Môžem podávať kravské mlieko 4,5-mesačnému dieťaťu?
Dobrý deň mamičky,prosím Vás môžem dať 4,5 mesačnému bábatku piť kravské mlieko ? (Nieje to len tak s rozmaru,mám nato vážnejší dôvod) Dakujem
@beckinka No napt.ta co riesi ako sa ma vystravovat zo 7 eur do 18.9.Nechce sa mi to hladat ale bolo to cca pred 2 hodinami.Podobnost cisto nahodna...
@maminkadeticiek Hm tak to je dosť smutné že niekto citovo vydiera mamičky aby získal peniaze..
skuročne si neikto myslí, že ak by mama nemala mlieko pre bábätko a okolo 15,00 jej niekto ponúkne, že jej to zabezpečí a môže si ho vyzdvihnúť v najbližšej DM - ke, tak by preň nešla aj autobusom, alebo nepoprosila niekoho, aby ju tam zaviezol? A miestro toho by štyri hodny vypisovala na MK? Neverím ani tomu, že keby sa obrátilala na charitu, tak neuspeje. Nie je to tu prvý krát a žiaľ, asi ani posledný.
@maminkadeticiek už ho totiž dávno mohla mať
@nikha2809 a viac krabic, aj na mesiac by mala keby sme vsetky kupili. Kludne Aj za tych 13 co pise 🤷♀️
@nikha2809 a viac krabic, aj na mesiac by mala keby sme vsetky kupili. Kludne Aj za tych 13 co pise 🤷♀️
@evcagabi bývam minútu autom od nej.Napisala som jej ze ak ju poznám, na to mlieko jej dám, okolo 18, sme malé dediny, každý každého tu pozná.Aj by som s nou do tej dmky šla, ozaj to nieje blízko, ale asi čakala kým ju o 20.00 zavrú a potom napíše.Teraz už so si istá ze klamala
skuročne si neikto myslí, že ak by mama nemala mlieko pre bábätko a okolo 15,00 jej niekto ponúkne, že jej to zabezpečí a môže si ho vyzdvihnúť v najbližšej DM - ke, tak by preň nešla aj autobusom, alebo nepoprosila niekoho, aby ju tam zaviezol? A miestro toho by štyri hodny vypisovala na MK? Neverím ani tomu, že keby sa obrátilala na charitu, tak neuspeje. Nie je to tu prvý krát a žiaľ, asi ani posledný.
@anonym_7098c7 zazila som to na FB a preto uz nepomozem nikdy ziadnej financne. Tiez prosila na jedlo, poslala mi fotky, u mna splet hormonov po porde, co ni bolo luto deticiek, tak som jej hlupana poslala 20€ a hned ten vecer som ju videla ako kupovala softshelovy overal za 43€ v jednej skupine. Fakt, len to mami peniaze na srdcervuce pribehy a ved sa nejaka krava chyti. Mlieko by som jej ja hned kupila ale peniaze nikdy, nikdy uz viac. Poucena do konca zivota
@evcagabi tak puding by som ja osobne určite nedala.. to zase odtial potial. Viem ze ani to kravske mlieko neni bohvieco ale nemam na výber
@anonym_autor pozri ani keď ho neviem ako prevaríš si nepomôžeš ozaj radšej najlacnejšie umelé napr to baby love
@anonym_autor pozri ani keď ho neviem ako prevaríš si nepomôžeš ozaj radšej najlacnejšie umelé napr to baby love
@angeli121212 nebola som na mk chvilu. Mlieko som uz zohnala. Sice nie vela ale aspon nieco. Zato ze hned neragujem neznamena že nechcem pomoc. Ale skor za postovne ked aj otvorene a nie do dmky to ozaj nemam ako ist
@angeli121212 nebola som na mk chvilu. Mlieko som uz zohnala. Sice nie vela ale aspon nieco. Zato ze hned neragujem neznamena že nechcem pomoc. Ale skor za postovne ked aj otvorene a nie do dmky to ozaj nemam ako ist
@anonym_autor nikha2809 je z vedlajsej dediny, ta s tebou skoci. Ale presne ako napisala, ozves sa po 8 ked uz je zvarete 🤷♀️ ale mozes sa jej spytat, ci jej ponuka plati aj zajtra 😅
@nikha2809 Ano
@anonym_autor
Choď za svojou pediatričkou, alebo jej normálne zavolaj aj počas vikendu. Alebo akejkoľvek pediatričke z okolia a popros si mlieko Beba snesitive na predpis. Je tam doplatok približne 1,5€. Alebo si skoc do nemocnice nech ti jednu krabičku predpíšu. A tak to potom ries aj dobuducna. Približne 4ks sa dajú do mesiaca predpísať. A to by ti malo možno stačiť.
@evcagabi bývam minútu autom od nej.Napisala som jej ze ak ju poznám, na to mlieko jej dám, okolo 18, sme malé dediny, každý každého tu pozná.Aj by som s nou do tej dmky šla, ozaj to nieje blízko, ale asi čakala kým ju o 20.00 zavrú a potom napíše.Teraz už so si istá ze klamala
@nikha2809 ako si to trafila 😅
@anonym_autor
Choď za svojou pediatričkou, alebo jej normálne zavolaj aj počas vikendu. Alebo akejkoľvek pediatričke z okolia a popros si mlieko Beba snesitive na predpis. Je tam doplatok približne 1,5€. Alebo si skoc do nemocnice nech ti jednu krabičku predpíšu. A tak to potom ries aj dobuducna. Približne 4ks sa dajú do mesiaca predpísať. A to by ti malo možno stačiť.
@dakanur a to ma byť dôvod na predpis, že nemá peniaze? To môže chodiť potom každá..
@nikha2809 toto je najlepsia pomoc, tu uz naozaj nie je vyhovorka. Ďakujem za to, ze si ochotná takto pomôcť.
Lebo naozaj moze byt problem ist 12+12 km autom, ak nema ani na mlieko a ozaj nie každý je dnes ochotný ist cudziemu takuto sluzbu urobit.
Tiež som ochotná kúpiť mliečko
@maminnonym_7098c7 Presne, ako päsť na oko, úplne nenápadné, včera mamička vraj zo Zvolena, choré 3rocné dieťa, má len náhradné výživné 70€ a prídavky, nemajú čo jesť, prácu bude mať od 1.10., najprv chcela rady ako by si mohla privyrobiť, potom splietala, že má veci na Vint.d a nakoniec dávala č.ú..
Dnes, aká náhoda, zas trojročné dieťa, ale nevzali ho do škôlky, ako v prvom prípade nemá nikoho, kto by jej pomohol.... Zas akože rada na privyrobenie a zas Vint.d...
Zaklincované nakoniec mamičkou, ktorá chce dať 4,5 mes. dieťaťu kravské mlieko 3,5%, materskú dostane až 18teho, ale účet má, na ponuky žien, že sú jej ochotné UM pre dieťatko objednať a o hodinu ho môže mať reaguje tak, že neprišla žobrať a neskôr, ako sa dalo predpokladať, napíše, že ona má DMku ďaleko a mlieko ajtak nestojí 5€, ale 13 a pod.. Keď sa tu našla mamička minútu cesty od nej, zrazu už mlieko zohnala. (By ma zaujímalo teda aj že ako dlho to 4 a pol mes. dieťa nič nejedol...🤦🏻♀️)
Asi všetci sú tu na totalku padnutí na hlavu, len autorka týchto tém "je lietadlo"...
"Tešíme" sa na príbehy zajtra. Ach jaj ...
@maminnonym_7098c7 Presne, ako päsť na oko, úplne nenápadné, včera mamička vraj zo Zvolena, choré 3rocné dieťa, má len náhradné výživné 70€ a prídavky, nemajú čo jesť, prácu bude mať od 1.10., najprv chcela rady ako by si mohla privyrobiť, potom splietala, že má veci na Vint.d a nakoniec dávala č.ú..
Dnes, aká náhoda, zas trojročné dieťa, ale nevzali ho do škôlky, ako v prvom prípade nemá nikoho, kto by jej pomohol.... Zas akože rada na privyrobenie a zas Vint.d...
Zaklincované nakoniec mamičkou, ktorá chce dať 4,5 mes. dieťaťu kravské mlieko 3,5%, materskú dostane až 18teho, ale účet má, na ponuky žien, že sú jej ochotné UM pre dieťatko objednať a o hodinu ho môže mať reaguje tak, že neprišla žobrať a neskôr, ako sa dalo predpokladať, napíše, že ona má DMku ďaleko a mlieko ajtak nestojí 5€, ale 13 a pod.. Keď sa tu našla mamička minútu cesty od nej, zrazu už mlieko zohnala. (By ma zaujímalo teda aj že ako dlho to 4 a pol mes. dieťa nič nejedol...🤦🏻♀️)
Asi všetci sú tu na totalku padnutí na hlavu, len autorka týchto tém "je lietadlo"...
"Tešíme" sa na príbehy zajtra. Ach jaj ...
@anonym_7098c7
Neviem, ako sa mi podarilo takto dosplietat vyššie nick...🫣😁
Nemáš na autobus aby si si šla do DMky po niekoľko krabíc mlieka čo ti tu ponúkajú, ale máš na drahé poštovné?
Ak si naozaj z Bartosovej Lehotky ako pises, najblizsiu DMku mas 12km. Ved to ti hocijaky sused privezie. Alebo ked by si tu rovno napisala do nazvu, ze ci sa nenajde niekto zo Žiaru a neptivezie jednu krabicu UM.
Ale z teba to ide ako z chlpatej deky. Pomoc asi fakt nechces....
@anonym_f78b1b jasne že nechce. Tá chce prachy
@anonym_autor 🤦♀️
Odkiaľ si???
Mám dojem, že poznám autorku tejto diskusie. Ak sa v tom nemýlim, je to bezdetná žena a jej meno a podobne tu udávať nebudem ....
Mám dojem, že poznám autorku tejto diskusie. Ak sa v tom nemýlim, je to bezdetná žena a jej meno a podobne tu udávať nebudem ....
@anonym_3e7d76 takze podvodnicka?
@anonym_3e7d76 kludne nech povie meno. Ja dam potom kludne moje meno aj fb nemam s tym problem hocikomu s tadeto. Keďze dieta mam a podvodnicka niesom tak kludne meno nech napise viem ze moje meno to nebude
@anonym_3e7d76 kludne nech povie meno. Ja dam potom kludne moje meno aj fb nemam s tym problem hocikomu s tadeto. Keďze dieta mam a podvodnicka niesom tak kludne meno nech napise viem ze moje meno to nebude
@anonym_autor toto ta jediné zaujíma a o mlieko nieje záujem 😅
Autorka vysvetli mi, ako je mozne ze nemas na zakladnu potrebu pre svoje dieta??? Internet zaplateny je, na to su prachy to je jedna vec. Na tom internete by si sa docitala, ze existuje charita a vselijake organizacie ktore ti mozu pomoct. V inom pripade ako citam ti tu priamo ponukaju nakup tych mliek vhodnych a teba ine zaujima. Bud si podvodnicka alebo si riadne blba. Sorry no sorry. Nikdy nepochopim, ze si niekto narobi deti a nevie sa o ne postarat 😠 Kolke zeny by dali posledne aby tie deti mali a nemozu ich mat!!!! Chlap ak mas je K s velkym K. Ak nemas existuje nieco co sa vola vyzivne. Ty sama mas pridavky. Teraz mi povies co ze muz sa nepostaral a ty si ostala na dieta sama? Mas si robit deti ked sa mozes o ne aj sama postarat a nespolihat sa na nic a na nikoho.
Chapem su zeny samozivitelky, ostanu v zlej situacii. Ale kto naozaj chce pomoct tak ju riesi okamzite a robi pre to prve posledne. Nehnevaj sa ale to vazne sa ides pytat ci tvoje dieta moze kravske mleko??? Stale to budem hovorit, niektori ludia by bolo lepsie keby deti nemali...
@anonym_autor ale prosim ta. Nedas nic. Keby ti islo o nakrmenie dietata chovas sa inak. A po kazdej ponuke skocis do sekundy. Keby mi v nudzi 5 zien napise ze mi zaplati jedlo ktore babu vystaci na 4m tak aj pesi by som ten kocik tlacila 12km.
@dakanur a to ma byť dôvod na predpis, že nemá peniaze? To môže chodiť potom každá..
@13uzivatelka11 poniektorí ste tu strašne zlí.
Tiež súhlasím s tým, že mlieko na predpis môže byť v prípade, že matka nemá naň peniaze. Prečo? Pretože je to základná vec pre bábätko, ktoré za nič nemôže. Naša spoločnosť nie je na tom až tak zle, aby tým pár chudákom prispela na mlieko pre bábätko. A keď toto niekto závidí, musí byť duševný mrzák.
@anonym_f2069a To by potom mlieko zadarmo chcela každá druhá mamička. Starať sa má o dieťa rodič, nemajú sa mu na starostlivosť skladať všetci ostatný. Autorka má telefón, internet ale na mlieko nemá..
Veď ženy dostávajú tehotenské, príspevok pri narodení dieťaťa, materskú, rodičovský 3 roky (celkom slušnú sumu), prídavky, výživné (ak otec neplatí tak náhradné výživné)....
Autorka tu dostala XY ponúk na mlieko zadarmo, stačí si jej ho ísť zobrať. Záujem nemá...

@maminkadeticiek vieš dať aj link na tie diskusie?
@beckinka No napt.ta co riesi ako sa ma vystravovat zo 7 eur do 18.9.Nechce sa mi to hladat ale bolo to cca pred 2 hodinami.Podobnost cisto nahodna...