icon

Môžem dať 8 mesačnému tvaroh a variť mu z krabicového mlieka?

bosorka3113
13. feb 2013

Ahojte snazim sa riadit komunistickou knizkou Nase dieta, ale vo vela veciach sa lisi od nazorov doktorov.
Napr. tvaroh, v knizke je uz od 6teho mesiaca s ovocim a doktorka hovori az od roku. Chcela by som mu dat napr. tvaroh s bananikom, ziadneho pribinacka ! Alebo ako mu mam uvarit krupicovu kasu ked mlieko tiez moze az od roku a inu stravu ako zemiakovu kasu... Ja si myslim ze na taketo varenie by mu nemalo krabicove mlieko ublizit ci?
Jogurty biele uz papa ale moc mu nechutia kedze su dost kysle 😒

Dakujem za vase nazory 😉

awalancha3
13. feb 2013

...vsetky co ti tu pisu, boli odchovane prave na tej knizke..... Nie je zlá.. ale netreba brat vsetko doslovne, ani z tej ani z nejakej ultra modernej. V prvom rade, dietatko je este malicke, netreba mu vela, ani nejake krkolomne obmeny netreba.....Kravske krabicove plnotucne kludne davaj, vsetky Um su robene zo susiny kravskeho mlieka...A ku strave: od 6 mesiaca som malej davala prepasirovane ovocie cez sitko zo zahrady (marhule, maliny, slivky, broskyne, hrusky...) a zmiesavala som to s tou osemzrnnou kasou z obchodu a asi od 9 mesiaca som mlela ovos, spaldu, pohanku na kavovom mlynceku a s tym som jej to ovocie miesala; no a mlieko- pijeme od 6 mesiaca surove kozie mlieko z bio farmy a v zime, ked kozicky nedoja tak bio alpske plnotucne, alebo tatranske plnotucne..... Má 2 roky a 2 mesiace a klop klop este choroba nebola, ani sopliky /aj ked sa tomu raz nevyhneme/

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@svetlusska ja ta chapem 🙂 ale to uz neni cista domaca krupicka a aj tie kasicky by som si radsej ja robila 😀 asi sa moc nudim 😀 ale nie ide to hlavne do penazi tie kupovane kase a ani neviem ake konzervanty tam su a hluposti...

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@kokorunecka no mne povedala ze zvolensky je tucny a kedze maly je tucko tak ze mam davat activiu ze ta je lahka 😀 a preto aj marina kekse nam zakazala ze su tucne, ale inak maly neni ze tucny ako tucny ma 10kg ale je dlhy a vela papa 😀DDD Super bo aj na nete som nasla od 7 mesiaca zemiakovu kasu s mliekom a zasmazkou a to bola stranka s detskymi receptami...

skeptik
13. feb 2013

@bosorka3113 tu vobec nejde o alergie, ale o to, ze 8 mesacne este nema vyvinute oblicky a pecen tak ako 12 mesacne a normalne kravske mlieko obsahuje prilis vela soli a nevhodnych bielkovin a velmi zatazuje tak male babo. Uvarenim toho mlieka to este zhorsis, nakolko tieto nevhodne latky este viac skoncentrujes.

digysa
13. feb 2013

@bosorka3113 Ja by som pockala s tvarohom...ma pred sebou cely zivot na ochutnanie tvarohu...

ALe radsej tvaroh ako pribinacik 😎

A k mlieku- kravske mlieko nie je ziadna vyhra...bohuzial ☹

kokorunecka
13. feb 2013

@bosorka3113 Niečo mi hovor 😀 Moja malá váži nejak okolo 12kg.. 😀 A z pôrodnice sme odchádzali s váhou 2900g 😀
Neboj sa, nič mu neuškodí, keď mu dáš v normálnom množstve. To tu len niektoré zas preháňajú.. Jak keby nevedeli, čo ony jedli.

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@awalancha3 ved jasne ja nehovorim ze je naj ale v tych modernych by napr lepok davali najradsej az v dospelosti... ja nepasirum nic od 4 mesiaca len magam a papa krasne, ja som skusala vlocky ci co su to ale to mu nechutilo s jogurtom tiez, ale mozno som to zle uvarila ☹ a co je to ta oemzrnna kasa? 😀 ja na tieto obilniny niak nie som :-/

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@kokorunecka tak ale jak vidim vy mate rok a my 8 mesiacov 😀DD mali mal 3750 g ked sa narodil a odchadzali sme s vahou 3250g po prvej poradni v 3t mal 3200 este schudol, no nemala som mliecko on mal zltacku a tak spal a jest nepytal a ani nereval!! kebyze aspon reve ze je hladny a on nic salam parky tak sme zacali prikrmovat UM a od vtedy pazros najvadsiiiii, po necelom tyzdni prikrmovania mi zjedol 200ml zeleninoveho prikrmu a teraz ked sa napapa a nedajboze ideme aj my jest tak zobroni a durdi sa ked nedostane aj on (davame mu iba roztek ked ho papame my, inak dostane piskot, alebo ovocie do rucky) to len aby ma tu tiez neukamenovali...

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@skeptik ja neviem, vies nejde mi to do hlavy, ze by na takuto vec dosli az pred par rokmi? mne to obcas dojde len pre dobru podporu predaja detskych instantnych kasi ...

kokorunecka
13. feb 2013

@bosorka3113 Môžeš mať v paži všetkých naokolo.. Tvoje dieťa=tvoje rozhodnutia..
Aj my už dlhšie jeme takým štýlom, že : ráno mlieko, desiata jogurt, po jogurte chleba s rajčinou/syrom/... 😀
Obed všetko aj si niekedy pridá 😀 Olovrant misa plná pudingu, kopa piškótov pomimo 😀 A večera 3 deci mlieka 😀

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@kokorunecka my mame rano 210 UM, potom desiata banan s piskotou, 2 krajce chlebu s maslom, alebo 3 krajce vianocky s maslom 😀D a potom ideme my jest tak od nas rozok dostava, obed 210 ml zeleninoveho prikrmu, do olovrantu niaky piskot alebo ovocie, olovrant 210 kase a vecera 210 UM 😀

kokorunecka
13. feb 2013

@bosorka3113 😀 Malý hladoš 😀 😀 Mne sa malá akokeby "unormálnila" od roka.. Už si vie asi "porátať" koľko naozaj potrebuje 😀

verronicka
13. feb 2013

@bosorka3113 ahoj, my mame 10mes. a varila som mu uz aj krupicovu kasu (tu obyc. detsku alebo spaldovu krupicu), ale vo vode s trochou obyc.masla a ked kasa vychladla trochu, som pridala umele mliecko (ak kojis mozes aj materske) a kasa je hotova aj bez kravskeho mlieka 🙂 nevarim ju ale kazdy den, striedam s tymi instantnymi...ale postupne chcem tie instatne zrusit, stoja kopu penazi a niektore aj otrasne chutia 😀 A cisty tvaroh som este nedavala, ale papkal uz vanilkovy milacik a ten obsahoval aj trochu tvarohu. Tvaroh si myslim ale ze v pohode mozes dat obcas 🙂 @kokorunecka puding davas aky? dik 🙂

kokorunecka
13. feb 2013

@verronicka Klasika Dr.Oetker varím 🙂 Nič špeci, nič extra,ale malá ich zbožňuje.

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@kokorunecka tak snad sa aj on unormalni, lebo on ziarli aj na hafana ked si kuse kosticku tak sa jeduje ze on nema 😀

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@verronicka ale ved tu krupicu netreba s mliekom varit nech zhustne? ja som to totiz este nikdy nevarila 😀

verronicka
13. feb 2013

@kokorunecka myslela som prichut 🙂 a tvoja malinka ma 1 rok a to varis uz z kravskeho mlieka normalne, ci?

verronicka
13. feb 2013

@bosorka3113 nie normalne miesto mlieka das vodu, a kasa ti normalne zhustne ako keby sa varila v mlieku...len to mliecko rozpustene v troche vody pridas az nakoniec ked je kasa hotova,lebo UM by sa nemalo varilt 🙂

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@verronicka ahaaaa a to kolko davas toho UM na kolko vody? a co ked chcem urobit omacku na 3 dni tak to sa neda s UM kedze sa to nesmie znova zohrievat :-/

verronicka
13. feb 2013

@bosorka3113 tak ja varim tu kasu od oka dam si tam asi 2-3dcl vody, ked voda zacne vriet pridam krupicu tiez od oka, ked ju budes varit x-krat tak prides nato kolko 🙂 a ak ti zhustne viac neva, rozriedis ju s tym mlieckom. Davam vacsinou take 3 odmerky mliecka,ak ju mam hustejsiu dam viacej vody ak taku akrat tak uplne v troche vody rozmiesam to UM. To je jedno aky das pomer UM-voda,dolezita je konzistencia uz hotovej kase 😉 no a tu omacku neviem, ale ja by som spravila tak,si odober len trocha co rozmiesas s mlieckom a ten zbytok daj do chladnicky len taku a vzdy ked mu ju pojdes dat prihrejes a az potom pridas mliecko 🙂

andrejka1974
13. feb 2013

@bosorka3113 ja myslím že môžeš môj najstarší syn teraz má už 19 prešiel hneď z kojenia na kravske mlieko a kasu mal asi od 7 mesiacov klasickú krupicovu to len teraz sú iné kritériá ale toho nevaris veľa vsak tam dáš len troška mlieka a to vadit by nemalo

bosorka3113
autor
13. feb 2013

@andrejka1974 presne predtym to bolo uplne normalne 🙂

kokorunecka
14. feb 2013

@verronicka Všelijaké možné : jahoda, vanilka, malina, kokos, banán, smotana, karamel, čokoláda.....
Ja už veľmi dlho varím výlučne z kravského mlieka.

skeptik
14. feb 2013

@kokorunecka
@verronicka Tak Dr Oetker polotovary to je teda pekne svinstvo a este to davat dietatu - si precitaj zlozenie - pocnuc stuzenym tukom

kokorunecka
14. feb 2013

@skeptik 😀 Aj ja teba 😀

domak2
14. feb 2013

ja teda nic v zlom, ale naco sa pytate , ked kazda rada, ktora vravi pockat , je blud a ked si aj tak urobite po svojom ? 😅 Ved daj tvaroh, pibinacky, parky, co je koho do toho. Len k tomu co sa kedysi robilo, kedysi sa pustalo zilou ked bol clovek chory 😉
@kokorunecka

@bosorka3113

anjelicek26
14. feb 2013

@bosorka3113 - ako pisu babule, tvaroh az po roku, krupicu rovnako, alergiu mat nemusi, ani vysyp ci hnacku, ale nadmerne zatazenie organov - obliciek - to predsa na dietati nevidis. A aj tak to neni moc dobre. Pockaj este trocha. Ved je kopa inych veci, co mozes malemu dat jest a nebude mu to skodit a je to otazka par tyzdnov, kym bude moct jest aj ten zvysok...

graceful9
14. feb 2013

@bosorka3113 ja malej od uk.6 mesiaca som dávala biely zvolenský, ochutený ani nechcela, okolo 8 už aj ochutené, mlieko normálne v polievkach a omackach a po roku normálne aj vypije, chutí jej viac ako UM.inak o aktivii som čítala že je to riaden humus v tom...ale neviem.mne nechutí.malej som nedavala. neviem si predstaviť zemiakovú kašu s UM.blee 😝

bosorka3113
autor
16. feb 2013

@domak2
@graceful9 ja cakam proste presvadcivejsi argument ako nemozes lebo ma vela bielkovin... Aj hovadzie maso ma vela bielkovin a aj kuracie a deti ho jedia uz od 4m takze toto nie je pre mna argument... myslela som si ze su aj ine argumenty preco sa to nesmie do roka a ved aj UM je kravske :-/ Chcem pre svoje dieta len to naj a preto som sa pytala a ako som uz pisala vyssie tak preco sa mohlo a zrazu nemoze? to komunisti nevedeli ze mlieko ma velke mnozstvo bielkovin? Uz som z toho jelen...

bosorka3113
autor
16. feb 2013

@graceful9 juuuj to nemalo byt tebe ale @anjelicek26