Cenové porovnávanie plienok na kus: Ako na to?
Ahojte, musím sa niekde vyventilovať. Pri každom našom drobcovi som strávil na webe viac času v desiatich otvorených oknách a taboch, ako samotným vyberaním tovaru. Ide hlavne o plienky.
Každý reťazec má iné balenie, iný počet kusov, niekde je akcia na ‚mesačné balenie‘, inde na ‚jumbo box‘, a ja mám pocit, že tie ceny sú naschvál tak poprehadzované, aby človek meal šancu vidieť, čo v skutočnosti najlacnejšie.
Fakt ma to vytočilo, tak som si na to sadol a skúsil som naprogramovať takú pomôcku, ktorá mi pri plienkach (a iných veciach do domácnosti) okamžite vypľuje cenu za 1 kus, aby som videl realitu bez toho marketingu okolo.
Chcem sa opýtať, či som jediný, koho to takto štve? Ako to riešite vy? Počítate to v hlave, alebo máte nejaký svoj systém, ako nenaletieť na ‚akcie‘, ktoré v skutočnosti nie sú až tak výhodné? Som zvedavý, či by niečo také, čo som si vytvoril, pomohlo aj iným, alebo som jediný, kto je takýto ‚matematický fanatik‘ pri nákupoch. 🙂
@fofo48 Vazne si na taketo lahke pocty vyrabal script? Ak uz nevies z hlavy, tak na mobile je kalkulacka a vydelit dve cisla nemoze byt taka tazka matematika😉
@fofo48 Nepoznam nikoho v okoli , kto by to prerataval na 1 plienku🤦♀️🤷♀️😄
@motylik2559 tak už poznáš 😁
Viem si to predsa pozrieť na cenové, vždy je tam za kus, za kg, za l, vieš také tie malé písmenká, nie tie veľké ktoré vedia človeka nalákať.
A nie, nemám záujem o tvoju appku
To na kazdy prd uz bude appka? Ved v obchode musia na cenovke uvadzat aj cenu za kus / kilogram / liter, okrem toho v kazdom mobile je kalkulacka, delenie dvoch cisel je ucivo ZŠ.
Išla som do obchodu a kúpila plienky 😄 jednoduché 😄 kupovala som stále rovnaké a vtedy keď som potrebovala.
Ty si prisiel z minulosti ci ako? Vsade sa uvadza cena za kus. Skus pozriet dm, allegro, tesco, alza proste vsade. Ale je posledne dni prilis teplo, tak asi si prehriaty uz.
To ozaj chcete takto setrit,ved sa hlavne pozerajte na to,ci to babu nerobi zapareniny a nie na blbu cenu.
Inak, keby si kupil latkove plienky, staci ti jeden vypocet a vyslo by ta to lacnejsie aj ekologickejsie.
Damy a pani, to som teda netusil ze som tak spiatocnicky, prehriaty a neschopny pouzivat kalkulacku :D Vsetka cest diskutujucim, ktory nepotrebuju porovnavat ceny, prepocitavat na kus, alebo hladat lepsiu cenu. Nemame sa na tom Slovensku az tak zle :D
Premyslam, ze ci by o tom nebolo dobre informovat aj Heureku a Google :D sme sikovni slovaci.
Damy a pani, to som teda netusil ze som tak spiatocnicky, prehriaty a neschopny pouzivat kalkulacku :D Vsetka cest diskutujucim, ktory nepotrebuju porovnavat ceny, prepocitavat na kus, alebo hladat lepsiu cenu. Nemame sa na tom Slovensku az tak zle :D
Premyslam, ze ci by o tom nebolo dobre informovat aj Heureku a Google :D sme sikovni slovaci.
@fofo48 Chapes, ze tieto prepocty na kus plienky ma takmer kazdy obchod (ak nahodou nema, kalkulacku v mobile ma kazdy)? Este si tu moju otazku precitaj 3 krat a snad pochopis. Kazdy obchod to uvadza. Dokonca aj poporodne vlozky uvadza kazdy obchod cenu za kus. Uplne vsetko. Nebudes ty veru velmi inteligentny chlap.
Inak, keby si kupil latkove plienky, staci ti jeden vypocet a vyslo by ta to lacnejsie aj ekologickejsie.
@emjee no ani nie a v suvislosti s tymito teplotami a suchom, ani to pranie nie je tak ekologicke ako sa to javi. Zamerne si pozri, kolko pitnej vody zozerie taky 1 praci cyklus a potom este elektrina, pripadne susenie, ak to susis v susicke...mimo tychto horucav teda.
ja si bežne robím takéto porovnania - čohokoľvek
ale úplne jednoducho v akomkoľvek exceli
balenie, počet kusov, z toho cena na kus... jednotlivé položky vedľa seba
ízy pízy ...
Ja to poznam a tiez si to pocitam za kus. Ked napriklad kupujem pampersky, tak hladam konkretne pampersky co najlacnejsie, ale savam si pozor aj, ci idem kupit v ramci ineho nakupu do Tesca napriklad alebo to objednavam. Potom s postovnym je to niekedy aj jedno uz.
@emjee no ani nie a v suvislosti s tymito teplotami a suchom, ani to pranie nie je tak ekologicke ako sa to javi. Zamerne si pozri, kolko pitnej vody zozerie taky 1 praci cyklus a potom este elektrina, pripadne susenie, ak to susis v susicke...mimo tychto horucav teda.
@anonym_ed8497 no mna to teda vyslo lacnejsie aj so zapocitanim vsetkych nakladov (voda, elektrina), nehovoriac o tom, ze sme nemuseli riesit zapareniny
Už som si párkrát všimla, že cena za kus/kg na cenovke pri niektorých akciách (napríklad 20% zadarmo alebo 2+1) nie je pravdivá. Pamätám si, že keď chcel môj otec, aby som mu kúpila najlacnejší Brufen, tak som si v Excel-i urobila tabuľku e-shop/počet ks/cena a potom už len vzorcom cena za kus. Ale potom som ešte musela doplniť náklady na prepravu a prepočítať to pri rôznych scenároch. Mala som pocit, že otec vlastne ani nechcel tabletky, len ma skúšal z matiky. 😇
@fofo48 Nepoznam nikoho v okoli , kto by to prerataval na 1 plienku🤦♀️🤷♀️😄
@ivik4
@motylik2559 normalne všetko si vyratam/pozriem cenu za kus, aj tablety do umyvacky, aj cenu za kilo, aj cenu za kus.
@anonym_ed8497 a ked uz sme pri nakladoch - zaratava niekto do nakladov pouzivania papierovych plienok aj ich vyvoz? To je raz dva plny smetiak a malokde sa to da separovat.
@fofo48 co sa týka plienok tak nie neprepocitavala nakoľko nie každé sadli takže som kupovala tie ktoré nepretekali...pampers prvý mesiac, potom sme skúšali iné,lacnejšie a u nás top boli z lidl, neskôr už ani to nie,lebo pretekali v noci a prešli sme na kauflandske pri ktorých sme ostali a s ktorými nemala problém ani mladšia našťastie...keď mali v akcii tak som sa snažila kúpiť viac balení
@anonym_ed8497 a ked uz sme pri nakladoch - zaratava niekto do nakladov pouzivania papierovych plienok aj ich vyvoz? To je raz dva plny smetiak a malokde sa to da separovat.
@emjee ja som to neprepočítavala - platím 65€ ročne či vyhodím 1 vec alebo 3 smetiaky ... 😒 bývať ale v dome - prepočítala by som ...
Na každej cenovke je zo zákona povinnosť uvádzať cenu za 1 kus. Vždy to tam je.
@ivik4
@motylik2559 normalne všetko si vyratam/pozriem cenu za kus, aj tablety do umyvacky, aj cenu za kilo, aj cenu za kus.
@mirage Bavime sa o plienkach, nie o inych veciach...A teda naozaj nikto koho poznam neprepocitava plienky na kus...🤷♀️😄
Plienky nekupujem, ale cena za jednotku je na kazdej cenovke. Ja si to pozeram, lebo napr mensie balenie sice v akcii, ale pri prepocte na jednotku vychadza casto drahsie (a o dost) ako vacsie balenie bez akcie.
Ja tiež pozeram cenu na kus a nemám s tým problém
Vacsina je na ks a keď nie kalkulačka

@fofo48 veď na každej cenovke je aj cena za kus. Navyše používam plienky, ktoré mu sadnú