icon

Odsávačky a ich využitie

p247
9. jún 2012

Aky mate na ne nazor, su vzdy potrebne. Ak si ju kupim vyuzijem ju? Ak ano, aku mi odporucate. Dakujem

bluerose
9. jún 2012

ahoj, ja som ju vyuzila velakrat, hlavne na zaciatku,ked som chcela stimulovat tvorbu mliecka a maly spinkal a nebol ochotny sat a este som ju vyuzila v noci, ked maly pekne spal a mala som vela mliecka, az ma prsia boleli, musela som si odsat, inak by som ho musela zbytocne budit. Mam manualnu odsavacku Avent.

zebra41
9. jún 2012

@p247 ja som iba odsavala, nikdy som nekojila. No navrhujem ti vybrat pre istotu aky typ chces a vysvetlit mm a v pripade potreby ti lahko behne do lekarne. Na zaciatku ti zrejme pozicaju aj v nemocnic,takze ja by som takto dopredu nekupovala.

lenuska20
9. jún 2012

takto dopredu nemôžeš vedieť, či ju využiješ alebo nie....ja mám mauálnu aventku a z tých troch ktoré som mala je jednoznačne najlepšia

pimpulienka
9. jún 2012

Ja som mala Avent ručnú už aj so sebou v pôrodnici a už aj tam som ju využila a tak bolo aj doma potom 😉

wieruss
9. jún 2012

nebrala som si do nemocnice odsavacku, ze vsak naco... a potom mi tak nabehlo mlieko, ze mi musela sestricka pomahat rucne mlieko odstriekat, lebo ja by som nebola schopna si tak prsnik stlacit 😖 takze ak nechces kupova t, tak urcite si aspon pozicat (ci uz v nemocnici ak mas moznost, alebo od kamosky) pre istotu a potom ak budes potrebovat tak ti skoci niekto kupit 😉 inak ja mam manualnu Avent a som velmi spokojna.

vierkasteffi
9. jún 2012

ja som si tiez myslela ze ju nebudem potrebovať ale hned v porodnici som ju potrebovala ked sa mi naliali na druhy den strašne prsia a musela som ist v noci sa sestričkami aby mi požičali 😝
potom som si kupila v tesku za par e ale ta bola o ničom ☹
nakoniec som si kupila ručnu aventku a veru som ju aj využila, aj ked som kojila naplno 9 mesiacov, v noci sa mi malý nebudil no mna minimalne 2x zobudila bolesť naliatych prsníkov takže som odsavala a davala do mrazáku využila som ked som mala laktačnú krizu, ked som potrebovala malého s niekym nechať a aj na prvé príkrmy, do nemliečnych kaší a pod. 😉
takže moj nazor ja by som si kupila ved teraz už niesu také drahé 🙂

evka4
9. jún 2012

@p247 na tvojom mieste by som s jej kupou pockala az kym sa ti dietatko nenarodi. mozno ju vobec potrebovat nebudes. a ak nahodou ano, tak kupit odsavacku nie je ziaden problem, ak by si ju potrebovala uz v porodnici, vacsinou ich maju na oddeleni, ak by nahodou nemali, tak ti ju kupi manzel a prinesie. Ja by som si na tvojom mieste zatial len zistila, ktore odsavacky su dobre, aby si v pripade potreby vedela, ktoru kupit/
Ja som mala manualnu Avent a bola som spokojna. kupovala som ju az po navrate z porodnice, ked na to bol dovod.

p247
autor
9. jún 2012

@wieruss
@pimpulienka
@lenuska20
@zebra41
@bluerose ok. velmi Vam dakujem, takze ste sa vsetky zhodli na AVENT - a ze radsej ju mat ako nemat. Pytam sa lebo si chcem objednat flase pre babatko - a neviem, ci to mam vziat ako sadu aj s odsavackou alebo separovane. Kazdopadne dakujem a tiez si myslim, ze to je potrebne, ale nevedela som do akej miery. 😀

vierkasteffi
9. jún 2012

ja som velmi spokojná aj s flaškami avent použivame od narodenia 😉
@p247

wieruss
9. jún 2012

@p247 inak u nas v nemocnici tiez pouzivaju cumliky a flasky avent 🙂

zebra41
9. jún 2012

@p247 nas z Aventky nevladal pit...takze sme museli kupit obycajnu flasu a dudel s najvacsou dierou. ale tak mame predcasniatko,takze sme zrejme iny pripad 🙂))) a inak ja som flasu kupovala po telefone den pred odchodom z porodnice..mna ani nenapadlo,ze by som ju niekedy potrebovala 🙂

annie13
9. jún 2012

ja som mala tiez manualnu avent a vyuzila som maximalne raz ked sme boli na svadbe a mala bola v noci s mojou maminou, inak viac nie, obidvaja velmi dobre sali, mliecka som mala aj na rozdavanie, nebola potrebna

heln
9. jún 2012

ahoj, pred pôrodom som si vravela, že radšej mať a nepotrebovať ako nemať a potrebovať, tak som si šla kúpiť, chcela som aventku, ale v obchode ma ukecali na o 30 eur lacnejšiu a vraj lepšiu tommee tepee...
v pôrodnici mali aj na požičanie.....
a v reáli? ak máš v pláne hlavne kojiť, tak ju nevyužiješ vôbec, mala som presne mlieka toľko koľko som potrebovala a nepotrebovala som odsávať, odsávala som iba pár krát, keď som mala upchaté mliekovody a malá mi stejne z fľaše nikdy piť nechcela, takže som nevidela dôvod na odsávanie, síce mi to skomplikovalo veľa plánov a nemohla som nikam bez malej (škola), ale vôbec mi to nevadí.....
takže aj moja rada je, vyber si typ a keď budeš naozaj potrebovať, tak pošli manžela.... ešte si zisti či v pôrodnici kam pôjdeš majú.....

luciferkax
9. jún 2012

Ahoj, ja som mala Avent pri prvom synovi, kedže bol predčasniatko a nevedel sať z prsníka, odsávala som mu - tak avent som využila poriadne, pol roka fičal nonstop, pri druhom som sa na nu spoliehala, ale tie dva roky v skrini jej neprospeli a nefungovala už ☹ našla som lacnejšiu variantu Canpol babies https://www.modrykonik.sk/bazar/potreby-pre-doj... a tiež som bola spokojná, no už som ju využila len málo, prvé dni, ekd sa mi naliali prsníky, ja som mala riadneho papkáča, potom už vypil "do dna" všetko

stvura
Odpoveď bola odstránená
kvetinka211
9. jún 2012

@p247 avent rucna je super, v pripade ze by si potrebovala neskor vela odsavat (napr. kvoli praci), tak sa na nu da dokupit motorcek (aj z bazaru). Ja som vopred nekupovala, ale v porodnici sa mi velmi naliali prsia a kazali mi odsavat aby som nedostala zapal. Tam som mala pozicanu tiez aventku takze som pri odchode hned aj kupila v nemocnicnej lekarni taku istu ... len bola akosi draha, na internete by sa v klude dala najst urcite aj za lepsiu cenu. Nechcela btw. som riskovat ze poslem manzela do lekarne a donesie mi namiesto toho odsavacku hlienov 😉

ikke
9. jún 2012

podla mna je dobre mat vopred vybratu odsavacku a byt v obraze, kde ju za kolko a ako rychlo mozes kupit. no vopred kupovat, hlavne ak maju v porodnici aj nejaku na pozicanie, je zbytocne.
ja osobne som si po asi 3 tyzdnoch od porodu jednu kupila, ospevovanu rucnu aventku, no vyuzila som ju minimalne, hoci by som ju aj potrebovala vyuzit. u mna proste odsavanie nikdy nefungovalo, rekord, co sa podarilo odsat bolo asi 100ml spolu z oboch a to ma uz prsia svrbeli a zacinali byt cervene od toho, ako boli plne... takze idealne je najprv vyskusat, ci ti vobec odsavacka na nieco bude a potom kupit 😉

katrinka8
9. jún 2012

@p247 - Ahoj, podla mna vopred urcite netreba ani odsavacku ani flasky. Ja som mala vopred flasky (neznala situacie) a ani raz sme nevyuzili - dcerka ich ma ako hracku pre babiky. Ak si rozhodnuta kojit ,radsej si popozeraj na nete infosky o kojeni, to Ti urcite bude ovela viac prospesnejsie 😉 O odsavackach si pozri, ktora by sa Ti pozdavala, a ked nahodou budes potrebovat, tak lekarne su teraz otvorene nonstop, posles manzela s instrukciami do obchodu 😉 Podla mna je to zbytocne na investovanie tolkych penazi vopred s neistym vyuzitim...
Mimochodom, ked som zbadala temu, prve mi napadlo, ze sa pytas na odsavacku hlienov pre babo 😀

zuzmor002
9. jún 2012

No ja som odsávačku využila. Pri malej, ktorú som kojila 20 mesiacov len v pôrodnici a potom asi prvý týždeň po príchode domov, kým sa mi upravila tvorba mliečka tak akurát pre ňu a aj teraz pri malom, v pôrodnici, prvý týždeň doma, a aj skoro celý prvý mesiac, lebo v noci dobre spinkal a mne sa tvorilo mliečko aj v noci a potom ma boleli prsia a mliečko mi tieklo všade, tak som si odsávala. Neľutujem, že som si ju kúpila, určite sa mi zišla a ešte možno zíde. Mám ručnú Aventku. Inak, dá sa kúpiť aj lacnejšie cez bazár, ak sa ti nechce za ňu dať toľko peňazí.

lenka311
9. jún 2012

@p247 Mala som ručnú Avent - sestry mi hovorili, že je to nepotrebná blbosť, neverila som... Mňa to bolelo, takže ak som odsávala, išlo mi to úspešne ručne, takže nie, nevyužila som..
Ak by som čakala druhé, už túto vecičku riešiť nebudem.
Ale viem že kamošky chválili elektrickú - to vraj bolo v pohode, nemala som dočinenia, takže neviem - táto sa opatila pokiaľ mala baba dosť mlieka aj na predaj... 😉 😉

xenicka13
10. jún 2012

najlepsia je avent manualna mala som aj elektricku, ale slabo odsavala, myslim ze vacsina mamiciek ju potrebuje v prve dni po nastupe laktacie, mne islo prsia rozdrapit, take som ich mala plne a ja som jednou z tych co odsavali cely rok pre kazde dieta, takze dokopy 3 roky som mala naj priatelku odsavacku 😀

fanta3
10. jún 2012

u každého je to individuálne, takže ťažko takto dopredu poradiť či kúpiť, alebo nie. Ja som tiež nemala kúpenú, požičala som si od kamošky Madelu ručnú odsávačku, no nebola som moc spokojná. Prsníky sa mi moc naliali a boleli, samej sa mi nedalo odsávať (každý dotyk bolel), tak nakoniec manžel musel kúpiť inú odsávačku. V lekárni mu odporučili Madelu mini eletrik- s tou som bola spokojná (dá sa tam aj regulovať sila odsávania), ale keďže malý papal každé 2 hodiny, tak som ju využívala len ojedinele- keď sa naskytol nejaký problém (bolavé bradavky atd), no v tých chvíľach mi moc pomohla.