Vysoké ceny príkrmov na Slovensku
Ahojte. Zvycajne kupujem prikrmy alnatura a babylove hlavne preto, ze su bez soli a lacnejsie nez hippky. Bola som vsak v Rakusku a nudzovo som nakupila par 250g baleni Hippiek od 12m v supermarkete Spar .. v domneni ze sa to asi moc neoplati. Stali ma 1.59 eura a nevsimla by som si ze by mali nejaku akciu. Teraz som tie iste Hippky co som v Rakusku kupila za 1.59e stali v sk DMku 2.59!!! Na feedo ich maju za 2.27e. To nas uz maju fakt za debilov ze mame s nasimi sk platmi kupovat vyrobky takmer raz take drahe nez v Rakusku?
Doteraz som to velmi neriesila lebo s kupovanymi prikrmami planujeme coskoro prestat a kupujem ich len ako doplnok, ale toto ma uz fakt nastvalo. Ake mate skusenosti?
@kvetinka211 alebo ma ešte napadlo toto: Hipp čajík, u nás 200 g za 3,59 € a v bipa počas baby days 2,99 (po 25% zlave) za 400 g.....permanentne mi z týchto cenových a kvalitatívnych rozdielov stupa tlak 😠
http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDe...
http://www.bipa.at/HiPP-Teegetränk-Früchtetee-4...
ja zijem v UK a ziram.ked sa narodili dvojcata,bol pokus o domace prikrmy,ale neuspel.pri dvojcatach tie prve mesiace nemate cas,to pochopi asi len ta,co si tym presla.do roka a do dna pribudla Zojka,je tiez na kupovanych.stastie,ze zijeme tu,v Tescu vas 10 250g poharov vyjde na 5libier.su chutne,bez soli atd,velmi roznorode,od cottage pie,beef stroganov,po mushroom chicken,velmi im vsetkym chutia a papaju radi,od mala.tie ceny na sk nechapem,ak mi niekto vysvetli tu ekonomiu alebo princip trhu,budem rada.pretoze tu je priemerny plat vysoky a ceny nizke,ci hracky,ci oblecenie,ci plienky.navyse zdr.poistenie je zadarmo,osetria kazdeho kto ma ni kartu atd...kym v Absurdistane(doma) sa ma pytali len ci mam tisic eur na porod.hanba
@kvetinka211 tak to radšej zostaň pri tých "konzervách" ako prejsť na systém "Bukovský" 😀 OMG, toho človeka nemôžem ani len počúvať, byť na ňom, tak človek okrem klíčkov, zrna a soje neje nič ... uff
môj prvorodený mi ukážkovo jedával do 2 rokoch, odvtedy s ním dosť bojujem, takže viem čo to je mať doma vyberavé dieťa 🙂
@kvetinka211 Myslím, že by si to nevyriešila ani týmto štýlom. Je to oveľa komplikovanejšie ako sa na prvý pohľad zdá.
Lacnejsie je varit.podotykam chutnejsie aj zdravsie. Moja tieto kupovane nemala nikdy ani tie granulovane caje.ani umele kase.
nekupujeme tie ,, sracky, tak s tym nemame problem🙂 mala ma kazd den varenu domacu stravu🙂 Co moze byt obtiazne uvarit decku v dvoch hrncekoch na peci obed, to je lenivost rodicov, ved to trva kratsie ako ist na zachod..taky zemiacik narezany na male kocky, maly kusok maska a zeleninka nadrobno a obed za 15 minut.. z jedneho velkeho zemiaku ma obed 3x, jedna navsteva masiarne, maso naporciovane na male kocky a ma obed na mesiac, zeleninka ak nie je cerstva tak mrazena, sacok vydrzi aj na 3-4x..
@kvetinka211 ja viem co je to nejedak... Ma 3 a pol roka a 13kg este nikdy nezjedla viac ako 1/4 rohlika,ci polku jogurtu. Na obed pozrie a vyhlasi ze nechce a hotovo. Umely prikrm v tzv.bio kvalite aj tak nedam... Ale ceny su hroza-to suhlasim.
ja malej varim jedlo doma, kupim zeleninu mrazenu v metre tie velke baliky miesana a 2 a pol kilove balenie ma vyjde na 3.00 eura k tomu kupim morcacie masko a mam to aj na 4 velke varky jedla a ta varka mi vyjde na tyzden , cize mesiac ma stoji tak do 10.00 eur , pridam tam aj cestoviny, obmenim so spenatom, sosovicou a fazulou a ver mi je to ovela chutnejsie ako tie drahe vyzivy 🙂 🙂 🙂
@tatko_bebe BIPA je už aj v Kittsee)))
@liz_lemon ja tvrdím, že je zložitejšie navariť v maso v BIO kvalite!!!!!, ja bývam v rodinnom dome a tiež som malej varila z domacich zásob a aj varim, aj hydinu a zajaca som zohnala z domáceho chodu, ale napríklad rybu a hovadzie maso mam problem zohnať .... tiež som to tak robila, že som si mrazila porcie. ale ak som chcela obohatiť jedalniček o iné druhy masa, tak som siahla po pohariku. nevidím na tom nič zlé. .. kludne ma tu priviažte k pranieru a ukamenujte 😀 a ked chce niekto dieťa krmiť len zemiakom a masom, je to jeho vec. ja nemám vobec žiadne vyčitky svedomia, že malej zaobstaravam roznorodu stravu s prihliadaním na pôvod potravín...aj tak sa táto téma točí uplne okolo niečoho iného, a vy tu idete moralizovať o strave...
Som prekvapená útokmi "matiek roka"na úbohé HIPP fľaštičky ((( Keď js to taký humus ako niektoré píšete, že varíte iba doma a zdravo ))) Dúfam, že z tých akciových druhov zeleniny a ovocia zo slov. Hypermarketov? ?? Ja nakupujem výlučne v AT, lebo tu možnosť mám, ale nakupujem tu aj BIO zelenjnu, ovocie a mäso a nie ATB kurence z TESCO.Dávala som poháriky HIPP kúpené v AT a viem, ,že sú kontrolované. Sa na mña nehnevajte, ale chcela som malej ponúknuť aj niečo iné ako zemiak a mrkvu.A teraz k téme: Je to svinstvo a biznis na rodičoch, čo sa na SK robí, ale to nevravím iba o HIPP-kách)))
Ja neviem ale malemu Hipp chuti a nemyslim si ze je to zle, ja som kazdu kt som mu dal ked bol mensi ochutnal a bolo to chutne.. navyse my nemame sancu mu vyvarat tolko jedal kazdy den, takze sorry ak nas odsudzujete.
@liz_lemon Ahoj, pochopila som z príspevkov, že nakupuješ v Rakúsku. Môžem poprosiť o láskavosť? Vedela by si sa mi pozrieť, či niekde blízko hraníc predávajú mlieko a mliečne výrobky tohto výrobcu?:
http://www.leeb-biomilch.at/Leeb-Biomilch-Schaf...
a tiež po koľko tam stojí 0,5 litra ich mlieka? Chodíme naň každý mesiac do BA, no stojí 3,1 eur za kus a tak ak isto bude lacnejšie, začnem i ja radšej chodiť na nákupy do AT. Ďakujem.
Prípadne prosím aj iné mamičky, ktoré by mi vedeli v tomto poradiť.
Mna by zaujimalo odkial viete ze to maso,zelenina a tie pohariky su fakt BIO? Lebo je to tam napisane? Asi ste poculi o malo skandaloch s bio vyrobkami. Bio je len to ci sama vypestujes. Inak nic...
@andreah25 kozie mlieko.. super nenasla si nahodou nejakeho slovenskeho vyrobcu ja stale hladam..
@majush napisat mozu hocico, ale aka je skutocnost, to my nevieme, a aj ked nedas maso v bio kvalite, vzdy aspon vies, co mas v tom domacom jedle, ze tam mas peknu zeleninu chude maso, ale v kupovanych nemas nikdy istotu, ake kusky tam pomixovali, som toho nazoru, ze mne zalezi na mojom dietati urcite viac, ako nejakej velkovyrobni detskych jedal
a to ani nehovorim, ze sa sem tam objavi sprava, ako minule, ze sa v nich naslo sklo
ja kupujem len ovocne prikrmy, ale davam ich max 2x do tyzdna, zeleniny a masove prikrmy, by som vyuzila len v krajnom pripade, ale napr. aj ked sme cestovali, brala som doma uvarene a zamrazene, do chladiacej tasky
@liz_lemon Dnes je veľká móda výrobcov písať na výrobky "v BIO kvalite" alebo "bez farbív a konzervantov" ako napr. na Brumíku, pričom doba spotreby je viac ako pol roka. Jak to tí inženýři z NDR dokázali??? Neverím nikomu a ničomu, len tomu čo si urobím sama doma. Je to celé len o pohodlnosti a samozrejme o možnostiach. Pokiaľ človek býva v byte, moc toho nenapestuje a je naozaj len odkázaný čo od koho kúpi.
@kvetinka211 joj, niektore reakcie sa ani nedaju komentovat...
no ale k veci. aj my nakupujeme v at a takmer vsetko, nie len stravu pre drobca, ako mlieko, ovocne vyzivy, ale aj plienky ( lebo na slovensku uz kupis len polske pamersky ), obrusky atd...vsetko je tam lacnejsie, a musim povedat, ze ovela kvalitnejsie.
Urcite je lepsie kupit vyzivu ako mrazenu zeleninu a zeleninu z hypermarketov...nehovoriac o zmrazovani jedla..dieta by nemalo jest zmrazene jedla..ono, dokonca aj publikacie o vyzive kojencov hovoria,ze vyzivy su prisne kontrolovane, ich nevyhodou je cena..mam na mysli ruzovu knihu, kt. som dostala v porodnici a publikaciu dvoch odbornikov, kt.vydala grada..ale to je zhubna choroba modreho konika - hrat sa na supermatku
1.dobra matka je taka, ktora je doma minimalne tri roky ( co na tom, ze hodiny presedi na nete a vykecavanim sa cez mobil
2.dobra matka pouziva manducu, klokanky a kocik su nevhodne..su neprirodzenw
3. Dojci svoje dieta minimalne 2.5 roka tvrdiac, ze dieta to potrebuje, a kazda, ktora z nejakych dovodov dava umele mlieko, sa neposnazila..a supermatka nezabudne polozit otazku - kontaktovala si laktacnu poradkynu? Samozrejmostou je link na mamilu
4. Epidural je strasna vec, treba porodny plan, vsetky nemocnice v sr su zle
5. Atd atd
K teme - vyzivu vyuzivam, ked niekam ideme, ovocnu aj inokedy..inak varim
Je to znamy fakt, ze vela veci je inde lacnejsich..napr. cerstva skusenost zo slovinska - dm plienky o 2 eura lacnejsie..ale zas niektore veci drahsie
@kvetinka211 Bohuzial, je to tak... a este napisem, ze v CR ma vysli prikrmy lacnejsie nez v rakusku a tudiz na SR :D Takze pre prve prikrmy - mrkvicka sme si urobili zasoby z CR, potom som kupovala v rakusku, kedze sme tam zili no a ked sme sli na SR, nakupila som si do zasoby. teraz pri druhej som uz velmi nekupovala, papa to co my a obcas som jej nejaku vyzivu kupila, hlavne na cesty...
Trosku mi toto tema pripomina "ockovani a kojeni"..ale ...kazdopadne se neshoduju s tim, ze je lepsi pripravena sklenicka z Hypermarketu nez doma cerstve udelana pochoutka ze zeleniny..
Zelenina ve sklence je stejna s tou na "trhu".... 😉
p.s. mrazena zelenina je o nicem...to je pravda 😖
Ja kupujem malemu aj pohariky,od rozlicnych vyrobcov,tie Hipp nam chutia najviac 🙂 Fabrika Hipp je u nas za rohom,30km vo Pfaffenhofene.Mam znamu,co tam robi,moze potvrdit,ze jedlo je casto kontrolovane,su pouzivane kvalitne suroviny ako ovocie,zelenina,mäso.Zamestnanci ochutnavaju tiez,nam tie pohariky teda chutia,malemu tiez 🙂 Kvalita ma svoju cenu,takze netreba cakat lacnejsiu cenu na sk,ked sa jedna o vyrobok z dovozu.............ochutnali sme aj pohariky ceskeho vyrobcu,menej ovocia a zeleniny,lacnejsia cena,nechutili malemu..............kazdy musi vediet sam,co dietatu bude podavat,samozrejme aj podla penazenky,tie pohariky stoja viac ako domaca strava.My nemame domacu zeleninu,ovocie a mäso,farmarcit nebudeme,tak kupujem pohariky alebo uvarim nieco malemu.
@fidka79 vies , ale aj lekari skor odporucaju mrazenu zeleninu viacej ako kupovanu na trhu ta mrazena je ovela viac kontrolovana , ta z trhu ma vela dusicnanov a ja nevravim ze to ma rovnake obmienam, tu zeleninu aj masko dam obcas hovadzie a cez den ma jogurty, ovocie, pije mi nutrilon , mava cestoviny, zemiaky, vecer mava krupicovu kasu s maslom 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ona mi tie vyzivy neje nechce ich
@andreah25 tu znacku kozich vyrobkov, co si davala link, v AT dostat - bezne v Spare som to videla, cenu neviem presne, ale pamatam si, ze v Bioparku v Auparku stal taky isty jogurt o cca 0,60 EUR viac, este som tomu predavacovi hovorila, ze ci im to niekto kupuje, ked prejdem za hranice a je to podstatne lacnejsie. Odpovedal, ze ano, lebo Blavaci su lenivi... 😉
@tatko_bebe na SK mame vyborne slovenske kozie vyrobky, a vseobecne mame vynikajuce mliecne vyrobky, len treba hladat. My osobne kupujeme vacsinou zeleninu, ovocie, maso v AT, 80 % v BIO kvalite, na SK iba nevyhnutne veci a prave mliecne vyrobky (mlieko, syry, jogurty) + maso z domaceho chovu. Cenovo mi to vychadza tak, ze Bio v AT je len malilinko drahsie ako ta nasa standardna plesniva zelenina v hypermarketoch.
Konkretne k tym mliecnym vyrobkom - kozie: www.kozivrsok.sk Kedze ja pochadzam "zo severu", nakupim si kazdy mesiac zasobu syrov a jogurtov (nie na mesiac, taku trvanlivost nemaju), kazdopadne sa daju ich vyrobky kupit v retazci Terno, dodavky maju bud stvrtky alebo piatky - pisem to preto, lebo po vikende uz nemaju zvacsa nic, resp. minimum, vsetko vypredane. Robia ovcie aj kozie jogurty, kozie a kravske syry - toto sa da kupit aj v Terne. Neviem, ci v Terne dostat aj take ako kozie jogurtove mlieko (hruska je bozska 😝 ) alebo cerstve ochutene kozie mlieko (napr. cucoriedka 😝 )
Dalsi slovensky vyrobca - Syrex - od nich jogurty (ovci robia lepsi ako na Kozom vrsku), bryndza, syry - sem tam maju stanky vlastne, alebo su v takych tych mini syrovych stankoch v obch. centrach (myslim, ze v Avione su/boli).
Este k tym premudrelym matkam, co by taky humus ako vyzivu vo flase nikdy nedali svojmu dietatu. Podotykam, ze mam 13-mesacne dieta a do 1 roka nejedla nic z flase, vsetko vlastnorucna "vyroba", iba z domacich potraviny alebo bio. Ale kedze velmi vela cestujeme, a nie vzdy sa da navarit (a keby aj, nie vsade mate mrazak, aby som si to niekde mrazila a pod.), tak je to skvely vynalez. Osobne si myslim, ze vsetko s mierou. Neodsudzujem mamicky, ktore detom davaju iba kupovane vyzivy, hoci ja to robim iba vo vynimocnych pripadoch (dcera zjedla uz asi 3 !! kupovane). Na druhej strane, ak tu niektore planujete sediet na riti so svojimi detmi, kym nezacnu jest niekde v skolskej jedalni, tak nech sa paci, mozete ma ukamenovat. Ja zatial budem s rodinou cestovat, varit dietatu z cerstvych (nie mrazenych) potravin a obcas jej dam kupovanu vyzivu - verim, ze to prezije 😀

@hradnapani ja som im pisala na ich infolinku, alebo co to maju, ze ci si myslia, ze sme naozaj blbci.. najviac sa vyjadrovali k cenam, ako je u nas vyssia DPH a pohonne hmoty, ale na otazku preco pre SK je nizsia gramaz mi neodpovedali... Takze pokial budu ludia ticho, nic sa tu nezmeni..