icon

Plnotučné mlieko pre skoro dvojročné dieťa

lucia006
3. aug 2014

Ahojte,chcem sa poradit,kedze tu vidim strasne vela nazorov na podavanie mlieka,vytvorila som vlastnu diskusiu.davam synovi od 20mes,polotucne mlieko vacsinou stou kratkodobou spotrebou no posledny tyzden sa ho nevie dopit a obvikla davka mu nestaci,mozem bezproblemov prejst na plnotucne trvanlive?lebo v noci miesto jednej flasky vypil 4 posledne noci.a potom o samozrejme boli brusko.dakujem

lucia006
autor
4. aug 2014

@stanislavao dakujem,ja som uz tiez ztoho budenia vycerpana ,ale nezrobim nic ,bez mlieka je to este horsie,tak mu ho radsej idem spravit a spime dalej. 😉

simca06022011
4. aug 2014

Nedavala by som mu 4x mlieko v noci, nech sa uz nauci spat bez mlieka, ved v 2 rokoch pomaly uz by ani nemal v noci stavat.. podla mna je smadny alebo vymysla, lebo je tak zvyknuty.. dala by som tomu koniec razny u nas :P Ja som sa malej ani v roku nedala cvicit. Daj mu vecer riadnu veceru a mlieko, pripadne kasu a v noci by som uz nic nedavala.. podla mna si zvykne, ved hlados nemoze byt ked tolko co pises spapa... A k trvanlivemu... nedavala by som. My kupujeme cerstve mlieko (nie z mliekomatu, ale take v sklenenej flasi teraz v tescu alebo potom v predajni kozi vrsok riadne cerstve kravske alebo kozie). Snazime sa aj aby nebolo homogenizovane, ale to je teraz tazko. Ak nemas inu sancu daj take.... aspon vyber dobre mlieko 🙂))

veriiii
4. aug 2014

@lucia006 no, to nezavidim☹
@78lenka tahat do 6+ :-/

demeterka
4. aug 2014

@lucia006 jasne ze pochopila, moje deti robili to iste a ani ma nenapadlo riesit nejaky hlad, vyslovene sa tym ukludnovali... u nas zabral dudel, ale nie kazde dieta ho akceptuje, moj syn ho naprv obhryzal z opacnej strany a az potm zacal dudlovat a zlepsil sa spanok, takze musis najst fintu na to svoje a podari sa. Alebo mu skus dat do flasky len centimeter mliecka a ked mu dat 5krat za noc centimeter mlieka tak urcite nebude prezraty s bolavym bruchom a nechaj ho cmulat prazdnu flasu v polospankku, mozno sa postupne presteluje sam 🙂

lucia006
autor
4. aug 2014

@simca06022011 uz som tu pisala viackrat ,ze nepapa 4krat vnoci iba teraz posleedne dni,pije raz,a myslimze to nieje take hrozne ak mu nedam nadranom spi do pol 6 ak vypije ,spi mi do 8mej,premna stopercentne lepsie sme vyspatejsi

lucia006
autor
4. aug 2014

@demeterka uvidime co bude cajik vnoci odmieta ,ked dam priklad 150ml mlieka , on place a pyta si este,ja som uz hotova,ale nie ztoho,ze mu urobim raz nad ranom mliecko,ale ztoho ze zle spi,casto sa budi posadi mama mama,mrnci prevaluje sa potom zasa pospi hodku dve a znova to iste,

demeterka
4. aug 2014

@lucia006 neboj to prejde, o nic lepsie na tom nie su ani niektore kojace mamicky 🙂 deti su rozne a ziadne napisane navody na ne neplatia. ja ked som este kojila som musela malu davat na prso 10 krat za noc, lebo inak nebola schopna zaspat, bola to katatrofa, mala som vacsie vacky pod ocami ako derick a aj tak mi kopec fanatických matiek tvrdilo ze vydrzat ze je to pre dobro dietata, ale ani ono neoblo spokojne ani ja som nebola spokojna, ked sme presli na umele zlepsilo sa to, ale tiez som v noci par krat chodila zarabat mlieko, potm si oblubila dudel tak sa to znova trochu zlepsilo, kupili sme take hracie svetielko do postielky to pomohlo tiez, si ho pusti ked sa zobudi a uspala sa sama. to je beh na dlhe trate, neboj nebude pit 4 krat za noc mlieko do 18stich rokov :D ja som na druhého syna bola potom uz jak general, hned mal vojensku vychovu nechvala som ho vyrevat a od unavy zaspat. to tiez niektore hned ze jaka som zla matka, ale nam to pomohlo, vsetci sme spokojni, usmiaty a budime sa do krásneho rana, opusinkujeme sa a moze zacat den 🙂 a nijako to nenarusilo nas vztah matka a dieta, ako vela ludi tvrdi 🙂

stanulienkat
4. aug 2014

Deti by mali iba plnotucne mlieko pit, obsahuje viac tuku a zivin. To polotucne je iba biela voda. To iste plati o smotane, tvarohu atd.....iba plnotucne.

jana_eyre
4. aug 2014

@lucia006 ked tak citam tvoj problem, nemoze mat zahu? /mozno to uz niekto pisal, ale necitala som vsetko/ totiz ja mavam v noci zahu casto a jedine co mi na to pomaha je mlieko.. tak mozno mu nejaka potravina robi zle a potom sa to objavuje v noci..

lucia006
autor
5. aug 2014

@jana_eyre netusim,ani ma nenapadlo,q neviem ani ako to mam zistit 😒

lucia006
autor
5. aug 2014

@demeterka ja som dakedy taka k.o.,ze ledva udrzim pohar rano vruke,rano sa budim vhorsom stave ako vecerlahnem ,tuto noc bol len 4krat hore ,mrmlal murcalprevaloval sa kopal ,asi hodini pktpotom zaspal.pytal simlieko pred pol6 a este teraz spi.dala som mu uz 2 den plnotucne a dobre zatial.len to budenie z by mohlo prestat.ani vosne som nemyslela,ze ked budem mat dietatko bude taky nespac,kedze ja a priatel sme spinkali odmala ako medvede 😉 ale ako si pisala ,dieta nema navod 😵

jana_eyre
5. aug 2014

@lucia006 jedine ze by si odsledovala, ci tieto posledne dni nahodou nepapa nieco co pred tym papal menej, alebo vobec.. a stolicky uz ma vsetky vyrastene? moj syn stolicky zvladal zle, najma v noci, hoci vsetky ostatne zuby zvladal bez problemu.. snad vam to coskoro prejde 🙂

lucia006
autor
5. aug 2014

@jana_eyre no nie,zmenu vstrave nema ziadnu,je pravda,ze kazdy zub sme si vytrpeli az az,posledne 4 stolicky zadne nema ,takze moze to byt to aj ked zatial nema spchutnute dasienka nic,takze neviem ale najskor zuby,,ked opat takto nekludne spinka ☹

lalinko2010
5. aug 2014

@lucia006 ahoj, kľudne daj synovi mlieko koľko si zažiada. môj má 4 roky a ráno dostane mlieko a večer, z fľaše a neriešim. prípadne si aj teraz vypýta, cez deň a dostane. ľahne do postele, pozerá tv alebo len tak a ukľudňuje sa.Ale on pije polotučné, našťastie nemáme problém so spánkom, on zaspí o 21hod. / teraz neskôr lebo ho musím zničiť, aby dlho spal cez deň, keďže do škôlky nejde / a spí aj do 9tej ráno. ale každé dieťa je iné. tým že si pýta mlieko v noci, tak ako písala kočka @demeterka, tak sa ukľudňuje, je to v pohode. nedaj vodu,čaj, zbytočne.
Ver tomu, že keď bude starší tak si pospíte habadej! Držím palce.

lady511
5. aug 2014

@lucia006 ahoj,,kludne daj aj plnotučnéé,,my máte a nič nám nieje,,moja vstáva v noci na mlieko aj 5x,čo si vypýta mlieko,,každé dieta je iné,,zase su tu aj "supermatky" čo tvrdia,,že dieta nad 2 roky by sa už ani nemalo budit,,,my máme 2r a 8m,,a budíme sa stále niekedy raz o 5ráno na mlieko ,,inokedy aj 4-5x..ale dam jej,,síce som evyspata,,ale striedame sa s mužom,, 😉

lucia006
autor
5. aug 2014

@lady511 no niekto si myslis,ze si vymislam ze tolko vstava .no naco by mi boloklamat bola by som rada keby spinkal ako spusta deticiek celu noc zial nie nieco ho stale rusi a neviem to zistit .

lady511
5. aug 2014

@lucia006 ja soms a s tým akosi zmierila,,a k tomu som ešte aj cez den začala cvičit 😀 ..a pritom trpím vážnym ochorením,,,ja mam užasného muža ,,ktorý vstava k malej tiež,,tak si to rozdelíme,,,vravím ym sme to mali odmalička,,uplne od miminka doteraz,,akosi si telo zviklo

lucia006
autor
6. aug 2014

@lady511 namna teraz prichadza unava 24hodin smalym ,a este ani vnoci nemat klud,moj priatel vobec nepomaha smalym ,vnoci uz vobec, 😒

lady511
6. aug 2014

@lucia006 tak to je velmi smutné že ti nepmáha,,nemáš rodičov že by ti pomohli?..aspon keby mamina prišla na 2-3 hodky zobrat malého von a ty si poobede zdriemneš?..odkial si?

jankatt1
6. aug 2014

Podľa mňa je najlepšie dať dieťatu hned od začiatku PLNOtučné mlieko... žiadne polotučné.

cenculinka
6. aug 2014

@lucia006 nas felix robil donedavna toto iste,aj teraz ho to pochyti vrtiet sa dve hodiny a mrncat a co ja viem co este. Plnotucne mlielo pije od roka doteraz a pohoda. Deti by mali iba plnotucne netrvanlive pit. Od narodenia piriadne nespal ani v noci ani cez den.viem co je unava,ja som od konca msterskej hned sla do prace,k tomu nespave decko,no psycho. Tak prisiel kratky proces-vecer do pistielky dve flase,mlueko a sladeny caj,bolo revu a zvykol si.asi po tyzdni len dve flsse caju a teraz uz chrape len s flasou nesladeneho caju a aj tu nevypije celu do rana. A chrape v pohode az na dni kedy jasnacka spekuluje.a ked v noci reval tak sme ho nechali ved on prestane a zaspal. Pripadne siel.k nam do postele,za 10 min spal a prelozili sme ho.ale toto robime zriedka lebo sa na to lahko zvyka a sme tam.kde sme boli. Nue je mu mala uz pistielka?alebo aj prelezany matrac?skus ho otocit alebo daj malemu hlavu na opacnu stranu ako doteraz,mozno zmena polohy mu pomoze zaspat. Drzim palce

lucia006
autor
6. aug 2014

@lady511 tak chodi doprace a jak pride sprace rovno na stavbu kedze staviame dom,odkedy sa narodil,strasne mi chyba pomoc,nemam na sk rodinu ,mama je vnemecku otec v spanielsku segra na malte ,raz za rok sa vidime,teraz mi najviac chybaju ked mam lea ,ale bohuzial nezmenim to ,ze byvam daleko odnich ,a moj priatel chcel ostat tu,u svojich rodicoch ktory tiez praduju v AU,cele na prd! 😖 som Kosice okolie konkr.Medzev

lucia006
autor
6. aug 2014

@jankatt1 mesiac dostaval polotucne uz ma plnotucne a budi sa len raz na mlieko,nastastie

lucia006
autor
6. aug 2014

@cenculinka ja som uz skusala kade co od polohy postielky matraca homeo ,kase na vecer hocijake susene mlieka ,polotucne plnotucne ,jednoducho ma prerusovany nekludny spanok,az na dnesnu noc ,ked lialo celu a fajne sa mu spalo az o 5:20 som mu urobila mliecko a spal do 7mej 😉 to bolo premna 🙂 on spi medzi nami od 14mes,ked zacal vyliezat spostielky a stale namna preliezol ,lebo som mala postielku vedla manzelskej a ked som dala dalej odnas preliezol vnoci spadol na podlahu,tak som plvedala ze si nenecham dobit dieta ,a spi odvtedy medzi nami, 😒

lady511
6. aug 2014

@lucia006 tak to máš tažké ako som to mala ja,,takže asi jedine vydržat,,,aj ked aj som si na tuto zmenu nezvykla ,,,pre mna je to stále tažké byt od maminy daleko,.cca 250km,,,hlavne v takýchto situaciach ako teraz,,moj robí na stavbe,,je v robote ,,ja mam chrípku,,,teploty,,mala ma zapalene očko a aj ona chytila chrípku,,ja yb som len ležala ale ona sa jaší,,potrebovala by som aby ju niekto zobral von,ale nemá kto,,vlastne by som ju dala len mamine alebo otcovi s nikým iným by nešla,,al čo narobím,,čo sa týka chodenia von sme boli s mojim jeden večer,,,minulý mesac čo tu bola mamina,,a zase príde asi až oo 2 m,,takže naš partnerský život nula bodov..čo sa týka programu bez malej 😒

veronika_april
6. aug 2014

@lucia006 detom by sa trvanlive mlieko nemalo vobec davat. My davame klasicke kravske z mliekomatu, alebo kupujem v obchode cerstve mlieko. Mala na noc dostane flasu mlieka, ked sa v noci zobudi, dostane vodicku alebo prsnik.

cenculinka
6. aug 2014

@lucia006 kupte mu jeho postel.ved medzi vami mu je horuco ked z obovh stran na neho dychaju a "kuria" dvaja rodicia

asocial
6. aug 2014

@lucia006 lucka, ja ti neviem..nechcem, aby to znelo ako nejake preteky, kto ma horsie dieta, no ty mas casto problem s tym, co ani problem nie je...
moje dieta nepije kravske mlieko sice - ale v noci sa budi stale velkrat, vstava okolo 5 kazde rano..a hla..
ja chodim este aj do roboty...takze nemam ani cez den kedy dospat
ale nevadi..

ono je to nastavenie psychiky..ked si stale hvooris, ze aka som unavena, ake je to zle, potom to tak aj realne citis..
ked zmenis myslenie - a povies si, nebude to trvat vecne...a hlavne si povedat, ze mam zdrave dieta, som stastna..

azbestica
6. aug 2014

@lucia006 podla mna kludne mu daj plnotucne aj tak by sa malo detom davat plnotucne...ak sa mozes vyhnut trvanlivemu tak to skus.

siska53
6. aug 2014

@lucia006 teraz nechcem riesit ake mlieko,ale verim,ze si unavena,ja kvoli sebe chodim dakedy 3-4x na wc a vtedy som teda rano unavena,lebo sa vzdy musim aj napit vody. Deti spia celu noc,len ja som dakedy taka ucikana,preto ta chapem,ze si unavena.
Len chxem vediet.ci sa ti maly uplne zobudi ale o zacne len mrnkat.. Ci si nerobila to,ze len mrnkol a hned si k nemu skocila...mozno nie,len ak ano,ci si si ho tak nenaucila..to nie je vycitka,prosim,neber to tak..len otazka.
Citam teraz opatovne A dost! A tam je presne ta kapitola o piti mlieka v noci u babatiek...len u seba si nespominam,ci som to robila tiez podla ich postupu...ale asi ano,len som o tom nevedela a moji ten pro lem nemali. Ani teraz nebezim pro zamrnknuti,len a k ich pocut tak,ze viem,ze su hore...a to boli dojceni nor.alne na poziadanie..len nejak chapali,ze v noci sa ma spat...
Fakt,ja sa len zamyslam..nie som ta,co gned odsudi,lebo nepoznam okolnosti,skor hladam riesenke a patram po pricine.
Dufam,ze aj ty coskoro prespis celu noc.