí majú pred dialyzou, nesmu pit kravské mlieko a prijímať bielkoviny v mäse.
Mame ochorenia obliciek v rodine, preto som sa na to dôsledne informovala. Kravské mlieko 1,5%tné prevarené alebo UHT, je vhodné dávať od 12.mesiaca. Nie skôr.

stanislavicenka
29. sep 2022

@evaachesa dakujem. Presne tak

hanaxxx
29. sep 2022

@85miska to ze ty nemas problem s oblickami nic nedokazuje. Existuju ludia,ktori byvali v blizkosti cernobylu, ked vybuchol a doteraz su nazive a nemaju zdravotne problemy. Podla tvojej logiky, by to malo znamenat, ze prostredie s vysokou radioaktivitou je pre ludi bezpecne. Urcite sama dobre vies, ze to nie je pravda. Tak je to aj s tvojim tvrdenim o mlieku.

martabubu
30. sep 2022

Dávala som u oboch deti až od roka a pol približne keď už jedli všetko ostatné a mali dostatočne zrelé obličky

martula1977
2. okt 2022

@anjelicek26 ja som bola kolená a mám intoleranciu na mlieko. Najstarší syn nekojeny 190 cm, prostredný kojeny 193 cm, najmladší kojeny a zo synov bude najmenší. Tak v mlieku to asi nebude

magda15
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2