Mliečna kaša s príchuťou

8. okt 2023

Ahojte asi 2 tyzdne davam drobcovi na vecer nemliecnu krupicovu kasu, budeme mat 6M, myslite, ze uz mozem skusit mliecnu aj s nejakou prichutou? Na obale pisu 4M+ aj 6M+ len s tym slovom mliecna som opatrna.

aliaray1
8. okt 2023

Ahoj, ja som mliecnu zarabala s hypoalergennym UM (Beba sensitive HA), mozno niekto zaraba aj s materskym, to neviem. Preco sa bojis? Bejby je alergik?

belasy_motylik
8. okt 2023

Ja som s príchuťou nikdy nič z kaší nedávala, nevidím v tom zmysel, prvé príkrmy som do roka dávala bez akýchkoľvek príchutí, dochucovaní, čisto len prírodné chute, aby si nezvykol na tie umelé a sladké, denne veľa zeleniny, ovocia, prvá kaša bola ryžová, lepok som zavádzala cez kvalitné špadové a ovsené bezmliečne kaše, neskôr viaczrnné, krupicu som nedávala veľmi dlho, nie sme v 1980, nepotrebovala som zalepiť dieťaťu hlad a trávenie múkou.

amelia89
8. okt 2023

no ked je MLIEČNA znamena ze obsahuje kravske mlieko (bez ohladu na to s cim ju ty zarobiš), takze ja osobne 6mesacnemu dietatu by som kravske mlieko nedavala ani nezavadzala, najprv by som zaviedla okolo 8m biely jogurt atd. Viem ze to na tych obaloch je napisane ale neriadila by som sa tym- kazde dieta je predsa ine a ma zavedene veci inak.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miimss
8. okt 2023

Tak ono záleží či je dieťatko na UM alebo materskom mlieku. Ak na materskom mliečne výrobky sa odporúča zavádzať tuším až od 10 mesiaca, čiže by som dávala len nemliecne kaše. To však neplatí pre deti na UM tie už môžu skôr.

autor
12. okt 2023

@miimss moj je na UM, tiez sa tej mliecnej kase bojim zatial nic s kravskym mliekom este nemal...

miimss
12. okt 2023

Myslím si, že keď je na UM tak sa kľudne môžeš riadiť tým označením na kasiach. Poprípade to striedať s nemliecnou alebo rozrabat nemliecnu s UM.