icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
18. apr 2012

@caramilla a kde ma jasminka hlavu? 😀 sukna krasna..
na vyrazky pri 6 chorobe netreba nic.. to za 2 dni zmizne tak ako prislo.. 🙂 a myslim, ze nesvrbia 😉 aspon b. sa neskrabala..
mne sa vobec nic nechce.. este som ani latky z posledneho MTX nehodila do pracky.. mam pocit, ze si dlhsi cas za stroj nesadnem... nemam energiu 😔

caramilla
18. apr 2012

@mooncaa Já se ptala míši. Růžovka 14 jsou prý Babušky 😎
@aerin nes. mě! 😀 😀 😀 Já jsem chtěla 4 dětí 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 Ale co, mám 1 dítě a 3 stroje, to je to samý, ne? 😀 😀 😀
Čokoládu schovávám za notebook kvůli Míně, aby mi ji nesežrala a manželovi, aby mi ji nesežral, a móc dobře pazouru smočenou v tekuté čokošce znám 😀 ALe ona tekutá je stejně nejlepší, ne? 😀

mikulka45
18. apr 2012

@caramilla ja som na vyrazku davala fenistil kvapky, aby aspon spat mohol, u nas bola horsia ako tie horucky...zmizla mu az po styroch dnoch a mal ju skoro vsade, aj na tvari a strasne ho to kusalo 😢

caramilla
18. apr 2012

@zojec A jéje, já tušila, že zase bude reklamace! Se mi tam s tou kebulí do portrétní 50tky, aby byla celá ve stínu nevešla a na sluníčku se fotit v tomto nedá a ve stínu být nechtěla, páč tam bylo frišno 😀

caramilla
18. apr 2012

@mikulka45 nestraš:( Šimon se prý taky hrozně drbe 😢 😢 😢

animal
18. apr 2012

@caramilla tak na to drbání, ať zaběhne švagrová pro ten Fenistil k doktorce (i bez Šimona) ať si tam zaolá, ať ji nachystají recepis.

wzorcek
18. apr 2012

@caramilla ja som tiez jedinacik a je to super 😀 aspon sa nebude s nikym musiet delit o tie krasne vecicky co jej sijes 😉

ja vobec neviem o com to tu pisete, mne bolo pocas tehu tak dobre ako nikdy... aj fyzicky aj psychicky 😀 iba taka mensia nevolnost asi dva tyzdne aby som vedela ze som v tom.. ja uz by som bola najradsej tehu furt 😀 😀 😀.

animal
18. apr 2012

@wzorcek no já to sem raději nepsala ze slušnosti k holkám, ale mě obě těhu bylo fajn. Jenom velká únava.

michamicha
18. apr 2012

ty jo, tak přebytky jsou téměř rozebraný, ještě bude něco málo z nití od VTC, ty Belfily... váhám jestli začít třídit teď... malej ještě nespí a pokud by to bylo jako včera, tak se mu poobědový spánek protáhl do 6 večer 😅 😝 si tam nejdřív hrál a pak usnul na 3 hodiny 😠 a dneska do noci třídit nemůžu, páč manžel už je doma a měl by řeči, že zase ponocuju 🙄

ucitelka70
18. apr 2012

@animal díky, popozerala som....

animal
18. apr 2012

@michamicha stuhy jsou už rozebrané??

martinkah
18. apr 2012

@caramilla náš Kubko mal 6. chorobu pred pár mesiacmi a lekárka sa uisťovala, či berieme antihistaminiká (obaja chalani sú alergici, takže áno), takže možno to svrbieť môže (?).. keďže to rýchlo pominulo, nestihla som si túto diagnózu ani preštudovať

aerin
18. apr 2012

@wzorcek @animal tak ja asi delam neco blbe 😀 😝

michamicha
18. apr 2012

@animal jj, už tam z nich nezbylo ani Ň 😅 jsem ráda, páč jsem v tom měla dost peněz 😎

wzorcek
18. apr 2012

@animal vidis, to na najskor pisem az potom rozmyslam 😕 😅
@aerin 😀 inac tiez gratulujem a tisko zavidim 😉

ngvadi
18. apr 2012

@aerin, nic si z toho nedělej, já blila až do velkýho utz... a sotva sem přestala blejt, tak přišla na dva měsíce vleklá viroza, a sotva jsem se vyhrabala z ní, tak přišly dost hustý poslíky až do porodu... ale stejně sem si to těhotentsví užila 😵 ale teda tvoje přijmy a výdaje jsou fakt drsný, počítám, že nějakej nutridrink bys v sobě asi taky neudržela, co... bacha na to, abys neklesla pod 40kg, tch to měla v těhu podobně a musela na kapačky... stejně pak měla po porodu míň než 35kg a bylo to prej dost hustý :(

animal
18. apr 2012

můžete mi někdo říct, jak je to možné, že když mám doma nějakou hromadu látek, tak mi dítě dopoledne nespí a spí je večer????? 😠 😠 😠 😠 u softu mi nespal týden v kuse

season
18. apr 2012

@animal asi prežíva rovnaké vzrušo z látok ako ty 😉 aspon ja ked mi príde hromada, mám adrenalín ako keby som na niečom fičala 😝 😀 😀 😀

zojec
18. apr 2012

@ngvadi 35kg po porode??? 😕 (smajlik vypliestajuci ociiiiiiii) panecku.. to ja tolko budem musiet zhodit.. to uz asi nie su ziadne srandy :( to az tak zle moze byt cloveku?? ja som negrcala ani pri jednom.. chuti mi jest od zaciatku az do konca.. a teda poriadne .. no sak aj tak vyzeram :(

season
18. apr 2012

Zeny, ten tyrkysový finerib majú naskladniť 30.4. urobím dodoobjednávku, strašne ho potrebujem, kto ešte chce, píšte mi IP a ešte som zistila, že žltý finerib je minimum 1kg, tak aj to sa ešte teraz doplní do objednávky, dajte tiež vedieť. Ten tyrkysový môžem poslať osobitne, alebo ktorá bude chcieť, môže jej u mna tento balík počkať do konca mesiaca.

season
18. apr 2012

@wzorcek tak keby mi bolo dobre ako tebe 😀 😀 😀 , tak som tehu aj štvrtý krát!!!!

chavele
18. apr 2012

baby, som sa chcela spytat, mam na predaj sici stroj, len celkom dobre neviem, kde by som mohla zverjnit inzerat 😲 Tu na koniku som ziadnu podobnu kategoriu nenasla, neporadite ? 😀 Vdaka 😀

animal
18. apr 2012

@chavele prodej na mimibazaru

animal
18. apr 2012

@zojec no jo ale holky měly už před těhu muší váhu a tím těhu to dorazily 🙂

zojec
18. apr 2012

@season heš, heš... ja uz naozaj nic NECHCEEEEEEEEEEM 😀 😀 😀 do poslednej objednavky som chcela dopisat len hnedy finerib a zas tam mam 60€, co kradnem?? 😖 😉

ngvadi
18. apr 2012

@zojec, myslim, že před těhu začínala asi 45kg... ono se to pak ztratí rychle, když člověk 9 měsíců skoro nic nejí :( já začínala na 48, na konci těhu jsem měla 56, z porodnice přišla s 50 a snad během měsíce jsem byla na původní a od tý doby to jde jen dolu... teď mám asi 44 :/

zojec
18. apr 2012

@ngvadi hm.. a to som sa vcera na poradni cudovala, ked tam bola mamicka v 36tt a mala 58kg.. vyzeala ako keby zhltla loptu 😀 to ja mozem len snivat a zavidiet, ale kazdopadne 44kg je asi dost malo.. a jes normalne? ci comu ten ubytok pripisujes?? asi vela sijes a zabudas jest 😀

sufik1
18. apr 2012

ahoj holky, nějak poslední týden nestíhám a po velikonocích nějak nemůžu nabrat tempo. Taky jsem si stihla blbě rozříznout nohu, tak trochu pajdám. Taky se furt něco slaví... Jen jsem to prolítla po fotkách a chválím výtvory. Stassy ještě jednou gratulace. Ale už jsme se viděli. Ad. golfáč - zatím na svůj cybex se spojenou rukojetí nedám dopustit. Zvládám běžící dítě, kočár a psa.
Včera jsem spáchala dinosauří vložku do kočáru, už to zvládnul zaprasit.

A další výtvory - softky (hnědá úžasná do bahna, vyzkoušeno)
a taky něco ze dřeva - cedulky a ptačí budka. Větší fotky a pár článečků na blogu

ngvadi
18. apr 2012

@zojec, jím mizerně, holt furt někde lítám po přednáškách a na jídlo už není čas O🙂 ale snažím se, a když už nemáme teplý obědy, tak aspoň večeře dělám teplý... ale ono to nejde nahoru ani přes zkouškový, kdy jsme u tchánovců a to je panečku výkrm :D jo a v těhu mi furt všichni tvrdili, že vypadám jen jako přejedená, téměř do konce těhu mě nikdo nepustil sednout v tramvaji :D https://picasaweb.google.com/113707836840212087...

season
18. apr 2012

@sufik1 a ten "igelit" na krytie prinožkách maš odkial, prosím? už dávno niečo také potrebujem a je mi lúto rozstrihať funkčný pršiplášť od kočíka, aj ked má kočík zlomenú ručku a straší na balkone zbalený...