icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
18. apr 2012

@season to je normální igelitový ubrus na stůl. většinou dělají různé potisky, ale tenhle je bez vzoru a barvy. Prodává se v metráži v domácích potřebách nebo i jinde. Nastavovala jsem i pláštěnku, bo malýmu teklo na nohy jak byla krátká... Je to ten samý materiál.

season
18. apr 2012

@sufik1 super, skusim pozrieť, farebné som videla aj na metre, asi som si priesvitný nevšimla. Môj prváčik je háklivý na svoju školskú tašku, aby mu neopršala, tak mu chcem spraviť taký obal na ňu do gumky. Dakujem.

macin73
18. apr 2012

@ngvadi Tak já mám už teď břicho jako Ty v 31.tt. Ale u prvního jsem do půlky těhu ani žádnou fotku nedělala, jaksi nebylo moc co fotit... Zato pak to rostlo raketovým tempem 😀

mehlo
18. apr 2012

čauky děvčata! tak my už zase marodíme a tentokrát fakt hodně, takovou horečku snad ještě neměl a je úplně mimo. Včera byl ještě ve školce, odpoledne jsem ho vyzvedla a najednou asi 2 hodiny po příchodu domů šílená teplota a stupnovalo se to. Tak jsme ráno letěli k doktorce a má první angínu, chytl ve školce. Dneska co jsme se vrátili v deset dopoledne domů tak byl vzhůru asi 0,5 hodiny jinak furt spinká

boudova
18. apr 2012

Holky dneska jsem vlítla u nás do galanterky, že chci nitě do OL, paní mi nabídla baleriny a když jsem je štítivě odhodila, tak se hrozně divila, že prej je prodává už 15 let a neměla žádnou reklamaci 😲 a já si nějak pamatuju, že tady se na baleríny nadává, nebo jsem si to spletla?

animal
18. apr 2012

@boudova OL zvládne horší nitě než COL (ten je náchylnější na kvalitu) já používám Hardy a zatím se mi jedinkrát nepřetrhly

boudova
18. apr 2012

@animal hardy neměli ☹ a já je potřebovala urgentně, mám malé bareriny černé a nějaké unipron bílé, všechno jsem koupila jen malé špulky, abych si pak mohla dokoupit velké hardy 🙂

boudova
18. apr 2012

@animal a za kolik prosím ty hardy kupuješ? teď jsem se koukala jen tak na ceny a ty baleríny 5000 co mi nabízela, stály u ní 98 kč, na netu koukám stojí do 70, ale hardy 5000 do 30kč 😲 😲 😲 😲 to koukám nějak blbě ne?

kalman
18. apr 2012

@boudova Aj ja mám Hardy do OL a som snimi spokojná 😀

boudova
18. apr 2012

@kalman to mi neříkej, když já hardy nemám 😀 😀 😀 😀

kalman
18. apr 2012

@boudova no budeš si muset zaobstarat 😀 😀 😀

komisakpd
18. apr 2012

preco sa bmb vlni pri siti?

ucitelka70
18. apr 2012

@zojec ahoj, prosím ťa poradíš, aká je možnosť kúpania s miminkom na okolí? u nás nič nie je už ani pre dospelých, ale vzala by som mladých na výlet do plavárne..... boli na strehovej, ale voda vraj bola dosť studená

ucitelka70
18. apr 2012

@chavele stačí, ak budeš častejšie tu vo fore spomínať, že chceš predať, aj minule sa tak predal stroj... a aký model máš?

chavele
18. apr 2012

@ucitelka70 Singer 8280, ma dva roky, komplet funkcny 😀 Len viem, ze forum nie je urcene na inzerciu, tak som vam to tu nechcela spamovat 😀

ucitelka70
18. apr 2012

nie je to podľa spam, a čo všetko si na nom pošila? a prečo sa ho vzdávaš?

animal
18. apr 2012

@boudova Hardy mě stály myslím 36 nebo 37 kaček a Baleriny nás stály myslím taky tak

chavele
18. apr 2012

@ucitelka70 stroj je mojej mami, ta na nom sila babiky a patchworkove deky, ale je to taky jednoduchsi stroj a nemal nejake funkcie, co by ona chcela, tak si kupila novy a posuva dalej 😀

ucitelka70
18. apr 2012

@chavele skús aj na modrej streche, možno sa bude dať a ak nie, admin ťa stopne..... a ty nešiješ?

chavele
18. apr 2012

@ucitelka70 nie, nesijem, ja objednavam u mami 😀 Ta sa s tym v poslednych rokoch dost bavi, chodi po roznych workshopoch a sije tie walfdorske babiky a patchwork. deky vsetkym vnucatam naokolo 😀 Vdaka za radu, skusim 😀

boudova
18. apr 2012

@animal tak to je ta galanterka u nás šíleně drahá, tam už nitě kupovat nebudu!

zojec
18. apr 2012

@ucitelka70 uff... no to neviem ci ti poradim.. s malou som chodila len na plavaren na sliac do kupelov v ramci detskeho plavania 2x do tyzdn viac ako rok.. este pred 2Ma tyzdnami sme boli.. ale uz nevladzem :(
viem, ze je tam otvorene aj pre verejnost, voda je tepla cca 32stupnov, akurat to nie je plavecky bazen, len taky na omocenie 🙂 nie je velky.. zvolenska plavaren, pre male deti asi nie a do BB je uz relativne daleko.. tam je to teraz zrenovovane, ale nebola som tam.

ucitelka70
18. apr 2012

@zojec okej, skúsime sliač..... tam ani neviem kde, vlastne cez sliač som šla iba z bb do Lc, otvorené majú zrejme denne, však?

ucitelka70
18. apr 2012

@kalman - práve som rozbalila obálku, díky

lucijan
18. apr 2012

@boudova objednávala jsem si teď hromadu hardů na http://www.sicistroje-shop.cz/nite-vysivaci-pot..., nejdřív jsem si se strojem koupila jen bílý, nemohla jsem tomu nějak věřit, že jsou tak laciný, ale přijdou mi super, tak jsem se rozjela a koupila si víc barev 😀
na jednu flísovou mikinu jsem spotřebovala šest !!!! normálních malých aspo, a to mi fakt přijde hodně...nitě pak stály skoro stějně jako látka 😒

somik
18. apr 2012

také jsem objednávala nitě hard ze stejného shopu jako lucijan, jsem s nimi spokojená 🙂 jediné, co je se shopem za problém je, že jim sklad vůbec nesouhlasí s e-shopem, takže objednáte nitě v domění, že jsou, ale oni je vůbec nemají. Měla jsem objednáno cca 20 barev z těch 1000 m a došly mi jen 3 ☹

Hromadka MTX tu https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au... prosím, vemte si někdo nějaké ty fineriby, nebo mě ta objednávka zas zruinuje 😅

michamicha
18. apr 2012

doplnila jsem do přebytků i VTC, moc toho tam nezbylo, ale jsou to krásný barvičky 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

animal
18. apr 2012

@boudova ale v malých galantérkách se ty ceny takto pohybují skoro všude to není jen u vás

michamicha
18. apr 2012

Chtěla bych ještě všechny poprosit o dopsání adres do tabulky nebo pokud je nechcete psát tam, tak mi je napište mailem (ale napište mi prosím i vaší přezdívku, ať to nemusím dohledávat podle mailových adres).
Pokud se ještě dneska rozeberou všechny přebytky, tak to vidím, že v pátek budu odesílat zásilky.
Jo a nemám mail na @marcelkad , tak jestli to čteš, tak mi dopiš mailovou i zasílací adresu do tabulky. Díky 🙂

caramilla
18. apr 2012

Jsem zase vysadila sedativa...
Detaily na blogu, tady bude zase jen "mlha" ...