icon

Krém pre dieťa s atopickým ekzémom

terina25
4. jún 2012

Ahojte mamičky.Mám 3 ročnú dcéru u ktorej sa objavil atopický ekzém v oblasti lakťa ľavej ruky.Kožná nám predpísala nejakú robenú mastičku-názov neviem a potom protopic.ten som ale nedávala,keďže má samé negatívne účinky.mastila som jej to potom infadonalom,ale od toho sa jej vyhodili zase iné vyrážky 😖 takže som prestala mastiť a zmyzlo jej to samé.Odpozorovala som,že pravdepodobne to bude mať buď od čokolády alebo jahod.Robili jej teraz testy na alergo,ale výsledky ešte nie sú.Takže som čokoládu vysadila a ani jahody nepapá a chvalabohu už ekzém nemá.-klop klop.

Ale kožu na ruke má takú suchú.Chcem sa spýtať,či deti s atop.ekzémom niečím natierate,ak aj nemajú momentálne ekzém.Ja som jej kúpila teraz linolu,ale je tam napísané,že sa smie používať max.4 týždne.

takže natierate deti niečím alebo nie?a ak áno,tak čím?poraďte mi nejakú dobrú masť príp.mlieko,ktoré sa može užívať dlhodobo,nie len napr.mesiac.a cenovo aby to nebolo tiež drahé max.10 eur.pretože nechcem zase kúpiť nejaký drahý krém od ktorého sa mi zase vyhádže.

ďakujem za všetky odpovede.

jankapriekopova
23. feb 2017

Ahoj kacka1804, mi mame atopicky ekzem od narodenia. A tvoja kozna ma pravdu, raz je to lepsie, raz horsie , male deti nemaju este taku dobru imunitu. maj maly akonahle dosiahol 3 roky, pokozka na celom tele sa mu krasne vycistila a teraz mame ekzem len vtedy, a mame byt chory. Ja som zacala pouzivat obycajnu kalciovu mast a ta nam velmi pomohla. Zakladom je premastovat aj 6x denne, co mi obcas uz aj liezlo na nervy🙂, lebo som bud krmila alebo mastila. A proti svrbeniu mame kvapky Zyrtec.

popoluska35
23. feb 2017

@kacka1804 viem o com hovoris presli sme si tym.neskusala si ist na alergologiu?dcerka je kojena ci davas um?syn mal od 3,5 ekzem,kojeny bol 7 mesiace a ako 11 mesacny sme isli na alergologiu z krvi nezistili nic a tak sme isli znovu a urobili drobnejsie testy na lieko a vyslo mu...potom sme vysadili mlieko lebo ine nechcel pit a musim poklopat,ze niekedy sa sem tam objavi fliacik,ak si spomeniem ake to mal tak mi az nedobre ako sme sa trapili az do krvy sa skriabal.zelam vela sil akzem prejde ale asi sa uplne nevylieck nakolko aj moja skoro pat rocna ma ekzem ale nie takybaj moj mladsi syn mal.

popoluska35
23. feb 2017

@kacka1804 a na ukludnenie svrbenie do roka sme brali fenistil 6_7dni a po roku aerius.este ak mal taky hrozny tak nam pediatricka predpisala capiky rectodelt na 2 dni

kacka1804
23. feb 2017

@popoluska35 fenistil dávam

kacka1804
23. feb 2017

@popoluska35 hej objednala ma alergologicka za 3mesiace...nebojím papa sunar testy na mlieko robili v novembri a boli dobre

popoluska35
23. feb 2017

@kacka1804 a robili vam tie podrobne lebo to mlieko ju veru strasiak.pre atopicke deti je mlieko neocate

popoluska35
23. feb 2017

@kacka1804 ekzem je vo vnutri tela,treba najst pricinu lebo kremu su len na tlmenie

kacka1804
23. feb 2017

@popoluska35 neviem ci podrobne zajtra idem k doktorke sa spýtam

popoluska35
23. feb 2017

@kacka1804 👍

maykaaa1122
10. mar 2017

moja mala máva tiež také červené pupáčiky na líčkach. Hlavne keď jej idú zúbky. Zvyknem mu to natiera bepanthenom care. Mastička mu pokožku ukľudní a za pár dní to má oveľa lepšie.

anelap
10. mar 2017

@maykaaa1122 nám zas pomohla LINOLA lanolínová masť

martina833
11. mar 2017

Vylúčili sme mlieko a nasadili probiotika Super Dophilus, konečne sme sa zbavili ekzemu, z kremov zaberali jedine kortikoidy...

Predtym sme skusali ovcie mlieko, kozie mlieko, vyhodili vsetky koberce, zavesy, lapace prachu, kupili cisticku vzduchu a nic nepomohlo,

kacka1804
12. mar 2017

@martina833 to koľko mesačne dieťa?mlieko vylúčiť nemôžem ved to jej 90%stravy

anelap
12. mar 2017

@kacka1804 sú rôzne možnosti - makové, orechové.... poprípade skúsiť probiotiká a podporiť čistenie tela od škodlivín, predsa len rástlo v nás a my máme v tele rôzne baktérie, ktoré sa u nás neprejavia no u dieťaťa môžu vyvolať reakciu. pri ekzéme nie je dôležité liečiť vonkajšie prejavy na tela ale príčinu vzniku, ktorá vznikla vo vnútri tela. pozrite si môj príspevok v tejto diskusii, my sme stravu neupravili len telo vyčistili a bolo po probléme. Prajem všetko dobré a nech je drobec čo najskôr v poriadku.

martina833
13. mar 2017

@kacka1804 moj ma 3 roky... ja len chcem povedat, ze treba hladat nieco co mu vadi zvnutra ... treba urobit testy....

lraloevera
Odpoveď bola odstránená
anelap
4. apr 2017

@martina833 áno je to pravda, problém vzniká vo vnútri tela a prejav na koži je len výsledok, koža je v úplnom poriadku, je potrebné prečistenie organizmu od škodlivých látok a vytvorenie vyváženého stavu organizmu (ph) následne sa pohoda v tele a črevách prejaví aj na koži, ak máte otázky napíšte mi rada poradím, pomôžem, my sme sa z ekzému vyliečili v priebehu jedného mesiaca.

nelinkabublinka
4. apr 2017

Ahojte maminky, vo WIKI máme veľmi dobrý článok o atopickom ekzéme. Ak by ste hľadali rady, nech sa páči, tu je odkaz.

https://www.modrykonik.sk/atopicky-ekzem/

Ak by ste boli ochotné sa podeliť so svojimi skúsenosťami, postrehmi a radami, tak vám ďakujem v mene všetkých mamičiek, ktoré s týmto ochorením bojujú.

Pekný deň,
Táňa
Admin WIKI

kacka1804
4. apr 2017

@nelinkabublinka bože tie kortikoidy sú strašne škodlivé pre deticky moja malinka 5mesacna trpí atopickim ekzemom na lickach od 2mesiaca a nič nám nezaberá iba tie hnusne kortikoidy už sme museli aj to vyskúšať 😭

nelinkabublinka
4. apr 2017

@kacka1804 ja viem,ze to je z nudze cnost. Tento clanok zotavovala na ceskej wiki lekarka a matka dietata s atopickym ekzemom. Tak som chcela posunut dalej skusenosti. Vzdy ak mame zaujimavy clanok vo wiki,tak sa ho snazim spomenut vo fore,kde sa na danu temu diskutuje. Caro tej wiki je v tom,ze pod odbornym clankom je priestor na ucelene nazory a skusenosti realnych ludi,mamiciek. Len sa vzdy snazim motivovat ludi,aby to tam pisali. Je to pokope,lahko vyhladatelne a teda najde pomoc viac mamiciek.

blackcat8885
4. apr 2017

Nam vzdy zabera Bioderma atoderm je sice draha ale ako jedina z xy kremov a masticiek pomoze za par dni. Predtym nezaberali ziadne masticky na predpis. Syn ma hlavne v zime skaredy ekzem

anelap
4. apr 2017

@kacka1804 držím prsty aby ste sa z toho dostali čo najskôr a našli príčinu ekzému

anelap
4. apr 2017

@blackcat8885 každému dieťaťu zaberie iná mastička a mnohým zaberá len určitú dobu, potom je telo voči nej imúnne a treba hľadať ďalšiu, nám nakoniec zabrala lanolínová mastička a potom sme nasadili liečbu aj z vnútra

slnecnica333
4. apr 2017

@anelap čo vam pomohlo?

anelap
4. apr 2017

@slnecnica333 používala som čisto prírodné výživové doplnky vnútorne, na vonkajšie použitie som užívala lanolínovú masťičku, nakoľko to bolo potrebné ešte zvlhčovať ale len mesiac, potom som to už nekrémovala, avšak vnútorne užívame produkt pravidelne v inervaloch 3mesiace užívame a 3 mesiace pauza, zopár príspevkov dozadu som pridala aj fotografie ako dôkaz

lraloevera
Odpoveď bola odstránená
blackcat8885
5. apr 2017

@anelap jasne je to mozne,ze kazdemu zaberie nieco ine. Ja pisem moju skusenost. Tiez som skusala x veci

lacibo
5. apr 2017

ja jednoznačne odporúčam výrobky REHA , je aj krém aj telové mliečko v tejto rade..úplne bez kortikoidov a iných škodlivých prísad.. super účinné.. zaberá takmer okamžite.. bez obmedzenia veku / 0 - ../

anelap
5. apr 2017

@lraloevera synovi sa stav zlepšil pomesiaci a nevracia sa mu, liečbu používam pre kvalitu života a celkové podporenie organizmu, lepšie imunita a trávenie. Gél užívame nie kvôli vracajúcemu sa ekzému, ale kvôli imunite a zdraviu. Predpokladám že aj spoločnosť LR odporúča pravidelné užívanie svojích výrobkov a nie len jednorázové užitie. Tiež som bola prekvapená ako rýchlo mu liečba zabrala a netvrdím, že zaberie každému tak rýchlo ako môjmu synovi. Každé telo je individuálny a jedinečný organizmus, Gél podporuje detoxikáciu organizmu a zlepšenie trávenia, čo sa prejaví nielen vnútorne ale aj na pokožke.

anelap
5. apr 2017

Prvá fotografia kde je ekzém zakrvavené je najhorší stav, následne po dvoch mesiacoch užívania gélu sme dosiahli stav na foto druhej, kde je už len začervenaný znak na krku a po mesiaci užívania nám zmizlo aj začervenanie