Môže ročné dieťa decaf kávu?
Môžem mu dat ochutnať keď si namočím prst a ze to len na chuť oblizne?
Prečo? K čomu je to dobré?
Ja osobne kofeín nemôžem, ale bezlaktozovej káve neodolám raz za čas, keďže je to riadne svinstvo. Skús pozrieť proces výroby bezkofeinovej kávy.
Ano mozes, nic sa mu nestane aj keby si mu do nej piskot namocila. Next question! 😃👌
My deťom robíme kakao a voláme to káva. Dáme im trochu do ich mini salocky a sú happy, že pijú s rodičmi kávu 🙂 ale nemyslím si, že sa im niečo stane keď im dáš len ochutnať napríklad mliečnu penu z kapučína 🙂 a ak by si chcela niečo zdravšie ako je Granko tak odporúčam od PureNuts Ka-kavko 🙂
možeš, ale neodporúčam, mne tak babka naučila stredného syna na kávu, že potom ju vkuse vyžadoval, som mala dosť nervy nato
A k čomu by to bolo dobre ?
A prečo by malo?
Ked ti ju rozleje a olizne si ruky, nic sa mu nestane. Avsak cielene mu to davat, skusat, preboha naco?!
@autorka Tak moj najmlasi ochutnal aj normalnu kavu, robila som si bielu kavu s musli rano a nabral si lyzickou a zije, predstav si 😅🤣.
Ale zamerne mu to nedavam. Ked robim plnku do torty, robievam s bezkofeinovej kavy, starsie deti maju tu plnku strasne radi, taka typicka varena so zltkami a pravym maslom, recept od maminy. Tak z tej torty jedol aj taky 1,5 rocny. Ked je to obcas...vsak nevadi. Ale zamerne mu pravidelne davat, naco?
@evica17 presne, ja ked vidim,že dakto dava napit sa piva dietati tak by som ho zahrdusila. Malej ked sli zuby tak mi radili potrierat vinom ale palenkou, bola som proti vsetci krutili hlavou🤣. Casom som narazila na clanok, kde pisali, ked sa dietatu potieraju dasna alkoholom, je to pre neho ako by som si ja dala 0.5cl frtana. A kavu ani detsku ani ziadnu.
Sú aj také bezkofeinove kávy, že kofeín je extrahovany čisto mechanicky, so žiadnymi chemickymi rozpúšťadlami...ale tieto kávy su strašné drahé, tak 15€ min. za 1 balenie... Taká si myslím, že by bola ok, ale inak to môžeš radiť do kategórie menej zdravých nápojov
Inak káva má aj prospešné flavonoidy (protizápalové látky)
brewed coffee contains a variety of flavonoids, including the flavan-3-ols, epicatechin and epigallocatechin, as well as the flavonols, myricetin and quercetin. Flavonoids are known to exert anti-inflammatory activity, be protective for the gut, and help with cardiovascular function.
je to nutné??
to navo tito? presne tak sa to zacina, ved len jeden cukrik, jednu hranolku😅🫣 a to niesom ziadna bio ale este sa tych hranoliek, sladkosti najedia🙂
Ale jasné že môže, zas tie bio eko raw matky budú pohoršené. Podľa mňa ju ochutnal neskoro, kludne mohol začať s prvým príkrmom. Ideálna na začiatok je írska káva, 2v1 kavička aj drinčik.
Pila som to počas tehotenstva a je to neskutočne horké.. horšie ako nejaká nesca.. na čo to chceš davat ročnému decku??
Iné je ochutnávania jedla, aby sa naučilo na iné chute atd… ale káva? Alebo Alkohol?? To už kde sme…
Ak ta chce napodobnovat a tvarit sa dospelo tak mu mozes normalne spravit meltu sladku aj s mliekom a este podporus jeho crevnu mikrofloru
🤦🏻♀️
Mozes. Marisku az od 2 rokov.
@stanulienkat 🤣
Dievca ja robim v kaviarni a co som tu ja uz videla co napchali do deti od toho by vlasy bio matkam stali.normalne mu daj olizat lyzicku alebo prst neumrie z toho..vyzivova hodnota sice nula bodov ale deti su zvedave a chcu to co dospeli.
Bezkofeinova kava sice neobsahuje kofein ale teín a ine latky ktore sa prepaluju (hovorim o strojovej kave) su aj v nej preto aj kojacim mamickam alebo tehotnym radim radsej jedno male ciste ristretto ako ten sajrajt bezkofeinovy.nakolko kofein a ostatne latky sa z kavy zacnu uvolnovat az po urcitom case posobenia horucej vody na nu.teda cim mensia (kratsia)kava tym zdravsia cistejsia a menej kofeinova....
@jankalukasova bejbycino akoze horuca cokolada😅, existuje to v kaviarnach😊
@stanulienkat dost neskoro😅👍
Ešte zaviesť alkohol v nejakom tom imuno okne a ste vybavení. 🥂🤪
@saxana000 Presne, to naše slovenské "veľké presso"...

A načo to bude preňho dobre ? Ja ani nesúhlasím s tým keď deti ochutnávajú namočený prst v pive, pene z piva alebo iného alkoholu. Toto tiež nevidím význam. Keď bude staršie,kúp a urob mu občas detské capucin o