Krém pre dieťa s atopickým ekzémom
Ahojte mamičky.Mám 3 ročnú dcéru u ktorej sa objavil atopický ekzém v oblasti lakťa ľavej ruky.Kožná nám predpísala nejakú robenú mastičku-názov neviem a potom protopic.ten som ale nedávala,keďže má samé negatívne účinky.mastila som jej to potom infadonalom,ale od toho sa jej vyhodili zase iné vyrážky 😖 takže som prestala mastiť a zmyzlo jej to samé.Odpozorovala som,že pravdepodobne to bude mať buď od čokolády alebo jahod.Robili jej teraz testy na alergo,ale výsledky ešte nie sú.Takže som čokoládu vysadila a ani jahody nepapá a chvalabohu už ekzém nemá.-klop klop.
Ale kožu na ruke má takú suchú.Chcem sa spýtať,či deti s atop.ekzémom niečím natierate,ak aj nemajú momentálne ekzém.Ja som jej kúpila teraz linolu,ale je tam napísané,že sa smie používať max.4 týždne.
takže natierate deti niečím alebo nie?a ak áno,tak čím?poraďte mi nejakú dobrú masť príp.mlieko,ktoré sa može užívať dlhodobo,nie len napr.mesiac.a cenovo aby to nebolo tiež drahé max.10 eur.pretože nechcem zase kúpiť nejaký drahý krém od ktorého sa mi zase vyhádže.
ďakujem za všetky odpovede.
Nasa mala 4 mesacna zabka ma od narodenia suchsiu kozu,preslo to az do ekzemu...mali sme namiesane maste od koznej,skusili sme biodermu,la roche.Ale pomohol nam Imunoglukan telove mlieko.Niekolkokrat do dna natriem malu a pokozku ma krasnu.Ak nestihnem ci zabudnem uz vecer vidno suchsiu kozu...za nas urcite imunoglukan.A podporite aj slov.vyrobok 😉
@hranolka22 mne sa osvedčilo mlieko excipial lipolotio a kúpať v balneum alebo oilatum- všetko ti môže predpísať pediater, takže ešte aj ušetríte 😉
Skúšali ste aloe Vera gel užívať vnútorne? Samozrejme nie u bábätka.
@mirkaaa80 dakujem za tip. oilatum na kupanie mame a skusali sme aj excipial,ale ten imunoglukan nam zapasoval i tak najlepsie 🙂
@kacka1804 syn nepil kozie mlieko, nemal dlhodobo ekzem, len tak na jesen- zima a este na jar a bolo to aj po chorobach aj ATB, tak preto som skusila aj probiotika a jemu pomohli, lebo zmena bola v priebehu par dni. Preto som ich vyskusala pri dalsom objave ekzemovych fliackov. Ale v jednej laktovej jamke ma taky trvalejsi, ktory sa obcas zahoji, ze ani nesvrbi.
Ja som mala ekzem horsi a celorocny, ale nepamatam si, ze by som niekedy brala probiotika. Kozie mlieko sme mali doma. Ale 6 mesacnej neviem. Skus kupel v caji z repika, nechtika - uvarit caj a naliat do vody do vanicky.
Mamičky ekzematikov co viete o liečebni v Travnici ???vraj voda ich voda robí zázraky a deťom miznú ekzémy na dlhú dobu a je to plne preplacane poisťovňou ale lekári to nechcú ze ponúknuť však samozrejme inak by nezarobili na nás určite budeme pátrať za tým a vyskúšame nepoznáte to niektorá???
@kacka1804 pozri http://www.travnica.sk/obec-travnica/zdravotnictvo
píšu, že Liečebný ústav je OD MÁJA 2012 ZATVORENÝ!
@veronikatothova čože???? 😲
@kacka1804 ak môžem mám skúsenosti - ja som tam bola s dcérou, keď mala 4 pol, to bolo pred 13 rokmi - ak to mám zhodnotiť, nemyslím si, že mali nejaké výsledky vďaka vode..pretože hneď pri úvodnej prehliadke zhodnotili ekzém a popredpisovali všelijaké kortikoidy / maste / + k tomu voda / vo vani - 1 hodinka za deň / . Plus dosť prísna dieta tam bola čo sa týka alergénov, malej moc nechutilo a museli sme si chodiť dokupovať stravu. Samozrejme že sa deťom ekzém zl,epšil po takýchto mastiach..ale to nebolo vďaka ich ústavu.. my sme boli asi jediní, čo sme odmietli, ke´dže sme to nikdy nechceli / dcérka nemala ekzém až taký strašný../ tak sa primárka rozčulovala že načo sme tam.. takže tak to tam bolo s tou vodou. a ešte.. oni ju tam ani nemali.. museli sme za ňou každý deň dochádzať na iné miesto takým minibusom čo bol tiež stres..vychystať sa s vecami a dieťatom načas...takže ja by som tam už v živote nešla ..a spomínam si aj, že dcérka sa tam v prvú noc v noci pocikala a oni jej hneď ráno dali zápis do karty, že má enurézu..ja sa nedivím že to zatvorili, aj celá budova bola ako z predvojnového obdobia..
ale ak môžem poradiť tá istá voda je aj v Podhájskej..tam sa chodia kúpať ekzematici a psoriatici z celého Slovenska a pochvaľujú si.. my sa v lete tiež chystáme, manžel by veľmi chcel..
@hranolka22 a majú aj pleťové maste? Ja potrebujem na tváričku
Zdraví žienky... možno niekomu pomôžem, možno to tu už bolo...mám osobnú a veľmi dobrú skúsenosť s biorezonancoiu..na radu od známej, malá syna v katastrofálnom stave, kožná bola bodov..toto pomohlo. Pekný deň prajem.
@tiwka poprosim info
lamelloderm...synovec používal-fakt výborne zaberá.Ak by niečo popíšem v IP
@popoluska35 ahoj, napíšem to sem:
o biorezonancii si prečítaj na nete, sú tam dobré informácie. A vyšetrenie prebehlo tak, že normálne sa slúchatká - veľké kožené - dávajú na uši, ale detičkám na holé bruško, moja v pohode vydržala...a jeden rožok ju zamestnal na celú dobu 😉 , prístroj kontroloval postupne celé telíčko a hneď aj vyhodnocoval. Známa mi písala - citujem: " U nás to bolo 55 potravinových alergii a este velaaa na kovy,pele,atd...a k tomu parazity. Tie sme za 10 dní odstranili a bolo po probleme.na premerani už nebol ekzem,koža čistá, žiadne alergie"
--- Moja dcéra (3r) až plakala od bolesti a škrabala sa, koža otrasná, ale zvnútra telo čisté, takže u nás kontaktná reakcia. Dostali sme prípravky na prírodnej báze, všetky veci som síce oprala s práškom (ale min. množstvom) - čo teta zakázala, ale vieme všetky o detských škvrnách...no ale všetko som dala ešte 2x na pláchanie a žiadna avivaž. žehlenie z oboch strán. No a koža krásna do týždna. Ja som spokojná. Ku kožnej už nepôjdem...Ak ide o detičky, možno nie je na škodu vyskúšať aj túto možnosť... 🙂
@kacka1804 majú aj krém s imunoglukanom.ale ja preventívne potieram tváričku tým mliekom čo máme
Ahojte Ja som sa trapila so synom od jeho 3m Zacalo to na nozickach potom na rukach tvaricke hrudniku Kozna nam dala kadejake masticky co sa mne zdalo ze este viac kozicku vysusia Na alergo nam nezistili nic No povedal ze ak sa to nezlepsi pojdeme do Srobarovho ustavu Maleho som kupala v cistej vode bez samponov bez mydla a celeho som natierala rano aj vecer Infadolanim je to mast vit A a vit D potom som mu zacala davat biolac baby probiotika je to balenie na 1mesiac a ekzem sa stratil Alergolog na kontrole bol prekvapeny ze ma krasnu premastenu kozu Len na hrudi ma hemangiom a tam mu ostal ekzem Kozna povedala ze je tam koza viac prekrvena preto na ten ekzem nic nezabera a drzi sa nam tam uz viac ako 1r Niekedy je na ustupe a vzapeti sa zapali No to je nic proti tomu co mal Infadolanom ho natieram stale 2x za den celeho a obcas kvapnem este probiotika ale to mame taku udrzovaciu kuru Inak ziadne diety nic Co mu chuti spapa aj cokoladu tycinky samozrejme z mierou Ked ho sprchujem tak uz vydno ze koza je mastnejsia ze ta vida sa tak nedrzi na kozi a nevysusi ju Zamna treba skusat co ktoreme dietatku zapasuje ale som proti kortykoidom .
@chorucka aj ja kortikoidy považujem za poslednú možnosť..treba vyskúšať všetko ostatné..ja teraz mám REHU, už som to tu písala, to zaberá okamžite na akékoľvek poškodenie na koži, aj ja používam keď mám nejakú ranku..ekzémy mala len moja prvá dcéra..a spomínam si, že raz mala aj urinoterapiu / terapia močom / aj také prípravky z toho / názov si nespomeniem / a celkom to pomáhalo, koža zvláčnela.Ale môžem povzbudiť, že vekom sa to môže veľmi zmierni´t..po puberte..ona má teraz už 18 a má len suchšiu pokožku, používa krémy na citlivú a suchú z normálnej ponuky drogérie,klasické ekzémy už nemá.
skus bepanthen, nam pomohol
Nám veľmi pomáha protopan krém úžasný je 😉 a hlavne problém treba hľadať vnútorné u nás je mala alergická na bielkoviny 😞
Lamelloderm

dermalibur od a-dermy a biela ichtyolova mast.