Moja 3-ročná dcérka nechce papať

klaudi77
21. dec 2022

moja trojročná dcérka nechce absolútne sama papať nič nechce chytiť do ruky okrem chrumiek , a čokolády.. stále ukazuje že ma špinavé ruky tak to radšej položí alebo pôda mne že nech jej dávam ...

dskjhfdlkdjhl
21. dec 2022

Treba skusit lyzicu😉

anjelicek26
21. dec 2022

A co sa stane, ked jej to nepodas? Amok, nervy? Kazde peklo trva tri dni, jest bude, teraz s tebou pekne cvici... v skolke ako funguje?

viestta
21. dec 2022

Trojrocna uz ma aspon rok jedavat lyzicouu, ked nie aj vidlickou. Kto ju bude v skolke krmit.?

miadi
21. dec 2022

Uz mala davno jest sama s vydlickou lyzickou. Mala by ciste ruky. A ty klud .

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patka06
21. dec 2022

3 ročnej daj lyžičku, lyžicu alebo vidličku a nezašpiní si ruky
Rozhodne ju nekŕm, ak ti jedlo podáva do rúk - nevezmi ho, nech si ho položí na tanier

yanni
21. dec 2022

Ako jedavala doteraz? To fakt len rukami? Tak moja trojrocna si aj sama pokraja. normalne nozom a vydlickou. Daj jej lyzicu do ruky a nebude spinava. Od chrumiek a coko spinava nie je? To je ale logika. Nedaj jej ziadnu coko a bude. 3 rocne pekne s tebou kyva.

kate_cs
21. dec 2022

@klaudi77 vydržať a stáť si za svojím. Nekŕmiť. Dieťa v tomto veku sa naozaj musí vedieť najesť samé. A keď nechce jesť normálne jedlo, nedať ani chrumky či čokoládu. Vysvetlit s pokojom, že keď bude jesť lyžičkou, nezašpiní sa. Od hladu neumrie, neboj sa a ty musíš len stáť za svojim.

matullienka
21. dec 2022

No naša má 3,5 a už viac ako 1,5 roka pekne sama papa lyžičkou a vidličkou, neexistuje aby som ju kŕmila Max dokrmim (nevie si ešte nachylit tanierik keď papa polievku) ako papa v škôlke?

galioska
21. dec 2022

@klaudi77 nieje autista?

hipuska
21. dec 2022

No neviem, syn má 3 roky a tiež ho kŕmim. Ale, vie sa najesť aj sám, ale teda preferuje kŕmenie. V MS jedáva sám. Nehrotila by som to

angel993
21. dec 2022

@klaudi77 nemusí jesť sama. Môjho syna som kŕmila do cca 3,5 roka. Veľa spravilo aj to že sa mu narodil súrodenec a keď videl že kŕmim bábätko tak chcel aj on aby som mu dávala jesť. Ja som to nikdy nehrotila, určite by som to nehnala až do amoku dieťaťa. Dieťa niekedy totiž potrebuje cítiť aj takým spôsobom že mama tu je pre neho. Ja som s tým nemala problém, v pohode som ho nakŕmila, on bol spokojný a postupne začal jesť sám. Najprv len raňajky, postupne aj polievku a druhé.
Záleží na tom ako to vyhovuje tebe. Ak si s tým v pohode tak je to v poriadku. Ak nie tak určite nájdeš vhodný spôsob ako ju motivovať 😉

jasminka22
21. dec 2022

@galioska blby komentar

marianarem
22. dec 2022

@klaudi77 Niektore deti maju problem s tymto spinenim ruk. Je to na dlhsie, no v skratke sa tomu pomaha tak, ze sa s nimi najprv hraju rozne hry, kde si trosku umazu ruky. Zacat sa moze napriklad plastelinou, tam sa neumazu skoro vobec, neskor sa napr. moze miesit cesto, alebo aj kreslenie prstami je dobre.

maminkadeticiek
22. dec 2022

Zeny,skuste sa na chvilu oprostit od toho,ze je to vase milovane dieta,ktore ste si len tak mimochodom takto same naucili a rozmaznali.Skusme spolu uvazovat co sa stane ak ju nenakrmis?Nenaje sa a umrie od hladu???NIE.Bude revat a vunucovat si,nebude jest,mozno aj pol dna,mozno aj cely den,ale nakoniec ju hlad prinuti najest sa.Samozrejme ak jej pomedzi to nedas chrumky,sladke a ovocie.Proste ju nechaj tak.Pud sebazachovy zariadi ze sa naje sama.A ked sa nevzdas a zopakujes to 2,3,5 krat tak ju odnaucis od toho co si ju sama zle naucila a zacne jest sama lebo zisti ze nema na vyber a po tyzdni si ani nespomenie ze to byvalo onak.Klucova osoba si ty,ze to vydrsis a budes konzistentna.Nie ona.A viem to preto lebo mam.3 a pol rocneho a presne takto to funguje.Ked som zistila ze v skolke papa uplne sam,krasne bez najmensich povykov a upozorneni tak som rychlo pochopila ze je problem.v tom ako je doma nauceny,lebo je sikovny a zvladne to uplne sam.Samozrejme odmeny za napapanie sa sama su pripustne,deti treba motivovat,ale netreba popustit.

ivangeline
22. dec 2022

Daj jej jedlo a pribor a jedz si svoje. Staci den a vyhladne. :D

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klaudi77
autor
21. jan 2023

Mamičky vyšlo najavo že moja dcéra je autistka