Párky v 15 mesiacoch?
Co vy na to? Moze, nemoze? Ja viem ze je to svinstvo. Ale chutia mu a nema ziadne problemy z nich. Zatial mu davam len tak na kostovanie, bez horcice, len s chlebikom
Dobre vediet, my mu sem tam urobime este nieco specialne, levo nema este vsetoy zuby
Napr. Korku z chleba nepozuva. Takze oen striedku (ci jak sa to vola). Osobne tiez v parkoch nevidim koniec sveta, vsetko sa dajak vyraba. Inak chrupky su vynikajucim zdrojom kolagenu, chrania klby, slachy a zabranuju vraskam. Ale to asi viete.
@abbey1 Nikto nepísal o parkoch z Kauflandu. Si prva....Len proste ked tu niekedy čítam co tie matky dokážu a aj som zažila-no dakujem za môj zdravý rozum.....A to si naozaj potraviny dôsledne vyberám a viem co kupujem. Ale všetkého moc škodí. Matky v mojom okoli sa divili ked mali deti 7.mesiacov a viac- "jeziiis, ty davas piskotu, rožok, čokoládu,...." Dnes spominane matky len placu ako maju deti alergie...Ja viem,ze to nie je len o tom ale staci zlata stredná cesta. Moje deti poznajú vsetko co sa jedla tyka a su zdravé - syn ATB 1x v zivote pred 11.rokmi,dcera este vobec.
@evittam Kupujem v sintre. Som zo svitu. Mame tu miestny masopriemysel. Oco tam dakedy za sociku robil
@arcticcode Ahoj. A prečo sa vlastne pýtaš, keď už si mu ich dal? Ja by som 15-mesačnénu párky nedala. Ani kvalitné. Ale vy ste rodičia, vy rozhodujete. Ale neumrie z toho.
@montemotherone cz🦄🦄🦋
Sorry mala mi vydrapla phone a netušim ako ta tagla-tak len upratujem tuto spravu 😆dodatkom
Ja som nepochopila otazku 😂Ta horcica by už bola smrt? Tak parky si mu dal a urcite mu das zas ked budeš chciet ved je to tvoje dieta. To je len taka zbytocnà debata tu.
@arcticcode môj tato sa stravoval tak ako ty a teraz sa lieči na rakovinu hrubého čreva. A zrazu sa dá zdravšie jesť. Určite raz za čas je to ok, ale nie v takom množstve. Inak zipser sú fakt dobré, tak raz za mesiac ich máme.
@arcticcode ja len na okraj. Ake vysledky by si chcel mat v tvojich rokoch? V tomto veku by si mal prirodzene prekypovat zdravim 😊
Kupujem obcas a dala som uz aj 11 mesacnej dcerke ..s vacsim obsahom mesa nie tie co sa priv' vareni zvacsia nafuknu
Ale moze... kupte kvalitnejsie a najlepsie od overeneho masiara. Aj ja som davala.. aj tak nezjedla viac ako poli-max.jeden parok... myslim ze je vlastne jedno ci dam sunku alebo parok
Parky nie sú nezdravé pre kože a chrupavky, tie sú naopak prospešné, ale pre prídavné látky, dusitany a konzervanty v nich.
Niekedy naopak neškodná potravina je úplný šmejd, niektoré sladkosti a nápoje sú úplný mix konzervantov, sladidiel, aróm aj s krásnym pidi upozornenim že negatívne ovplyvňujú správanie detí.
@lenadka aj moj tato sa stravoval ako @arcticcode akurat bez tej coly a zomrel na rakovinu pankreasu....
@arcticcode to, ze sa v 26 citis dobre, tak gratulujeme.... strava ta dozenie troaku neskor, ale vacsinou sa to naozaj aj prejavi, takze ti zelam pevnu volu a skus s tym nieco spravit, kym je cas. Maso by nemalo byt gro nasho jedalnicku a ked uz, tak kvalitne. Udeniny nie su absolutne vhodne, aj ked su kvalitne a naozaj masove, nakolko v procese udenia vznikaju karcinogeny, takze udene nie su vhodne ani inak zdrave potraviny ako ryby, ci syry.... do tych supermarketovych sa navyse pridava kopec chemie, ja nemam odvahu to kupit ani sebe teda. Jasne, ze decka uz parky ochutnali, kedze mam aj svokru 🙄 aj im to chutilo, ale ja ich na to ucit nechcem. Zrovna dnes som sa pokusila kupit v obchode nejaku kvalitnu sunku, ze spravim vynimku, no po prestdovani zlozenia som sa na to vyprdla. Proste take veci nejeme. Colu pijem len k vinu 😂 to je taky moj preslap, ale inak sa deti snazim viest k tomu, aby zdrave stravovanie povazováli za samozrejmost. Jasne, ze brumik raz za cas nikoho nezabije a parok tiez nie, ale ja im to ukazovat nechcem
@arcticcode ja som vzdy jedla len spisske, ale uz vobec nie su dobre a mne uz nejdu dole krkom uplne mam odpor po tom co sa popisalo ako sa vyrabaju parky par rokov nazad.Ak mu chutia daj mu raz za cas, ale 15 m sa mi zda skoro.
@arcticcode ved kup v tescu detske parky alebo v inom obchode pozri parky pre deti - pokial napisu na obal, ze je to pre deti, tak tam aspon nejaka regulacia bude. Samozrejme necakaj hitparadu stylu zdrava parka - to asi ani neexistuje 😀 My mame doma velmi dobru skusenost, dopriat z casu na cas dietatu aj nezdrave potraviny. Takto doma pecieme hranolky, a 3-4x do roka McDonald. Teraz sme v soku zistili, ze deti na zakladnej skole dostavaju 1x do tyzdna hranolky ako prilohu k jedlu 😵 zial syn nemoze mlieko - ako 30 dalsich deti v skole, tak my si nemozeme vybrat jedlo, ma pridelene 😒 Ale syn prisiel domov s tym, ze su v skole hranolky, ale ze su hnusne a nebude ich jest. Dcera kamaratky co doma vidi len jablka 100x do dna, si chodi pridavat, pretoze ma doma zakazane nezdrave veci. Ziadne obalovane veci, hranolky, kecup, biele pecivo, keksy ... a tak mala chodi a v skole si 2x pridava obed - ktory podla mna nemoze byt podla noriem. Zakazovat dietatu jedlo je podla mna kontraproduktivne. Lepsi je pocit, ze niekedy moze - tak bude po nom nikdy nebude mat nezdravu tuzbu.
@kittykat22 u nas deti, ktore nemozu sladkosti ci chipsy si ich kupuju po skole v obchode.Neviem ci su rodicia tak naivni, ze im daju peniaze a myslia si, ze si kupia banan.
@arcticcode zmen stravu😉aspon tu colu nepi.Cely den sedis za PC nie je to dobre
@kittykat22 Nebud smiesna. Detska aunka a detske parky obsahuju v sebe taky hnoj (podla zlozenia), ze by som ich kupil leda tak na hubenie hlodavcov v pivnicnych priestoroch.
Udenie je vec, rovnako susenie. Dnes uz je vsetko karcinogen, takze to uz ani neriesim. Moja orababka sa narodila v roku 1904 za uhorska. Zomrela v roku 2007 v 103 rokoch a hadajte na com zila... Maso, udeniny, vsetko domace bez dusitanov, rychlosoli a inych sraciek.
@arcticcode Poviem to asi takto....videla som moju susedu s 5 r. dcérou vo Večierke,....prosila a plakala, maminka, kúp mi aspoň jeden párok..."ticho buď" :( Tak ju syn zavolal na rozprávku, predtým ešte VR a tá malá ani nevedela, ako má reagovať...ďakovala asi dvadsať krát, až mi to bolo trápne....Takže nešanujte svojim deťom, aj keby ste im mali spraviť radosť čo i len na minútu :(
@evittam no ja nie som žiadne bio Eko atď, ale parky ja sama ako dospelá nejem a tobôž dieťaťu ho vôbec nedávam. Je to co my, ale nakoľko otec potravinar biochemik a pracoval v masiarstve, ďakujem za mňa nie. Vy spotrebitelia ani nemáte šajnu o tom ako sa parky vyrábajú, áno, aj tie kvalitné.
@arcticcode Nevieš argumentovať, tak ma nahlásiš? Aké dospelé správanie, fakt....
@1gabriela13
@ptmt1011 baby, ak sa zaujímate o to čo konzumujete vy aj vaše deti pre niektoré veľmi múdre ženské ste strelené bio eko raw matky, ktoré chodia dojčiť svoje deti ešte aj v prvej triede cez prestávky. Ja som deťom od roka prestala variť zvlášť, dcéra keď mala rok sa na oslave napchala gulášom a to som ju v tom období ešte dojčila. Aké neuveriteľné 🤔 Inak teraz deťom kupujem párky v Bille sú testované každé dva mesiace mesiace. Párky, salámy, či sladkosti im sporadicky doprajem, nie som macocha. Ale oveľa radšej im miesto sladkosti upečiem muffiny, cookies, či iné obľúbené maškrty. Ešte ma napadlo, že raz, dva krát do roka chodia moje dlhodobo dojčenie deti aj do McDonald's 🤫

Inak nechápem, prečo sa tu automaticky vyťahuje téma "trafenych" biomatiek. Či automaticky, keď ročnému dieťaťu nestrcim do ruky párok z Kauflandu, tak som premotivovaná matka?