Raňajkujú vaše deti?
Raňajkujú vaše deti ráno pred školou, škôlkou?
@januska12323 mne len stale vŕta v hlave z čoho beru energiu🙂
@kacenocka2 áno, najdôležitejšie jedlo dňa. Základ
@kacenocka2 ano, dcera je piatacka a vzdy ranajkuje, vecer sa dohodneme, co si da na ranajky - cerealie s mliekom, chlieb so sunkou, chlieb s nutellou, parky, chlieb vo vajicku atd. Podla toho viem, kedy mam rano vstat, aby som jej to stihla nachystat 😅
My máme 6 detí (9-25r.) a je to individuálne. Niektoré by ani z domu bez raňajok neodišli, iné nie sú schopné ráno niečo zjesť. To isté s manželom. Ja pred odchodom z domu musím byť najedená, on "raňajkuje" najskôr po 10tej... Nič s tým neurobíš, ak dieťa nemá chuť, nasilu ho nemôžeš napchať. Naša najmladšia vôbec neraäajkuje, ona si ráno radšej pospí, akoby mala vstať a raňvajkovať. Dávam jej väčšiu a rozmanitú desiatu, takže to neriešim. Cez víkend napr. vstáva neskôr a to už raňajkuje v pohode.
pred škôlkou neraňajkovali, ale pred školou raňajkujú každé ráno. nechávam na nich, na čo majú chuť - raz je to rožok so salámou, párky, inokedy len guľky s mliekom. vždy aspoň trošku, ale oni večer jedia naposledy okolo siedmej, takže ráno sú aj celkom hladní. čo sa desiaty týka, sú dni, kedy nezjedia dokopy nič - najmä prvák - ale neriešim, nenútim, nevyčítam (ja som desiatu vyhadzovala do koša, lebo mi doma nadávali, že som nezjedla, tak mám jasný príklad, ako to nerobiť 😀).
inak - keď sme doma celý deň (napr chorí), tak veľakrát buď raňajkujeme spolu aj okolo deviatej alebo začíname až obedom a vôbec to neriešime 🙂
@danulicek už ked som synovi nachádzala desiatu v taške po príchode zo školy, už som to vzdala..len mi vŕta v hlave, že napr.ma hodinu telesnej výchovy,ako vládze cvičiť keď ma prazdny žalúdok 🙂
Moja si dá jogurt, často ho ani cely nezje, alebo kúsok chlebíka. Nechutí jej hneď jesť, čo chapem. Aj ja raňajkujem cca hodinu po zobudení.
Ranajkujeme vsetci, ale tak ja mam dvojrocneho, asi sa pytas na starsie dieta. Podla mna ranajky su najdolezitejsia cast dna. Nakupna ta na cely den, dodaju potrebnu energiu. Pre deti to plati dvojnasobne.
Vies co, oni potom uz nestihnu v skole sa naranajkovat... je mozne, ze optimalizuju cas rano na chystanie sa... a ranajky zoberu minimalne 20 minut. V skole uz potom kecaju s kamosmi, riesia ulohy, ucenie, potom hned zacne hodina... daj im len desiatu a pobav sa s nimi o tom, co by na tu desiatu chceli...
@kacenocka2 jedno áno, dve nie 😁.
@mon2523 to je častý názor,ale keď mi dieťa povie, že mu je rano z jedla na vracanie,tak nechcem to do nich hustit na silu..ja tiež nejem hneď po zobudení,ale som doma,nevydam tolko energie,ako deti..
@kacenocka2 ja mam dvoch synov. starsi lubi jest, malokedy sa stane, ze nieco nezje. praveze este je hladny. mladsi by prezil na suchom rozku cely den, ak by mohol. energie maju obaja viac nez dost. to su proste deti 😀 aj my sme to tak mali (teda ja urcite), teraz som spomalena, ci sa najem alebo nie 😀
@kacenocka2 ano ranajkuje, aj ked len trochu niecoho ale bez toho ju nepustim z domu, radsej nech si da musli s mliekom, sem tam nakrajam ovocie do toho, ako hladna do obeda, malokedy zje chlieba a pod. Desiaty mi nechce a obedy su teraz take zvlastne, ako keby nezasytili, male davky, ze ked pride domov o 15tej je hladna ako vlk a proste normalne si dava obed este aj doma.
@dskjhfdlkdjhl precitaj si nieco o adenozine a ako ho dokaze nespravne rano nacasovana kava blokovat a co tym sposobi poobede 😉
u nás niekto doma neraňajkuje. Jednoducho nám ráno nechutí. Nedostaneme do seba nič. Mne stačí začať jesť tak 1,5-2 hod. po prebudení. myslím, že každému vyhovuje niečo iné. Prečo nútiť niekoho do raňajok, keď nemá na ne chuť a nie je ani hladný
@kacenocka2 ja som ako decko tiež neraňajkovávala. Maximálne tak puding aj to len niekedy . Desiata - niekedy som zjedla, niekedy nie. Podľa toho ako zapasovala. Obed tiež podľa toho, čo bolo. Mala som energie dosť, takže to bereim podľa seba. Mne nič nechýbalo, tak nebudem nútiť druhého niečo jesť. Jedine ak viem, že keď odídem z domu a nebude môcť dlhšie jesť, tak si ráno niečo dám. Ale to väčšinou nejaký domáci šalát alebo tresku. Iné mi nechutí.
@kacenocka2 ani raňajkuju. Dostať do nich ráno niečo teple je podľa mňa veľmi dôležité.
Zvycajne ano.moj syn byval nervny a protivny,ked sa nenajedol.a veru v prvy den v skolke urobil aj cirkus. Preto radsej dam aspon termix
@zuzuliennka1 jasne, lebo vsetci sme rovnaki.
@kvetinka75 od mala nam to hustili do hlavy, veď niektorí ešte aj teraz, že ranajky sú zaklad.mne mama mojim deťom hustila do hlavy, že sa musia najest lebo nemozu ani rozmýšľať keď sú hladní
Nie. Skusala som im rano pred odchodom davat ale nikdy nejedli. Resp parkrat zobli a nechali. Tak balim “vacsiu” desiatu.
@maryetta naši možno z vecera majú zásoby energie lebo oni nejedia o 6 vecer🙂
@kacenocka2 povedala by som, že to je najväčší blud, čo sa týka raňajok. Každý organizmus je iný, každý má prísť sám na to, čo mu vyhovuje. Ja ke´d som skúšala zjesť raňajky, lebo veď energiu treba, celý deň mi bolo blbo od žalúdka. Takže u mňa to určite neprejde. Inak zaujímalo by ma - tvoja mama raňajkuje? Lebo stretla som sa už aj s tým, že tí čo to hustili do hlavy - hlavne rodičia, sami neraňajkovávali, max. tak kávu
@kvetinka75 presne,to je môj názor.. stále to opakujem,aj v rodine,len som chcela nazory mamičiek, či náhodou len moje deti niesu "ine"..🙂moja sestra príde z CZ k nam cca 5 krat v roku a od mala mojim deťom husti do hlavy, že nejedia ráno a oni už alergickí su na ňu..
@kacenocka2 ako kedy, ale väčšinou áno, raňajkujú
@kacenocka2 pred škôlkou som rada ak zje 3 lyzicky jogurtu. Po školke nič neje😫 ale že v škôlke má dupľu na desiatu, obed aj olovrant. Tak aspoň tam sa naje
@terka224 🙂ja do našich ked aspoň čaj ráno dostanem,sa teším 🙂
@dskjhfdlkdjhl @dskjhfdlkdjhl adenozin sa tvori v mozgu u kazdeho 😁 odkedy som takto zacala pit kavu, nemam taky ten poobedny utlm, ako vacsina ludi 🙂 nie je na skodu si niekedy trochu rozsirit obzory, nie je to moj vymysel, je to vedecky podlozene. a nikde nepisem, ze kazdy teraz musi takto. ale takto to proste funguje

@avanka ked im davam desiatu a odmietnu,môj pubertiak povie,ja žiadnych spolužiakov nevidim desiatovať🙂
Tiež im nič nechýba, sú zdraví,len mi je divne z čoho beru energiu keď rano idu s prázdnym žalúdkom..