Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
a holky? Máte některá navíc softshel, který nevyužijete? jaké barvy?
@lillyzelvicka kalhoty boží, ty by se doma taky líbily - manžel je na červenou 🙂
ale co mě zajímá - jsou ty dveře skládací, něco podobného scháníme, od kud jsou prosím?
@lillyzelvicka kalhoty krásné, něco podobného už dlouho plánuju... můžu se zeptat, odkud je ten střih?
@lillyzelvicka jo už jsem si nějaké našla, děkuji!
@lillyzelvicka ty míváš ty kalhoty fakt tak pěkně propracované 😎
@lillyzelvicka krajšie ako z obchodu
wendy pridáva zas nové a nové veci..... stíhate šiť? http://www.produktservis.cz/katalog/sport-tex/p...
a zas je aj puntík obojlíc
@nenocka já je pletla ze 100%vlny z vlnapu http://www.vlnap.cz/DetailZbozi.aspx?pID=40
ale drops má taky krásné vlny i merino
záleží odkud jsi, v ČB se už dá koupit v obchodě i drops...
@nenocka vlnu na vlniaciky maju aj v "deti v bavlnke",aj v nejakej vacsej galanterke mozes zohnat 100% vlnu, navodov je mnoho napr. na www.zlaticko cz., ja som robila konkretne tieto http://zlaticko.cz/index.php?page=uzitecne_navo..., hoci pocet ociek a riadkov som si doupravovala, lebo som mala hrubsiu vlnu, dufam, ze nieco vyberies
Ahojte šikulky, prezrela som si pár stránok tohto fóra a nestíham sa čudovať, čo všetko dokážete. Klobúk dolu!
Ja mám na ručné práce obe ruky ľavé - som technický tip a skôr by som šijací stroj opravila, než by sa mi na ňom podarilo niečo ušiť 🙂
Ale k veci... hľadám nejakú šikovnú maminu z Bratislavy, ktorá by mi dokázala opraviť patentky na látkových plienočkách, pár som ich pokazila. Žiaľ okrem šikovných rúk mi chýbajú aj patentky a kliešte a vôbec netuším, kde by sa to dalo kúpiť. Poprípade, ak by ste mi vedeli aspoň poradiť, kde by sa to dalo kúpiť a ako to opraviť, tiež by som bola veľmi vďačná.
Ďakujem.
@stassy gratuluju, a další baba, aspoň máš zase na koho šít 🙂
@lillyzelvicka ty kalhoty jsou nádherný, jsou fakt perfektní 🙂
@crawler tady obrázky kopretina a kytky na oranžové
@jieff
@timkoemkamatko ďakujem, dievčatá! už som sa bála, že mi nikto neporadí 😉
a došlo na nejhorší 😀 😀 😀 jdu si objednat OL 😎
Holky poradtě pouštím se do softshell kalhot dle střihu z ottobre a nevím zda je střih už s přídavky na švy nebo bez. Šila jsem z něj dcerce mikinu a přídavky jsem nedávala a mikina se šila dobře... Ale u kalhot se mi nezdá, že jsou jakoby ze dvou části a ty jsou v jednom střihu, tim pádem tam přídavek na sešití není...(něco jako zdvojené kolena)
@animal četla jsem že se blíží hromádka se softshellem, mohla bych se přidat? právě mi sicedorazil 0,5m na kalhoty pro dceru (myslela jsem že hromádka bude až na podzim), ale stejně bych si objednala do zásoby 🙂
zdravím švadlenky🙂 spíš vás tak pozoruju omlouvám se,že moc nepřizpívám🙂 chtěla bych poprosit o radu..mám tu spoustu slabého (kalhotoviny) softu kalhot pro kluky mám dost pro sebe nechci napadlo mě udělat z toho kabátek delší pro sebe..poradíte kde bych mohla sehnat střih?v burdě jsem nic moc adekvátního nesehnala a nějak mi ty jejich střihy ani nesedí:( děkuji moc 😵
@lillyzelvicka děkuji moc! ty kytky na oranžové si vezmu určitě, ale pak Ti ještě písnu IP kolik čeho😉
uf a je to objednaný, jsem se zapotila 🙂 a jdu si něco nalejt na to 🙂

@lillyzelvicka ty blááho!!!střihy si děláš sama? jsi skvělá švadlenka! a co je to za látku? nějaký plátýnko?