Koľko hodín nechávate nočnú plienku?
7mesacnemu dietatu. ak je iba ocikana
Raz, keď papá o polnoci a potom už len ráno...
Celú noc od narodenia...veď to by mi ho komplet prebralo...a rano sa do nej zvykne ešte aj pokakať...🙂))
no pytam sa lebo mi ked v noci prebalome tak niekedy potom hodku a pol uspavame... aj ked to robime pri tlmenom svetle. ale je to fakt ok nechat plienku napr 10-12hodim???
Mala má vyše roka v noci som prebalovala asi raz možno ani to nie..
Mala mala 2 roky a možno raz som ju za celý ten čas v noci prebalila..
Prebalujem už iba ak ju v noci precika alebo
kakne... 2 x som to skúsila, ale malého to vždy prebralo, to sa neoplatí 🙂
Mame 5 mes. Prebalujem v noci 3x-4x po kazdom kojeni, to ma plienku plnu nacikanu, neviem si predstavit neprebalit ho ved to by sa precikal uplne. Prebalujeme pri mini nocnom svetle a spi mi po kojeni aj s prebalenim do 5-10min. Neuspavam, dam do postielky a spi.
Ani my sme v noci neprebalovali... Dieťa sa má postupne naučiť v noci spať a nie piť... A ked spí, plienka nie je tak plná, že by sa to tých 10-12 h nedalo... Napr.posledneho syna, cca 3 tyzdne ho už nekojim (rok aj 3 mesiace má). Večer pred spaním sa trochu napije, nikdy nie plnú fľašu. V noci spí až do rána... Ráno je plienka akurát, občas polosucha.
Najstarší syn pil veľa. 200ml bežne pred spaním, a vždy v noci, keď to vycikal do plienky, sa prebral a zasa chcel piť... Samozrejme, ráno a občas aj v noci bol precikany. Keď sme prišli na to, že to nočné pitie je len zvyk, dávali sme vždy menej a menej, až si úplne odvykol od nočného pitia.
A ešte jednu radu som počula od jednej mamy. Dala dieťaťu piť tak hodinu pred spaním, nikdy nie tesne pred spaním. Stihlo sa vycikat do záchoda /nocnika a v noci spalo, nepotrebovalo cikat... Max.glg čistej vody tesne pred tým, ako si šlo ľahnúť.. Má to čosi do seba. Akurát to platí pre staršie deti, nie 7 mesačné. Ale ako rada do budúcnosti možno pomôže. Dá sa takto oducit od plienky na noc...
@ajsha123 neviem či to pitie s tým až tak súvisí. Z mojej skúsenosti ani nie. Môj nemá plienku v noci od 17 mesiacov a je kojeny koľko sa mu ráči celú noc... Pije často, že ja som ráno vždy celá vysušená - možno aj každé 2 hodiny, inokedy mene -ale noc ešte neprespal nikdy a to ma skoro 2 roky..ale vycika sa vždy až ráno. Zaručene,nemám ani nepremokavu podložku. Raz za mesiac sa možno zobudí v noci, že cikať.
Čo sa tyka prebaľovania v noci: prvé dieťa aj 5 krát za noc, druhé som už podľa energie - zvyčajne raz v noci, ale častejšie som už asi nechala celých 12 hodín.
Tak moj cecon ma 11m a v noci menim plienky 3-4 a su take kilove Lebo on dost v noci sa koji teraz mi cez den hlavna papa a kojenie mà na Denny spanok ( kojim na poziadanie Mala bola ina Ta chcela vela aj cez den ale menej papala ..v noci zvykla mat suchu plienku az rano ciki ale az tak okolo rok a pol)
@juliet86 10-11 hodin... podla toho ako dlho spi. Ak sa pokaka v noci tak prealim ale pocikanu nikdy. Nasmu nikdy nevadilo... aj v tej pokakanej by kludne spal.
Moja sa v noci nebudí, takže neprebaľujem. Ale predtým keď sa zobudila, tak som nakojila a prebalila. A robila by som to aj keby sa mi teraz budí v noci keby je popišaná
Daj plienku 4+ a nechaj celú noc. Neprebalovala by som v noci ani bohovi, veď tam píšu na plienke, že 12 hodín vydrží, tak moja ju ma 12 hodín a pohoda. Oni totiž v tom pol roku začnú v noci menej cikat
@ajsha123 Môžem sa spýtať úplne od veci 😁 chcem odstavit od kojenia , keď bude mať rok aj 2 mesiace, teraz ma 10 mesiacov. Zaspáva s palcekom a na rukách, tak zaspať mi zaspi bez kojenia, to nebude problém 😀 ale kým prespí celú noc, to nebude hneď, pár dní prejde... čo si jej dala alebo čo si urobila, keď sa v noci zobudila? Mlieko, vodu, nič, nosiť na rukách, k sebe do postele alebo ako na to? Dik moc a pardon za obočenie od témy 😀 starsej som dala pri zobudeni fľašu s vodou, mala 16 mesiacov a bolo leto a teplo. Hlavne nechcem učiť na nočné pitie UM
@juliet86 veď preto neprebaluj jedine žeby bola precikana potom sa čudujete že musite opäť uspavat
prevabalujem asi 2x za noc, po kojeni. spi so mnou v posteli, sup sup prebalim za pol minuty a spi dalej. robi aj to ze mrvi sa mrvi, akonahle zapnem bodycko po prebaleni, uz spi

vždy som vymenila, proste suchu , ked sme sa zobudili pre niečo dostal novu čistu suchu plienku