icon

Krém pre dieťa s atopickým ekzémom

terina25
4. jún 2012

Ahojte mamičky.Mám 3 ročnú dcéru u ktorej sa objavil atopický ekzém v oblasti lakťa ľavej ruky.Kožná nám predpísala nejakú robenú mastičku-názov neviem a potom protopic.ten som ale nedávala,keďže má samé negatívne účinky.mastila som jej to potom infadonalom,ale od toho sa jej vyhodili zase iné vyrážky 😖 takže som prestala mastiť a zmyzlo jej to samé.Odpozorovala som,že pravdepodobne to bude mať buď od čokolády alebo jahod.Robili jej teraz testy na alergo,ale výsledky ešte nie sú.Takže som čokoládu vysadila a ani jahody nepapá a chvalabohu už ekzém nemá.-klop klop.

Ale kožu na ruke má takú suchú.Chcem sa spýtať,či deti s atop.ekzémom niečím natierate,ak aj nemajú momentálne ekzém.Ja som jej kúpila teraz linolu,ale je tam napísané,že sa smie používať max.4 týždne.

takže natierate deti niečím alebo nie?a ak áno,tak čím?poraďte mi nejakú dobrú masť príp.mlieko,ktoré sa može užívať dlhodobo,nie len napr.mesiac.a cenovo aby to nebolo tiež drahé max.10 eur.pretože nechcem zase kúpiť nejaký drahý krém od ktorého sa mi zase vyhádže.

ďakujem za všetky odpovede.

mart1na26
10. apr 2017

@popoluska35 paci sa 🙂

anelap
11. apr 2017

@slnecnica333 nám tiež nič nezistili, preto som začala liečiť sama, potraviny som nevylúčila len som nasadila vnútorne gél na prečistenie organizmu a po dvoch rokoch sme v priebehu pár dní mali pokoj, tiež si to škrabal až do krvi , koža bola extrémne suchá a praskala, nepomáhali ani premasťovacie krémy ani kortikoidy. v noci takmer žiaden spánok, napriek fenistylu. som rada že sme sa z toho dostali a máme pokoj doma. Všetkým mamičkám veľa trpezlivosti a detičkám skoré uzdravenie

minnie800
11. apr 2017

@kacka1804 áno, ale nie všade ho majú a ceny sa dosť líšia. najlepšie objednať cez net.

lalinko2010
11. apr 2017

@anelap aké sú to vnútorné gély? ďakujem

popoluska35
11. apr 2017

@mart1na26 dakujem maju ju pri detskom alebo inde?

mart1na26
11. apr 2017

@popoluska35 za malicko 🙂 normlane medzi kozmetikou

anelap
11. apr 2017
anelap
11. apr 2017

tento užívame my vnútorne, okrem vyliečenia ekzému sa nám zlepšilo aj celkové zdravie, menej chorôb a rýchlejší priebeh chrípky

lilu7
13. apr 2017

@anelap a detom sa ako davkuje?ja si ho davam rano nalacno polku " stampedliku"🤣

anelap
13. apr 2017

ja rovnako, najlepšie na lačno pol štamperlíka postačuje

klaudia163
13. apr 2017

Nečítala som celú diskusiu, neviem, či to už niekto spomenul. Skúste navštíviť Dr. Hemzu v Bojniciach. Mojmu synovi veľmi pomohol, trápili sme sa rok so silným atopickým ekzémom

majka287
13. apr 2017

Ahojte moja ma ekzem na nozkach pod kolienkami davam jej excipial najnovsie modru indulonu manzel prinisol krokodiliu mast pomaha aj to.ale vylucili sme cokoladu.😢😁

popoluska35
13. apr 2017

@majka287 a kde ste kupili tu krokodilu mast

majka287
13. apr 2017

Manzel priniesol z afriky bol tam v praci ked pojde nahodou este kupi viac 😂

lilu7
13. apr 2017

@anelap 😉

popoluska35
13. apr 2017

@majka287 vážne škoda že sa nedá ú nás kúpiť.čo stál?

martapir
18. apr 2017

toto ste už vyskúšali niekto?

majka287
19. apr 2017

@martapir to je čo za krem ešte som nevidela

martapir
21. apr 2017

@majka287 kuk na nete najde ti to...aj v lekarni dostupny..na kožné problémy i pre deti ak je psoriatik niekto tak je od tej firmy špecialna masť Psoricol

lenulienka1008
21. apr 2017

@terina25 EXCIPIAL U LIPOLOTIO- je na dlhodobe natieranie(je to telove mliecko na liecbu stredne az extremne vysusenej pokozky) dostat ho iba v lekarni. Na predpis je ovela lacnejsi a bez je cena okolo 6,50€

hajaa
Odpoveď bola odstránená
kacka1804
23. apr 2017

@klaudia163 aj my k nemu chodíme s dcérou ma atopicky ekzem no zatiaľ nám nič nezabera od neho stale len že dame inu mastičku ale už mam doma výstavu mastičiek

anelap
23. apr 2017

áno aj my máme zbierku mastičiek no nakoniec sme našli tú správnu - LINOLA

yollanda
24. apr 2017

Indulona

lilu7
24. apr 2017

Ja doteraz neviem ci to ma maly na tvari atop.ekzem. vyjde mu ani neviem kedy-ci po jedle ci len tak ale je to uz malokedy ale objavi sa pri uskach, skusala som lipobase od lekarky to mu premastilo ale nezmizlo, potom bepanthen care ten bol fajn a nakoniec mu zabral sensiderm to mu cerven aj suche miesta rychlo ustupia. Tak verim ze z toho vyrastie.

nufiatko
24. apr 2017

Za mna je naj lopuchova mast .

kacka1804
2. máj 2017

@anelap linola ma aj krémy na telo a tvár? Do vody mame umulziu

kacka1804
2. máj 2017

@martapir poslali mi vzorky tak skúšame na atopicky ekzém

kacka1804
2. máj 2017

@loliki probiotika berie skoro vkuse a antibiotika na šťastie ešte nemala

nellita
2. máj 2017

My používame vichy alebo biodermu na atop.exzem a pomaha nam,koza je premastena a vlacna