icon

Koľko balení mini plienok potrebuje novorodenec na začiatku?

bzunnka
24. aug 2012

😒

Strana
z2
kokorunecka
24. aug 2012

My sme mali 2 balenia a stačili 🙂

anjelicek26
24. aug 2012

@bzunnka - co ja viem, my sme ich pouzivali 6 tyzdnov (narodil sa 2,5 kila) a cca. 8/den.... ale to je velmi individualne, kolko krat budes babo prebalovat. Takze my cca. 330 plienok hehe

zuzuj
24. aug 2012

ja by som mini nekupovala, tie druhe su od 3-6 kg a malo babetiek ma vyrazne pod 3 kg, tie si kup 2 , a potom si dokupis podla potreby. Zhruba kolko bude mat babo budes vediet aj posledne ultrazvuky.

rora
24. aug 2012

my sme od narodenia pouzivali 3-6kg, isli sme z porodnice s vahou 2820g a boli dobre.

danusskaaa
24. aug 2012

no, my sme ich pouzivali az 3mesiace, lebo sme boli drobcekovi! ale sesterka mala len jedno balenie do nemocky a potom hned 2 a 3kupovala, lebo malinka bola velka! takze nekupuj vela, kludne nakup radsej cislo 2 a tie budu dobre aj ked je babo prtate aj ked je trosku vacsie! a nekupuj vela jednej znacky, lebo nevies ci babu sadnu. ja som kupila 4baliky pampers premium care /bola akcia 🙂 / a pouzili sme cca 5plienociek. nesedia nam, lebo sa nam z nich hned vyhadze zadocek!

katkatt
24. aug 2012

ja som si pri kazdom kupila jedno balenie, vypouzivala a potom som presla na velkost 2 (3500 a 3800 porodne vahy)

alenka600
24. aug 2012

Zalezi samozrejme od velkosti dietata, ja som spotrebovala vela vela newborn baleni, dcera mala 2600g a najskor jej aj tie newborny boli velke....asi 6tyzdnov ich pouzivala. Ale na uvod som kupila 2 balenia, jedno padlo uz v porodnici, druhe som bola rada, ze mam ako rezervu doma. Potom som dokupovala

zuzka1008
24. aug 2012

my sme mali 1 a potom sme dokupili este 1balenie

vefi89
24. aug 2012

ja som ho do nich ani nemestila 😅

kucanka
24. aug 2012

my sme používali asi 2 mesiace. Malý mal 3 kg keď sa narodil a boli mu dobré.

palomka
24. aug 2012

ja som mala len do porodnice tusim 40ks plienok č.2 ( 3-6kg) a maly mal porodnu vahu 4,7kg 😀 takze sme hned presli na 3ky ale tie nam nesedeli, stale ich prekakal a tak sme presli hned na 4ky 🙂
a pri dcere to bolo podobne, len jedno-dva balenia sme pouzili 3ky a presli sme radsej na vacsie. takze fakt nekupuj vela. radsej troska vacsie ako male

ustrachana
24. aug 2012

podla mna staci ked si kupis jedno balenie a uvidis ci mu vobec sedia ( ci nema alergie a tak) a potom lahko dokupis viac
stale lepsie takto ako keby si kupila viac baleni a potom by mu plienocky nesadli alebo nesedela velkost
moj maly mal 1 dlho lebo bol malicky a mohol mat len Pampers premium care (ostatne znacky ako aj ine Pampersky mu vadili)

katuska169
24. aug 2012

ja som mala len jedno a to v porodnici potom som presla na 2bo boli pohdlnejsie my sme boli trosku vecsie ked sme opustali porodnicu sme vazili takmer 4kg 🙂

sarinka123
24. aug 2012

Kup od 3-6 kilov. Dieta minie približne 6 plienok za cely den. V balení je ich 72. Manzel kupil zo zaciatku 2 balenia. V nemocnici plienky babatko dostavalo 5 na den. Par som brala aj vlastných, i ked detske plienky a vlozky boli vsade, kde som sa pozrela.

kkl82
24. aug 2012

@sarinka123 preboha, 6 plienok za cely den? to myslis vazne? to akoze nechas dieta 4 hodiny v pocuranej a pokakanej plienke? ved novorodenec pusta aj kazdu pol hodinu. ci to akoze si myslis, ze ked to ta plienka absorbuje, tak tie bakterie sa tam nemnozia? ci je potom lepsie liecit zapareniny a mykozy?
@bzunnka ak chces aby tvoje dieta nemalo toxicky a bakterialny sok, treba aspon prvy mesiac prebalovat hned, ako si babo piskne alebo kakne. samozrejme, ze ho budit kvoli tomu nebudes. v porodnici, v pripade, ze ti nabehne mlieko hned, budes potrebovat tak cca 12-16 plienok denne. ak ti mlieko nenabehne tak rychlo, vystacis si aj s 10 denne. ale urcite nehazarduj so zdravim dietata, len aby si usetrila... kup si na zaciatok jedno velke balenie a ked minies, dokupis dalsie.

maslenka47
24. aug 2012

@kkl82 a to babatko aj zo spania zobudis aby si ho mohla prebalit? a mas tam senzor, lebo babo ti nezacne revat hned jak si cvrkne zo spanku - a dieta do 1mesiaca drvivu vacsinu dna prespi... predpokladam, ze autorka sa pytala na jednorazove a prepac, ale 6-7 plienok naozaj staci - jedine zeby malo babo nejaky problem. Bakterie su vsade, aj v nepocikanej plienke. Pokial je sucho prebalovat netreba, ked sucho nebude, dieta da vediet.
A tiez sme zacinali na plienkach 3-6kg.

zuj
24. aug 2012

2 baliky najmensich by ti mali stacit, dcera mala pri narodeni 3,5kg a pouzivali sme najmensie plienky urcite aspon mesiac, a to sa mi zdali este velke, takze to je dost individualne, podobne ako s mnozstvom plienok, ktore miniete na den, uz si to presne nepamatam, ale 16 plienok za den sme teda urcite neminuli :O)))

chavierka
24. aug 2012

N8š syn mal 3240g a 50 cm a nosil tie newborn asi mesiac. 2 balíky určite kúp

lutia
24. aug 2012

ja som kupila hned dvojky velkost plienok (aj preto lebo povedali ze bude velky a aj ze na obale je pisane od 3kg...co je tak normal vaha) a davala som kazde 3hodky ciste...v pripade ze buvkal aj 4 a viac hod tak az vtedy ked sa zobudil 🙂) a hned ako som vedela ze je pokakany tak automaticky hned

radka24
24. aug 2012

Ja som mala malicke plienocky iba v porodnici, potom som si kupila od 3-6 kg to su asi 1. Prebalovanie je u kazdeho babatka individualne, ale novorodenec kaka skoro po kazdom kojeni aspon u nasho to tak bolo. 🙂

simcab
24. aug 2012

my sme jednotky používali 2 mesiace, a to sa mi terezka narodila s váhou 3730g.. čiže je to fakt individuálne.. ale pred pôrodom som mala doma prichystané 2 balenia jednotiek.. 😉

vikusjk
24. aug 2012

Nasa mala sa narodila 3450 g a 51 cm, pouzivala som Huggies newborn s organickou bavlnou, neviem presne kolko baleni, ale zo tri-styri asi? Mozno aj viac, uz si nepamatam. Do porodnice som si vzala najprv 25 plienok a potom mi manzel este doniesol, aby som sa tam netrepala so zbytocne velkou taskou 😉

marci1408
24. aug 2012

ahoj budúca mamina 🙂 pridám aj ja svoje skúsenosti. Moja dcérka mala pri narodení 2550g a mala som kúpené plienočky od 3-6kg. Boli jej však pochopiteľne pri jej váhe veľké, takže sme dokúpili plienky 2-5kg a ak sa dobre pamätám, tak sme použili dva či tri balíky. Danielka mala tenučké stehienka, takže jej tie od 3-6kg dobre neobopli stehienka a stolica bola potom všade, aj na perinke. Nekakala však úplne pri každom kojení (každé dieťatko je iné), takže som ju prebaľovala prvý mesiac tak asi 7-8x za 24 hodín (viac určite nie). Nikdy nemala zapareniny ani iné problémy.
Kúp si pre istotu jedno balenie tých najmenších a uvidíš. Tvoje dieťatko môže byť väčšie ako je predpoklad podľa ultrazvuku, ale aj menšie.
....a ešte jedna rada....každá značka má iné plienočky aj čo sa veľkosti týka. My požívame Bella HAppy a u tejto značky som mohla napr.veľkosť 3-6kg používať dlhšie než u Pampers, ktoré boli strihovo menšie.
Veľa šťastia 🙂 😉 🙂

elisskah
24. aug 2012

kup si 2-5 kg, ja som ich dost dlho davala. pouzivala som babylove. napr. teraz ma uz vyse 6 kilov a ked som jej predvcerom prvykrat dala trojky 4-9, tak su na nej este obrovske, tak si este dokupim aspon 2-3 balenia dvojok 3-6kg. to znamena, ze aj ked uz bude mat vyse 5kg este jej mozes davat jednotky kym neminies. ja som tiez este dokupovala jednotky, lebo ked som jej dala dvojky, tak jej boli velke. a tiez priblizne 7-8 denne a min dva mesiace sme davali. nikdy nemala zaparenu ritku. mala som aj hugies, tie boli dobre, aj pampersky, ale zostala som pri babylove z DM drogerie.

mj28
24. aug 2012

my sme pouzivali newborn len na zaciatku v porodnici kym sa neminuli,potom sme kupovali tie 3-6kg ..a porodna vaha bola 3400 g - cize priemer 🙂ale podla mna zistis az ked sa ti to narodi ci potrebujes viac baleni,pretoze kazde dietatko je ine- myslim tym ze moze mat "velke" brusko,alebo spekaciky na nozkach a pod. 🙂

sandrika1986
25. aug 2012

Pri prvej dcérke som si zobrala do pôrodnice plienky veľkosť : 3-6kg. keď sa narodila mala 3500 g, tieto plienky sme používali aj doma, neskôr už sa kupovali väčšie veľkosti. Teraz čakáme čoskoro druhé a tiež sme kúpili plienky od 3-6kg. Dieťa ti dá dostatočne vedieť to, keď bude treba prebaliť, poprípade to sama zbadáš, že treba vymeniť plienku, zo začiatku ich treba vymienať častejšie 🙂

wewe22
25. aug 2012

zalezi od porodnej vahy moje baby mali cez 3,5kg a minuli sme dva baliky mini plienok ony omnoho lepsie tesnia okolo noziciek a maju aj inu dotykovu vrstvu ktroa lepsie pohlcuje smolku ale staci ked si kups jeden balik a potom podla potreby dokupis

ducci
26. aug 2012

my sme pouzili 1,5 balenia mini plienok, podla mna je lepsie na zaciatok ma tie zaciatocnicke, lebo fakt lepsie sedeli, sak vyskusaj jedno balenie a uvidis 🙂

ikke
26. aug 2012

pokial nebyvas niekde na lazoch, odkial sa da ist na nakup raz za dva tyzdne, kup si jeden balik jednotiek, pripadne aj jeden balik dvojek, bud donho dieta postupne dorastie, alebo hned pouzijete 😉 myslim, ze priemer je tych 8 plienok na den (ano, 6 je trosku malo pre novorodenca, ale zas 16 je uz fakt vela 😕 )

milota164
1. dec 2015

nezasob sa velmi, okrem toho ze nevies presne velkost tak sa moze stat ze bude mat alergiu a budete musiet zmenit plienky.Dolezity je aj spravny kremik aby chranil zadocek. Od Bepanthenu je Extra mast , chrani nedozretu pokozku novorodencov.Obsahuje olivovy olej na hydrataciu,vitamin B3 ,podporuje regeneraciu pokozky a vytvara vodeodolnu vrstvu takze je pokozka lepsie chranena.

Strana
z2