icon

Môže 8 ročné dieťa jesť plesňové syry a údené mäso?

21. máj 2022

Nemôže mu to uškodiť? Odkedy jedli vaše deti to čo aj vy?

jahodka11611
21. máj 2022

8rocne?moje deti 4 a 2 roky už jedia všetko,vrátane nivy,slaniny (napr. V cestovinach),údené koleno v polievke...

gleep1
21. máj 2022

Tepelne upravené plesnive syry môže jest dieťa od malička. 8 ročne dieťa môže jest už aj tepelne neupravené.
Údené mäso škodí každému, aj tebe. Pýtať sa či jej neuškodí keď škodí každému je trochu divne. Neuškodí jej to ale viac než tebe, keď to ješ ty môže aj ona. Byt tebou by som jej ale isla príkladom a jedla zdravo

sona96
21. máj 2022

Ale toto musí byť troll, toto sa nemôže nikto pytatz vážne

iwesska
21. máj 2022

Udeniny nie su vhodne pre deti ziadneho veku. Ked ich raz za cas zje ale v jedle,nic sa jej nestane. Tie plesnove syry,to je take osemetne...Moja lubi tie olomoucke smradlaky, ked si da muz,da aj jej kusok,ale nivu tepelne neupravenu jej nedam - ja som raz z takej skoncila s hroznymi hnackami na pohotovosti,takze tu jedine tepelne upravenu v omacke.

stanulienkat
21. máj 2022

Detom by som nedavala. Udene by nemali jest ani dospeli. Je to karcinogen.

janapeterjana
21. máj 2022

Plesňové syry by som napríklad ja nedávala.

niekto2hy
21. máj 2022

Bryndzove halusky jete s cim?

evaachesa
21. máj 2022

@niekto2hy s čím sa jedia? My jeme bryndzové s bryndzou zmiešanou s kyslou smotanou a to je všetko. 😃

niekto2hy
21. máj 2022

@evaachesa Bez slaniny?😎

evaachesa
21. máj 2022

@niekto2hy áno 😃

niekto2hy
21. máj 2022

@evaachesa Tak ja si ich radsej pomastim,aby isli lahsie dolu hrdlom... 😎

evaachesa
21. máj 2022

@niekto2hy jaj tak úplne mi to vypadlo lebo muž nemá rád slaninu takže pre seba si väčšinou doma nerobím ale keď sme niekde v reštaurácii, tak ja zjem aj so slaninou 🙂

nelca0510
21. máj 2022

@gleep1 plesnivé syry nemôže jesť nikto. Pani za pýta na plesnové syry,to je veľký rozdiel.

makova333
21. máj 2022

Potrebuje jest 8 rocne dieta plesnove syry a udene mäso? Nie nepotrebuje. Potrebuje to dospely? Nie nepotrebuje, je to skor taka chutovka "naobcas", ked uz bez toho nevie vydrzat.

viestta
21. máj 2022

@makova333 lepší plesnovy syr ako chipsy, lepšia dobra šunka ako keksik

makova333
21. máj 2022

@viestta aaa tak nechodme do extremov😀 Ten plesnovy syr sa da zamenit aj za mozzarellu nielen za chipsy 🙂

gleep1
22. máj 2022

@nelca0510 ďakujem veľmi pekne za opravu 🙂

viestta
22. máj 2022

@makova333 pozri sa, ja na es nových syroch nevidím nič zlé, rovnako ako údeniny sa nejedia deň pri dní, aspon u nás. Každý si pod plesnovy syrom predstaví len nivy, ale množstvo syrov obsahuje uslachtile kmene rôznych baktérií a ani sa nad tým nepozastavi. Každý si pod udeninou predstavi dobre vyudenu klobásu alebo slaninu ale pod údeniny spada napríklad šunka, ta je varená alebo prosuto a to je susene, tam karcinogeny z dymu nie su

makova333
22. máj 2022

@viestta len ona pise udene mäso nie udeniny kde patri aj npr. spominane prosuto alebo kvalitna vsrena/dusena sunka s vysokym podielom mäsa. Takze tam vidim dost oodstatny rozdiel. Pri plesnovych syroch nejde iba o tu plesen, ale často su velmi slane atd.

viestta
22. máj 2022

@makova333 máš pravdu, ale zbytočne prehanas

makova333
22. máj 2022

@viestta ok v tomto sa nezhodneme, nevadi 🙂