icon

Cenové porovnávanie plienok na kus: Ako na to?

fofo48
1. júl 2026

Ahojte, musím sa niekde vyventilovať. Pri každom našom drobcovi som strávil na webe viac času v desiatich otvorených oknách a taboch, ako samotným vyberaním tovaru. Ide hlavne o plienky.

Každý reťazec má iné balenie, iný počet kusov, niekde je akcia na ‚mesačné balenie‘, inde na ‚jumbo box‘, a ja mám pocit, že tie ceny sú naschvál tak poprehadzované, aby človek meal šancu vidieť, čo v skutočnosti najlacnejšie.

Fakt ma to vytočilo, tak som si na to sadol a skúsil som naprogramovať takú pomôcku, ktorá mi pri plienkach (a iných veciach do domácnosti) okamžite vypľuje cenu za 1 kus, aby som videl realitu bez toho marketingu okolo.

Chcem sa opýtať, či som jediný, koho to takto štve? Ako to riešite vy? Počítate to v hlave, alebo máte nejaký svoj systém, ako nenaletieť na ‚akcie‘, ktoré v skutočnosti nie sú až tak výhodné? Som zvedavý, či by niečo také, čo som si vytvoril, pomohlo aj iným, alebo som jediný, kto je takýto ‚matematický fanatik‘ pri nákupoch. 🙂

Strana
z2
biba_18
1. júl 2026
@venom19

Plienky nekupujem, ale cena za jednotku je na kazdej cenovke. Ja si to pozeram, lebo napr mensie balenie sice v akcii, ale pri prepocte na jednotku vychadza casto drahsie (a o dost) ako vacsie balenie bez akcie.

@venom19 ja som raz natrafila na úkaz - že cena v akcii 3-balenia bola drahšia ako 3 samostatné balenia bez akcie - dostala som odpoveď že jedna cena je tovaru z určitého dátumu a 3-balenie bolo dodané s inou cenou ...

mirage
1. júl 2026
@motylik2559

@mirage Bavime sa o plienkach, nie o inych veciach...A teda naozaj nikto koho poznam neprepocitava plienky na kus...🤷‍♀️😄

@motylik2559 ja som to tak robila, a nevidim na tom nic zvlastne, porovnala som ceny, nie za balenie, kedze su rozne, ale za kus.

anonym_3a06bd
1. júl 2026

Ja obcas takto pozriem ked kupujem kapsule do umyvacky, pracky, ale na weboch to zvyknu mat za kus preratane, cize v ramci toho webu, z baleni co maju, vyberiem take co sa mi hodi. Aj toaletny papier vie takto balenie cenou oklamat a rozdiel za kotucik je aj 20 centov.

anonym_b7011c
1. júl 2026

Toto robí môj muž a ide mi to extrémne na nervy .Hodinu hľadá kde je najlacnejšie za 1 kus 🤦🤦🤦keď sú mi tie plienky treba tak pozriem zbežne ceny ,idem a kúpim . Vytáča ma to extrémne

anonym_037b65
1. júl 2026
@fofo48

Damy a pani, to som teda netusil ze som tak spiatocnicky, prehriaty a neschopny pouzivat kalkulacku :D Vsetka cest diskutujucim, ktory nepotrebuju porovnavat ceny, prepocitavat na kus, alebo hladat lepsiu cenu. Nemame sa na tom Slovensku az tak zle :D

Premyslam, ze ci by o tom nebolo dobre informovat aj Heureku a Google :D sme sikovni slovaci.

@fofo48 moje dieta ma uz 12 rokov, ale uz v casoch, ked bolo ono plienkove boli na cenovkach uvedene ceny za kus, dokonca aj na eshopoch. A nekupovala som najlacnejsie plienky, ale take co nam vyhovovali. Teda nepretiekli, nedrazdili pokozku, lahko sa obliekali a zadrzali dost tekutiny. Cena mi bola uplne ukradnuta, pretoze lacnych a tenkych plienok v konecnom dosledku minies viac ako kvalitnych, aj ked drahsich a potom je ta uspora len v tvojom dobrom pocite, nie vo vasej penezenke a uz vobec sa neodrazi v uzivatelskej pohode

anonym_938b4d
1. júl 2026

Si objavil Ameriku? Veď cena za ks/ liter je uvedená na každej cenovke. Včera sme tak pozerali toaletak. Dobré rano

anonym_a519df
1. júl 2026

Ocividne si este nemal babatko so zapareninou. Aj zlatom tkane plienky by si kupil ak by mu to pomohlo. Vacsina rodicov hlada plienky ktore sadnu a nie su v kuse precurane.

anonym_abd7e2
1. júl 2026

Pri každom tovare je uvedená cena za ks, kg a pod netreba žiadnu appku
pozerám to vždy a pri plienkach tiež
je rozdiel dať za plienku 0,30€ ak možeš dať len 0,18€ v akcii a velke balenie

danielahamar
1. júl 2026

Všade, kde treba su jednotkove ceny😉

abbey1
1. júl 2026
@fofo48

Damy a pani, to som teda netusil ze som tak spiatocnicky, prehriaty a neschopny pouzivat kalkulacku :D Vsetka cest diskutujucim, ktory nepotrebuju porovnavat ceny, prepocitavat na kus, alebo hladat lepsiu cenu. Nemame sa na tom Slovensku az tak zle :D

Premyslam, ze ci by o tom nebolo dobre informovat aj Heureku a Google :D sme sikovni slovaci.

@fofo48 Ale skutočne nechápem, aký prepočet špeciálny potrebuješ.
Ja na cenu vždy pozerám, plienky už nekupujem, ale kupujem prach, aviváž, žrádlo pre mačku, psa. Jednoduchý prepočet v hlave rovno pri poličke v obchode.
Áno kalkulačku mi netreba.

petamich
1. júl 2026
@emjee

@anonym_ed8497 a ked uz sme pri nakladoch - zaratava niekto do nakladov pouzivania papierovych plienok aj ich vyvoz? To je raz dva plny smetiak a malokde sa to da separovat.

@emjee to je pre porovnanie ceny plienok predsa irelevenantne, za odvoz budes platit rovnako bez ohladu na to ci pouzivas lacnejsie Lidl alebo drahsie Kolorky 🤷‍♀️

anjelicek26
1. júl 2026

Nepoznam nikoho, kto by prerataval plienku na centy... uplne ine paramtre pri vybere ako cena, ale tak moje dieta malo citlivy zadok velmi...

cimage
1. júl 2026

Ja som si vsimla, ze niekde je uvedena cena wc papiera na metre a niekde na utrzky 😄

anonym_827efb
1. júl 2026

@fofo48 A mozes tam aj doplnit cenu damskych vloziek,tiez sa cena pohybuje za ks,pri kazdom baleni inac...

emjee
1. júl 2026
@petamich

@emjee to je pre porovnanie ceny plienok predsa irelevenantne, za odvoz budes platit rovnako bez ohladu na to ci pouzivas lacnejsie Lidl alebo drahsie Kolorky 🤷‍♀️

@petamich neviem kde, u nas sa napr. plati za odvoz komunalneho odpadu za kazde vyvezene kg, kto ma odpadu malo, lebo poctivo separuje, ma nizsie poplatky

petamich
1. júl 2026
@emjee

@petamich neviem kde, u nas sa napr. plati za odvoz komunalneho odpadu za kazde vyvezene kg, kto ma odpadu malo, lebo poctivo separuje, ma nizsie poplatky

@emjee to je v poriadku ale cela tato tema je o tom, ze autora, ktory pouziva plienky, obtazovalo prepocitavat si ich cenu na kus, kedze sa predavaju v baleniach a z pohladu vyvozu odpadu je to jedno, naklad za vyvoz znacky Pampers predsa nie je vyssi ako za znacku Lupilu (to som tym chcela povedat, ze cena za plienky ako odpad je irelevantna, stoji ho to rovnako bez ohladu na typ a cenu plienky samotnej)

fofo48
autor
1. júl 2026

Okrem narazok na moju inteligenciu a neschopnost pouzivat kalkulacku sa tu predsa nasli ludia, ktori si takisto plienky preratavaju, takze nie som sam 🙂 vam dakujem za nazor.

Pre ostatnych, ktori si myslia ze som chudobny (lebo musim porovnavat), alebo otrasny otec co da slecne plienku velkosti 2, aj ked nosi 5. lebo sak najlacnejsie :D asi som celu pointu napadu nevysvetlil dostatocne dopodrobna. Nevadi 🙂

Ked vam pripada nejaky vylepsovak, ci napad ako totalna blbost, lebo ved to tu uz je, ved kalkulacka, ved viem pocitat ... atd. Vzdy je to pre cloveka len moznost "naviac". Nikto vas napriklad nikdy neprinuti pouzivat navigaciu - to je predsa nastroj len pre hlupych ludi, co nevedia citat mapu. Alebo jedine zeby nie? :D

anonym_093aa8
1. júl 2026
@fofo48

Okrem narazok na moju inteligenciu a neschopnost pouzivat kalkulacku sa tu predsa nasli ludia, ktori si takisto plienky preratavaju, takze nie som sam 🙂 vam dakujem za nazor.

Pre ostatnych, ktori si myslia ze som chudobny (lebo musim porovnavat), alebo otrasny otec co da slecne plienku velkosti 2, aj ked nosi 5. lebo sak najlacnejsie :D asi som celu pointu napadu nevysvetlil dostatocne dopodrobna. Nevadi 🙂

Ked vam pripada nejaky vylepsovak, ci napad ako totalna blbost, lebo ved to tu uz je, ved kalkulacka, ved viem pocitat ... atd. Vzdy je to pre cloveka len moznost "naviac". Nikto vas napriklad nikdy neprinuti pouzivat navigaciu - to je predsa nastroj len pre hlupych ludi, co nevedia citat mapu. Alebo jedine zeby nie? :D

@fofo48 Snad svoj trapny "vylepsovak" nejdes porovnavat s navigaciou. Iba ti tu zeny vysvetlili, ze cena jednej plienky je uvedena vsade a ak nie, tak kalkulackou v mobile na to pride kazdy. Chapes uz? Dookola tu pises o vylepsovaku, ktory je nezmysel, lebo nie je to potrebny kedze to je vsade uvedene. Snad to raz pochopis. Len sa nestrapnuj vsade na okolo a nevrav o svojom vylepsovaku co si ovlada kazdy pozriet. Snad ak si taky "tvorivy" nabuduce prides na nieco co zlepsovak je naozaj.

emjee
1. júl 2026
@petamich

@emjee to je v poriadku ale cela tato tema je o tom, ze autora, ktory pouziva plienky, obtazovalo prepocitavat si ich cenu na kus, kedze sa predavaju v baleniach a z pohladu vyvozu odpadu je to jedno, naklad za vyvoz znacky Pampers predsa nie je vyssi ako za znacku Lupilu (to som tym chcela povedat, ze cena za plienky ako odpad je irelevantna, stoji ho to rovnako bez ohladu na typ a cenu plienky samotnej)

@petamich no a ja som zase reagovala na diskutujucu, ktora tvrdi, ze latkove plienky nie su lacnejsie ako papierove, lebo treba zaratat aj vodu a elektrinu na pranie a susenie. Hned v prvom mojom komentari som autorovi temy odporucila latkove plienky, odpadne mu starost so zhananim najlacnejsich.

heidi4
1. júl 2026
@bomba36

Viem si to predsa pozrieť na cenové, vždy je tam za kus, za kg, za l, vieš také tie malé písmenká, nie tie veľké ktoré vedia človeka nalákať.
A nie, nemám záujem o tvoju appku

@bomba36 bingo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 👍 👍 👍 👍 👍

rozculena
1. júl 2026

porovnávam cenu za kus alebo liter,ale nie plienky,je to vždy na cenovke zo zákona povinné,,takže tvoju apku nepotrebujem

letfenixa
1. júl 2026
@fofo48

@fofo48 namiesto tebou navrhnutej appky používam vedomosť, že takéto informácie sú uvedené pri každom tovare, ako ti bolo viackrát v diskusii napísané.

saxana000
1. júl 2026

Ved pozrem kolko kusov je v baleni .dam si cenu deleno kusy vide mi cena za kus. Rovnako pri tabletkach do umyvacky alebo kapsulach na pranie.vacsinou ale byva ta cena za kus uvedena uz priamo pri tej konecnej cene niekde malym v poznamke. ZA mna je strop 30 centov za kus viac proste nedam.

anonym_a519df
1. júl 2026
@fofo48

@fofo48 vazne porovnavas tvoju „appku“ ktora zvladne vydelit jedno cislo druhym, s navigaciou? No dobre teda 🤣🤣

haley7897
1. júl 2026

Ja som síce neporovnavala všetky dostupné značky, ale keď ich dcéra ešte používala, tak som si samozrejme narýchlo zbehla v hlave cenu za kus a porovnala, ci zbytočne nepreplacam. Taký ten zdravý pomer ceny a kvality. Ja len nechápem ten výsmech, lebo plienky su jedna z vecí, kde sa oplatí porovnať cenu keďže ich kupujeme na stovky. Je dobre vedieť, ci nám dieťa doslova neprese*ie peniaze...🤷🏽‍♀️

eeffka
1. júl 2026

@fofo48 nuz neviem odkial si prisiel

anonym_8f14a2
1. júl 2026

Ved to je uz skoro vsade uvadzane. Pocet kusov. Cena za kus. A porovnavas. Ci stoji plienka 0.17€/0,20€ 0,27€....

mandzula
2. júl 2026

@fofo48 A o tych jednotkovych cenach si vedel? Ci si sa az tu dozvedel?

eeffka
2. júl 2026
@mandzula

@fofo48 A o tych jednotkovych cenach si vedel? Ci si sa az tu dozvedel?

@mandzula pri takychto diskusiach zacinam chapat , ze vtip o tom ze niekto tankuje stale za 20ku nie je vtipom 🤣

Strana
z2