icon

Môžem podávať kravské mlieko 4,5-mesačnému dieťaťu?

12. sep 2025

Dobrý deň mamičky,prosím Vás môžem dať 4,5 mesačnému bábatku piť kravské mlieko ? (Nieje to len tak s rozmaru,mám nato vážnejší dôvod) Dakujem

mima172
12. sep 2025

Určite nie. Základ väčšiny UM je síce práve kravské mlieko, no detské formuly sú fortifikované o vitamíny, minerály atď.
Skús mliečko z DM babylove, krabica stojí okolo 5€ a spĺňa štandardy, ktoré spĺňať má.
Finančne pomôcť neviem, sama som na tom dosť blbo, no ak by bolo niečo materiálne, čo mám po dcére, tak rada pomôžem. Kľudne píš do správy.

matkahelka
12. sep 2025

@anonym_autor nie si z KE alebo okolia? cakam na stanici na dceru, je tu DM. kupim a donesiem ak si poblizku. kravske tak malemu dietatu nedavaj, aby si s nim v noci neutekala na pohotovost, co bude mat take koliky.

svetlonos
12. sep 2025

Moze nastať hocijako zla situácia v zivote, muz denil, zena na úteku, choroba atd. Tu neriešim a mlieko by som tiez zaplatila. Kašli na hrdosť ak mas skutočne problem, prijmi pomoc. Noekto kupi 1 niekto 2ku. Ale kravské mlieko nie. Uškodiť bábätku. A ani vodu, mohlo by zomrieť.

tamitamitami
12. sep 2025
@anonym_943c07

@evcagabi číslo účtu má, ale rodičovský akože vyberá na pošte
@tamitamitami a komu to mlieko dnes predá aj keď za polovičnú cenu aby mala peniaze?

@anonym_943c07 Pomáhať treba, peniaze jej nepošlem ale mlieko jej kúpim ak treba. Mne tých 5€ chýbať nebude, jej pomôže a ak by náhodou aj nie a mlieko by predala tak je to jej svedomie.

babushkaem
12. sep 2025

Nie! Nemôžeš mu dat kravské! Obsahuje vela bliekoviny, mozes mu ublížiť, prosim, samotné az od roka. Nema potrebné živiny, a moze asposobit aj anémiu. Prosím nie

domka222
12. sep 2025

Keď nevieš ako to funguje,tak teda napíš mesto a určite sa nájde mamička,ktorá v tom dm aspoň jedno kúpi.

beckinka
12. sep 2025

Ak si z Košíc, som ochotná kúpiť.

autor
12. sep 2025
@beckinka

Ak si z Košíc, som ochotná kúpiť.

@beckinka žial niesom som s bartošovej lehôtky

babushkaem
12. sep 2025
@anonym_autor

@beckinka žial niesom som s bartošovej lehôtky

@anonym_autor a nemas možnosť ist do nejakej dmky? Mate tam niekde na okoli?

autor
12. sep 2025
@babushkaem

@anonym_autor a nemas možnosť ist do nejakej dmky? Mate tam niekde na okoli?

@babushkaem nie nemáme je to dedina

babushkaem
12. sep 2025
@anonym_autor

@babushkaem nie nemáme je to dedina

@anonym_autor a nemas možnosť, ze by ti niekto vybehol do dmky? Ja by som ti urobila objednávku aj zaplatila, iba by si to prevzala

autor
12. sep 2025
@babushkaem

@anonym_autor a nemas možnosť, ze by ti niekto vybehol do dmky? Ja by som ti urobila objednávku aj zaplatila, iba by si to prevzala

@babushkaem nemam koho aby išiel zobrať do dmky. A ak aj ano tak za naftu by chcel

anonym_7098c7
12. sep 2025
@anonym_autor

@babushkaem nemam koho aby išiel zobrať do dmky. A ak aj ano tak za naftu by chcel

@tamitamitami súhlasím, ja som to tiež tak brala, že potraviny doveziem, čo už si s nimi urobí, je ich vec, nikdy sa nikto neozval, keď som neposlala peniaze, nebola som zaujímavá
@anonym_autor prosím ťa prestaň klamať

autor
12. sep 2025
@anonym_7098c7

@tamitamitami súhlasím, ja som to tiež tak brala, že potraviny doveziem, čo už si s nimi urobí, je ich vec, nikdy sa nikto neozval, keď som neposlala peniaze, nebola som zaujímavá
@anonym_autor prosím ťa prestaň klamať

@anonym_7098c7 prečo by som mala klamať? Už noazaj dosť s takymito spravami 😔

anonym_7098c7
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor lebo žiadna normálna matka nezačne riešiť to, že je v sračkách až vtedy, keď nemá 5 eur na mlieko pre dieťa. A neverím tomu, že keby si sa obrátila na charitu, cirkevný spolok, že ti nepomôžu

autor
12. sep 2025
@anonym_7098c7

@anonym_autor lebo žiadna normálna matka nezačne riešiť to, že je v sračkách až vtedy, keď nemá 5 eur na mlieko pre dieťa. A neverím tomu, že keby si sa obrátila na charitu, cirkevný spolok, že ti nepomôžu

@anonym_7098c7 mlieko stoji 13€

maminkadeticiek
12. sep 2025
@nikha2809

@anonym_autor máš účet?

@nikha2809 Nedavaj jej peniaze. Zeny nebudte blbe.

maminkadeticiek
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Keby si bola v takom probleme davno riesis s charitou,nie sa tu pytat taketo veci.

maminkadeticiek
12. sep 2025

Keby si potrebivala na mlieko tak napises adresu a mi ti ho niektora co je najblizsie radi dovezieme ale nie takto.

anonym_7098c7
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neviem, koľko stojí mlieko pre bábätko, ale je tu príspevok, že 5.9 tak sorry 6, ale nie 13. To ale nie je podstatné. Keby si bola v tak zpfalej situácii, nezháňaš eurá po fórach, ale obrátiš sa na charitu. Je mi jasné, že nedáš adresu, aj keby som vystúpila z anonymity, už som to tu pír krát zažila. Zajtra ma čaká asi 150km, pár desiatok naviac by ma nezabilo, kľudne by som mlieko priviezla. Ponúkali sa ti viaceré, poslala si niekomu adresu? Nemusí to byť vchod, v ktorom bývaš, stačí mesto, obec. Dobre hádam, že nie?

anonym_7098c7
12. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale jedno sa musí nechať, máš vytrvalosť, tebe podobné sa odmlčali, keď sme začali pýtať, kde treba pomoc priviezť a zistili, že eurá z nás nevymámia

iwesska
12. sep 2025

Akoze uz nikdy nebudes mat peniaze,ked chces s UM uplne seknut? Lebo nemam pocit,ze by si to mlieko chcela,aj keby ti ho zrovna niekto daroval.

anonym_f78b1b
12. sep 2025

Ak si naozaj z Bartosovej Lehotky ako pises, najblizsiu DMku mas 12km. Ved to ti hocijaky sused privezie. Alebo ked by si tu rovno napisala do nazvu, ze ci sa nenajde niekto zo Žiaru a neptivezie jednu krabicu UM.
Ale z teba to ide ako z chlpatej deky. Pomoc asi fakt nechces....

domka222
12. sep 2025

Akože,ženy ti píšu, že budeš mať v dm aj viac krabíc mlieka,pretože viac žien je ochotných a ty píšeš zase o nafte? Keby bolo moje dieťa hladné, tak sa dohodnem, že mu tých pár € za pohonné hmoty dám budúci mesiac. Hlavne,že by malo normálne mlieko aj na celý mesiac.

nikha2809
12. sep 2025
@maminkadeticiek

@nikha2809 Nedavaj jej peniaze. Zeny nebudte blbe.

@maminkadeticiek nie, chcela som jen to mlieko kúpiť ale autorka sa neozvala.Tak asi tak súrne nepotrebuje

nikha2809
12. sep 2025
@maminkadeticiek

Keby si potrebivala na mlieko tak napises adresu a mi ti ho niektora co je najblizsie radi dovezieme ale nie takto.

@maminkadeticiek už ho totiž dávno mohla mať

maminkadeticiek
12. sep 2025
@nikha2809

@maminkadeticiek nie, chcela som jen to mlieko kúpiť ale autorka sa neozvala.Tak asi tak súrne nepotrebuje

@nikha2809 Proste klame.Ktora z nas by nechala dieta bez jedla,babo bez mlieka,nakupila by som a doviezla sama keby to bolo v mojom okoli.Ale skusa takto oklukou tahat od ludi peniaze vo viacerych diskusiach.

nikha2809
12. sep 2025

Čítam ze si z Bartošky?Ja som z Hornej Vsi ak ta poznám, na to mlieko ti dam

beckinka
12. sep 2025
@maminkadeticiek

@nikha2809 Proste klame.Ktora z nas by nechala dieta bez jedla,babo bez mlieka,nakupila by som a doviezla sama keby to bolo v mojom okoli.Ale skusa takto oklukou tahat od ludi peniaze vo viacerych diskusiach.

@maminkadeticiek vieš dať aj link na tie diskusie?

anonym_7098c7
12. sep 2025
@beckinka

@maminkadeticiek vieš dať aj link na tie diskusie?

@beckinka nech sa páči, rovnaký štýl písania, včera tu bola ešte jedna, ale keď dala číslo účtu, zamkli jej ju https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/brigada-cez-internet-pre-mamy-samozivitelky/?page=2&scrollto=last