icon

Novorodenec a kravské mlieko

18. dec 2021

Môže novorodenec (mesačný) piť kravské mlieko, keď sa matke nedá kojiť?

Strana
z2
autor
18. dec 2021

@dskjhfdlkdjhl boze nikoho neriesim pani! Snazim sa najst spravnu odpoved a pomoct im nejako nech to dieta nekrmia mliekom, ved mi to hlava neberie... 🤦‍♀️ A vidite ani som nevedel ze existuje umele mlieko na predpis, po ktorom by dieta nemalo vraciat... Tak ak nemate cim podstatnym prispiet tak sa neozyvajte a podla svojej rady sa starajte sama o seba.. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

sono2
18. dec 2021

@habibim podľa mňa na cigarety majú.mňa toto tak vytača, prepáč, že reagujem na teba, veď ty s tým nemáš nič, ale načo deti?? Keď ani na um neni koruna, plienky, dojči teda nie, lebo veď to by musela byť otrokom, strašne.

dskjhfdlkdjhl
18. dec 2021

Kiez by si sa, mila autorka, drzala toho, ze "starajte sa sama o seba" 😉

habibim
18. dec 2021

@sono2 s týmto súhlasím... Ale už keď sa stalo, že dieťa majú aj takíto ľudia ako spomínaš) nevieme ci je to tento prípad), tak potom aspoň nech to riešia skôr ako bábätko unrie na hlad

andrea_prestastna
18. dec 2021

Pediater moze vypisat matke ktora nekoji umele mlieko na recept

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
18. dec 2021

@andrea_prestastna ale kdeže ... UM na predpis je len v špecifických prípadoch, určite nie len preto, že matka nedojčí

sono2
18. dec 2021

@zuzanockamt Ja som to ináč myslela, ale asi si nedojčila, keď si sa tak osopila.
Je strašne veľa dôvodov a ľahšie je dat um. To je fakt.

zuzanockamt
18. dec 2021

@sono2 áno, nedojčila...nemala som žiaľ čím

autor
18. dec 2021

Dakujem vam ludia, za prispetie, a za to ze ste poukazali na iste veci ktorymi sa mi snad podari ich presvedcit nech skusia aj inu cestu a nech to hlavne riesia s pediatrom🙏 ozaj vdaka

henka123123
18. dec 2021

Nemoze a umele sa da kupit aj lacnejsie napr.babylove je od narodenia a stoji 5 eur

janettdamian
18. dec 2021

Tiež som ako novorodenec neznášala umelé mlieka. Vtedy neboli také možnosti ako dnes. Prežila som do príkrmov pár mesiacov na kravskom. Dodnes mlieko neznášam, nerobí mi dobre. Takže ak nie je možnosť, domáce kravské po úprave, ak ho dieťa toleruje nevidím v tom až taký obrovský problém. Inak niektoré národy vôbec nepijú mlieko, nemajú enzýmy potrebné na štiepenie, info pre tých čo sa obávajú, že ich dieťa odmieta živočíšne mlieko.

sterea
18. dec 2021

Moja mama keď sa narodila, babka ju nemohla dojčiť zo zdravotných dôvodov a dávali jej od narodenia ryžový vývar a neskôr kravské mlieko. Netrpí na žiadne alergie, ani rakovinu nemá , ani iné vážne ochorenie, ktoré by súviselo s nevhodnou stravou. Moja švagriná kŕmila svoje deti kravským liekom od 5 mesiacov, lebo nemohla kojiť, ale zas v tom období už začínala s príkrmami, takže vitamíny deťom nechýbali, tiež netrpia žiadnymi alergiami ani zdravotnými problémami, ktoré by mohli súvisieť so stravou a už sú to veľkí chlapci. Ja som svoje deti (mám dvojičky) kojila len 3 mesiace a potom pili kvalitné umelé mlieko skoro do 2 rokov a sú obaja alergici, dcéra má dokonca problémy s trávením do dnešného dňa. Takže nie všetko čo sa na internete odsudzuje je zlé, napriek tomu si myslím, že aspoň do zavedenia príkrmov by mali dieťa kŕmiť umelým mliekom. V DM drogérii sa dá kúpiť lacné mlieko baby love, príp. ak nemôže kojiť decká lekárka jej môže predpísať umelé mlieko, ale napriek tomu to nie je najlacnejšia záležitosť a verím tomu, že nie každý si to môže dovoliť, bohužiaľ. Netreba odsudzovať, ale radšej pomôcť napr. aj tým, že na to mlieko pre chúďa dieťa finančne prispejete.

evica17
18. dec 2021

@nikpa pediatricka vie do polroka predpisat mlieko aj bez gastra, ale zalezi aka pwdiatricka, niektore nedavaju, ine v pohode predpisu. Nasa pediatricka si to sama vsimla a predpisala, ja som o tom nevedela. A potom ak treba, tak do roka sa UM moze predpisovat iba po odbornom vysetreni-gastro, alergo a ine, podla problemov.

deti95060810
18. dec 2021

@luccija pediater len tak rozdáva predpisy na mlieko ak nemajú rodičia e? Som myslela že len z dôvodu zdr. 😉

zuzanockamt
18. dec 2021

@evica17 iba ak si pediatrička vymyslí dg, resp. oklame poisťovňu, nepredpisuje sa ani do polroka UM len preto, že matka nedojčí

evica17
18. dec 2021

@zuzanockamt viem ze sa nepredpisuje automaticky ak matka.nedojci.

evica17
18. dec 2021

@evica17 viem.ze.muai byt diagnoza daka...

nevenka
18. dec 2021

Ja ako mala som neznasala Sunar, ani to druhe, co bolo dostupne, neviem, ako sa volalo. Tak mi riedili tiez kravske mlieko, nie ciste. Hlavne kvoli tomu, ze kravske ma vela bielkovin, co mose poskodit oblicky. Nuz, bola taka doba.

Teraz je na vyber, ved aj DM-ka ma mlieka a tie sa mi nezdaju tak drahe, vzdy lepsie, ako kravske...😔

mary65
18. dec 2021

@kataka10 Aj moji rodičia mi dávali len kravské mlieko preverené a som v poriadku... niekedy nebolo UM. Počula som ,že sociálne slabšie rodiny,aj teraz dávajú normálne mlieko z krabice...bola som zhrozená...

inga93
18. dec 2021

@nikpa moje dieta bolo od mesiaca na kravskom mlieku, dnes ma takmer 30, nema alergie, astmu, ekzem... UM nam robili problemy

lenuska9999
Autor odpoveď zmazal
ja123456789
19. dec 2021

Ja by som to tiez nedavala, mliecne vyrobky odporucaju az po roku, aj ked mne davali kravske uz cca 3 mesacnej a som tu, pri prvej som mlieka nemala a mali sme na predpis nutrilon HA ale vracala nam z toho tak sme davali nutrilon AR a zhruba ked mala 7-8 mesiacov tak bol problem kupit nutrilon tak sme skusali rozne mlieka a zo vsetkeho vracala alebo ho nechcela az sme natrafili v DM na babylove (ich byrobok) mlieko v bio kvalite a mala dula mlieko ako o zivot nevracala neprehanalo ju pekne nam priberala tak sme uz dalej nic nevymyslali a myslim ze to mlieko z DM je aj za prijatelnu cenu, inak ja som velmi spokojna z ich produktami pre bábätká

babulkomale
20. dec 2021

Nuž toto chúďa nech už nejako doklepú a šup šup na sterilizáciu 🙈 veď nie je povinné mať deti.

kamcamatias123
20. dec 2021

Babylove ma najlacnejšie um mala som ho pri synovi a spokojnosť pri dcére som začala bebou tak dávam bebu ale to babylove tuším stojí len okolo 5€ ak tak mi dajte kontakt na mamičku keď sa mi bude dat pomôžem ci už vecičkami alebo co budem mat a bude potrebovať mam 5r syna a mesačnú dcérku 🙂))

zuzana4141
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2