icon

Kupujete svojmu budúcemu drobcovi veci vopred?

lussy211
19. sep 2011

Milé budúce maminky, mám na vás otázku...či kupujete vecičky pre bábenko dopredu. Mne viacerí povedali že by sa to nemalo, že to prináša nešťastie a ja neviem čo všetko. Tak by som rada poznala váš názor🙂A ak kupujete tak ako dlho dopredu 😅 Ďakujeeeeeeeeeeem🙂

Strana
z2
lussy211
autor
19. sep 2011

@elli333 No toto presne, že aj ja by som si už bola kúpila ale zastavili ma takéto slová,a to ani nie som poverčiá ale čosi vo vnútri človeka potom brzdí je to sila že🙂No ja som zatiaľ len v 18tom, tak ešte mám čas, no plánovala som tak do decembra postíhať ab bol pokoj potom, lebo presne...budem ako snehuliak a ešte kto vie aká bude zima a či babenko nepríde skôr 🙂
To je možné že mi ešte nakoniec aj prepočítajú termín ?
PS:To niekedy prevážala sanitka ?🙂))To som ani nevedela hihi 😅

lussy211
autor
19. sep 2011

@juliagregor Služba uschovania do pôrodu?To ako je možné?Za to si aj niečo priplácaš alebo ako to funguje🙂Celkom ma to zaujalo 😎

juliagregor
19. sep 2011

@lussy211 staršiemu som kupovala kočík v kamennej predajni, zaplatila som zalohu 1000 SK 😀 a po porode ho bol muž zobrať a doplatiť cenu...
teraz sa kolegovi narodilo dieťa a tuto službu mu tiež ponukali v inom obchode, skus sa popýtať v okolí 😉
dalšie mám dvojky, tak mám prehlad trochu obmedzený 😀
http://www.prenasedeti.sk/bonusy-pre-vas.xhtml

estterka
19. sep 2011

no mne sa smiali,ked som si viac ako mesiac pred porodom nie len nakupila,ale mala som veci oprane,ozehlene,vsetko pripravene a ako som tomu bola rada,kedze som porodila o mesiac skor..

zuzana76
19. sep 2011

Kedze moje uplne prve tehotenstvo nedopadlo dobre a o babatko sme prisli v 13 tt. , tak ja som zacala s nakupovanim veciciek pri dalsom tehotenstve az v 20 tt. hned z poradne sme s manzelom isli do obchodu a kupili prve dupacky, on bol so mnou na vysetreni a na sone, pohlavie nam vsak este nepotvrdili, tak som nakupovala zatial neutralne a takto som sa odmenila po kazdej poradni - kupenim nejakej vecicky pre drobca. Ale ked mi vysiel pozitivny test teda ten pri druhom tehotenstve, tak som si kupila knihu o tehotenstve a dietati. Pri tretom som kupila prvu vec tiez nejako medzi 15-20 tt, ale uz som nemusela tolko nakupovat, kedze vacsinu veci sme mali po prvom dietatku.

jania023
19. sep 2011

@lussy211 ahoj ja som tiez kupovala od zaciatku tehotenstva to co sa mi pacilo ...kocik som kupila o dost neskor a postielku tiez...vela veci som dostala a keby som mala aj dfalsie dieta tak tam ani nemusim kupovat nic lebo vsetko ma pekne poukladane v pivnici pre druhe babo 😀 staci to uz len vyprat...Dokonca ked som bola v anglicku tak som nasla super zlavy a kupila som malej veci na 4-5rokov a ma len 3 a po a ma toho hodne toho co je este velke ale co uz cena je cena 😀

elli333
19. sep 2011

@lussy211 no veru človek aj ked nie je poverčivý tak minimálne ho takéto reči oberú o kúsok radosti z vecičiek,ale kľudne kupuj aj ja nakoniec idem zajtra objednávať kočík lebo tak sme sa s mm dohodli,sa aj trošku naštval na svoju mamu že čo mi to tára 😅 je lepšie mať pripravené ako potom s veľkým bruchom stresovať a behať po obchodoch prípadne ti niekto iný bude musieť nakúpiť a prídeš tak o radosť z nákupov 😉 a prepočítať termín ti môžu podľa veľkosti bábatka,mne zhruba v 20tt povedali že to bude skôr tak uvidíme no lebo mne až o dva týždne dopredu to skočilo,ale vraj tie dva týždne hore dole je normálne ked posunú termín

mirkita
19. sep 2011

@lussy211 noooo....povery su povery 🙂 podla mna rob ako citis...ja som nemala velku chut behat po nakupoch a vlastne ani cas az do 7-8.mesiaca...a vlastne az vtedy som zacala dostavat nejake vecicky z rodiny, tak som na to cakala aby som vedela co dokupit
a potom som nakupila najma tie "velke" veci - postielka, kocik, prebalovak, decky, perinky...no a zopar bodiciek a pyzamiek...vsak babatko najprv ine ani nepotrebuje, na tom som sme "ficali" prve 2 mesiace...fusak a overal sme dostali vratane par "reprezentacnych" obleciek k dr a tak
nakoniec som bola rada ze som moc nekupovala...aj tak mi najviac pomohlo ked som krpca videla aky je, co potrebuje a co sa mi najlepsie oblieka...podla toho som mamu poslala a kupila nam teplaciky, bodynka a pyzamka lebo som mala vsetko o cislo vacsie...myslim ze to bolo super - ona mala radost ze daco kupi vnucikovi a mne pomohla 🙂 dnes uz vsetko kupis napr. aj v tescu, to zvladne kupit aj muz 😉
to kupovanie veciciek si este uzijes...az od takeho 4.-5. mesiaca ma to zacalo viac ked som mohla maleho vyfesakovat na vylety, oslavy a pod 🙂

Strana
z2