Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
čauky děvčata! tak my už zase marodíme a tentokrát fakt hodně, takovou horečku snad ještě neměl a je úplně mimo. Včera byl ještě ve školce, odpoledne jsem ho vyzvedla a najednou asi 2 hodiny po příchodu domů šílená teplota a stupnovalo se to. Tak jsme ráno letěli k doktorce a má první angínu, chytl ve školce. Dneska co jsme se vrátili v deset dopoledne domů tak byl vzhůru asi 0,5 hodiny jinak furt spinká
Holky dneska jsem vlítla u nás do galanterky, že chci nitě do OL, paní mi nabídla baleriny a když jsem je štítivě odhodila, tak se hrozně divila, že prej je prodává už 15 let a neměla žádnou reklamaci 😲 a já si nějak pamatuju, že tady se na baleríny nadává, nebo jsem si to spletla?
preco sa bmb vlni pri siti?
@zojec ahoj, prosím ťa poradíš, aká je možnosť kúpania s miminkom na okolí? u nás nič nie je už ani pre dospelých, ale vzala by som mladých na výlet do plavárne..... boli na strehovej, ale voda vraj bola dosť studená
@chavele stačí, ak budeš častejšie tu vo fore spomínať, že chceš predať, aj minule sa tak predal stroj... a aký model máš?
@ucitelka70 Singer 8280, ma dva roky, komplet funkcny 😀 Len viem, ze forum nie je urcene na inzerciu, tak som vam to tu nechcela spamovat 😀
nie je to podľa spam, a čo všetko si na nom pošila? a prečo sa ho vzdávaš?
@ucitelka70 stroj je mojej mami, ta na nom sila babiky a patchworkove deky, ale je to taky jednoduchsi stroj a nemal nejake funkcie, co by ona chcela, tak si kupila novy a posuva dalej 😀
@chavele skús aj na modrej streche, možno sa bude dať a ak nie, admin ťa stopne..... a ty nešiješ?
@ucitelka70 nie, nesijem, ja objednavam u mami 😀 Ta sa s tym v poslednych rokoch dost bavi, chodi po roznych workshopoch a sije tie walfdorske babiky a patchwork. deky vsetkym vnucatam naokolo 😀 Vdaka za radu, skusim 😀
@ucitelka70 uff... no to neviem ci ti poradim.. s malou som chodila len na plavaren na sliac do kupelov v ramci detskeho plavania 2x do tyzdn viac ako rok.. este pred 2Ma tyzdnami sme boli.. ale uz nevladzem :(
viem, ze je tam otvorene aj pre verejnost, voda je tepla cca 32stupnov, akurat to nie je plavecky bazen, len taky na omocenie 🙂 nie je velky.. zvolenska plavaren, pre male deti asi nie a do BB je uz relativne daleko.. tam je to teraz zrenovovane, ale nebola som tam.
@zojec okej, skúsime sliač..... tam ani neviem kde, vlastne cez sliač som šla iba z bb do Lc, otvorené majú zrejme denne, však?
@kalman - práve som rozbalila obálku, díky
@boudova objednávala jsem si teď hromadu hardů na http://www.sicistroje-shop.cz/nite-vysivaci-pot..., nejdřív jsem si se strojem koupila jen bílý, nemohla jsem tomu nějak věřit, že jsou tak laciný, ale přijdou mi super, tak jsem se rozjela a koupila si víc barev 😀
na jednu flísovou mikinu jsem spotřebovala šest !!!! normálních malých aspo, a to mi fakt přijde hodně...nitě pak stály skoro stějně jako látka 😒
také jsem objednávala nitě hard ze stejného shopu jako lucijan, jsem s nimi spokojená 🙂 jediné, co je se shopem za problém je, že jim sklad vůbec nesouhlasí s e-shopem, takže objednáte nitě v domění, že jsou, ale oni je vůbec nemají. Měla jsem objednáno cca 20 barev z těch 1000 m a došly mi jen 3 ☹
Hromadka MTX tu https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au... prosím, vemte si někdo nějaké ty fineriby, nebo mě ta objednávka zas zruinuje 😅
doplnila jsem do přebytků i VTC, moc toho tam nezbylo, ale jsou to krásný barvičky 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
Chtěla bych ještě všechny poprosit o dopsání adres do tabulky nebo pokud je nechcete psát tam, tak mi je napište mailem (ale napište mi prosím i vaší přezdívku, ať to nemusím dohledávat podle mailových adres).
Pokud se ještě dneska rozeberou všechny přebytky, tak to vidím, že v pátek budu odesílat zásilky.
Jo a nemám mail na @marcelkad , tak jestli to čteš, tak mi dopiš mailovou i zasílací adresu do tabulky. Díky 🙂

@season to je normální igelitový ubrus na stůl. většinou dělají různé potisky, ale tenhle je bez vzoru a barvy. Prodává se v metráži v domácích potřebách nebo i jinde. Nastavovala jsem i pláštěnku, bo malýmu teklo na nohy jak byla krátká... Je to ten samý materiál.