Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Holky, všem moc děkuju za gratulace, jste zlaté. 🙂
@crawler Kdo k nám přijde si určitě říct nechám, já jsem moc zvědavá a čekat bych nevydržela. 🙂
@terezita, @baarca Na tom hřišti byl pupík ještě malý, to se dalo snadno zamaskovat, ale teď už fakt ne. Však uvidíte, až dorazí MTX od Animal a bude se předávat. 😀
Co se nošení Barušky týče, tak já ani jinou možnost nemám, kočárek nevlastním. Teda od minulého víkendu už jo, mám tu snad stoleté golfky, jsem si říkala, že v létě už B. fakt nosit nebudu, ale po dnešní výpravě do centra si říkám, že už asi nikdy. Nechápu, jak to můžete zvládat, navíc už se starším chodícím sourozencem. Mi Kačka pořád tahala kočár ke straně, na eskalátoru ječela, že přece nemůže jet sama.. Fakt samo a říkám si, že zlaté dítě na břiše a narvanej batoh na zádech. 😀
Kupodivu se to i s tím pupíkem dá, ona jak je B. malá a lehká, tak je to pohoda, tehdy s Kačkou jsem mohla opravdu jen tak na půl hodiny a jen na záda, B. na břiše ok. Zatím. 🙂
@boudova výborně! 😉 a můžu se zeptat, jestli jsi koupila ještě něco k tomu?(patky?,...)
já totiž vůbec nevím, jaký nutný příslušenství k tomu potřebuju...jehly jsou nějaký spešl? a nitě - musí být jen velké kony nebo lze třeba i návin 500m?
@michamicha stejný jako ty 😉
@crawler zatím jsem k tomu nic nebrala, doufám, že si do začátku vydržím s tím co u toho je, patky stojej přes 500kč, jsem koukala 🙂 ty nitě akorát musím koupit, mrknu ke caramille do blogu, jestli tam o nich něco nepíše. Taky nevím jakej návin. Akorát je mi jasné, že potřebuju 4 najednou 😀 a jehly jsou doufám u toho nějaké. Koukám, že jsem si to moc neprostudovala 😀 😀 😀
@crawler já teď budu šít na OL i s 1000m a zkusim i 500m 🙂 páč tu mám spoustu barevných úpletů a jednolíců, tak abych nešila jen bílýma nebo černýma 🙂
@michamicha a rozlišujou se jehly na úplet, plátno a tak? jako na obyč. šicím stroji? mi tam píšou "sada jehel" - tak babo raď, co to je 😎
@boudova Sada jehel je po dvou kusech standartních (obyč) jehel 70, 80 a 90. A určitě se u OL rozlišují normální a úpletové jehly. 😉
@crawler Já k OL brala jen nitě po čtyřech kusech bílé a černé a jedno balení stretch jehel 75.
Patky myslím asi ani netřeba, teda pokud se chystáš všívat perličky, paspulky apod. cipoviny. 😀
@boudova jo tak to jsem zatím nezkoumala 😅 já zatim šiju s těma, který byly ve stroji 🙂
@boudova aj ja mám ten model, a navliekač je len na to dobrý, že už len do ihly ti vopchá niť, ináč si musíš viesť sama všetky nite vyznačenými dráhami, ja som skúšala, a aj tak rukou navliekam - sila zvyku
@michamicha ja šijem aj malými hodvábkami, hlavne ich dám na spodnú niť, nech sa mi minú staré zásoby
@animal ještě jsem od tebe nebrala, v březnu jsem na koníkovi moc nebyla, protože jsme se s dcerkou sžívali 🙂 a nějak nebyl čas a prošvihla jsem ji a povedlo se mi na aukru koupit levně softshelku, tak jsem si řekla, že kalhoty k tomu zvládnu a četla jsem, že bude hromádka až na podzim, tak jsem si ten pulmert objednala na netu. Písnu ti do zprávy můj mail. Díky
No já si konečně objednala pořádný sporťák / golfky, který půjde s vložnou taškou i na mimi, tak se už nemůžu dočkat... doteď jsem to plácala se zděděnými kusy, a to fakt moc nešlo... teda díky bohu (švagrové) za ně, ale když to teď vidím a můžu porovnat, asi bych si ušetřila hodně trápení, nervů a energie, kdybychom už dávno koupili něco pořádného a neříkali si, že to není nutné, že to "stačí"... 😕
@ucitelka70 jojo, je mi jasné, že je to "jen" na to očko, já to mám i na obyč šicím stroji a jsem na to zvyklá 🙂
SVK baby ake nite, myslim znacku, pouzivate do sijacich strojov?
@boudova ale šije sa parádne na tom stroji, po 30 ročnej veritaske - nebo a dudy.....
@ucitelka70 no já se nemůžu dočkat 🙂
tak a teď mi prosím ještě poraďte, kde na netu koupit kvalitní nitě do OL, Hardy? doufám, že to nebylo v té hromádce od @michamicha protože to jsem teda prošvihla 😠
@boudova nene, hardy nikdo nechtěl, tak se neobjednávaly...
Tak jsem zkontrolovala Stoklasu a je to kompletní 🙂 tak teď to jdu roztřídit 😝 stříhání vzorovek si nechám až úplně na konec 😝
Hi hi, tak Simon ma fakt 6. nemoc 😀
@caramilla tak to je dobře, že to neni nějaká záhadná choroba 😉
já už budu pomalu končit, začala jsem stříhat ty vzorovky a už na to skoro nevidim 😝 ale nejradši bych to celý měla z krku ještě tuhle noc, ale to asi nedám😝 😝
@dugyna @kajark, @eriqe, @kalman, @timkoemkamatko, @lelacrima, @beky52, @monr, @kryska5, @evaon, @wzorcek, @martinkah, @zojec, @papajka7 , @crysmile, @trinidad, @sisa.b, @komisakpd, @anielik koncom mesiaca doplnia tyrkysový finerib, ak by ste niektorá chceli, píšte IP. Doobjednám ho, čakala som na neho a ked som ho našla, tak celá rola je objednaná, vraj sa im viac do auta nezmestilo ☹ ☹ ☹

@michamicha ježiš vidíš, nitě si musím taky koupil do OL 😀 😀 😀
http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro... nakonec tenhle, kvůli navlíkači jehel