Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@all 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@macin73 Barva se jmenuje Petrol a zdroj je Mráz náš mrazivej 😀
@zojec Ty si děláš pr., ale já jsem z tradiční oblasti lysohlávek - do Ondřejova, kde jsem vyrůstala, jezdila "na houby" celá Praha. Mě všichni záviděli, že "mi rostou za domem" 😀
@animal doufám, že nám taky nějaký látky necháš a nesežereš je všechny tím svým "nakusáváním" 😀
@palosek Hele, dlouho, já jsem to radši ani snad nepočítala. Moc mě ty mikiny nebavily, bavilo mě to vymýšleta a i nalepovat a i snad našívat, ale nebavilo mě to pak došívat, sešívat rukávy, trapný. Zip u dospělý mikiny je přešívanej 3x. Nesnáším zipy, ale ani knoflíky, prostě nesnáším zapínání 😀
@caramilla proto delam mikiny pres hlavu.. 😀 no jeste ze mam ditko, kteremu nevadi 😅 ted se me jedna mamina ve skolce ptala, jestli bych neusila mikcu na zip.. mnoo, myslim si, ze je snazsi premluvit jeji ditko, aby nosilo mikinu pres hlavu nez me, abych ji usila se zipem.. 😀 😀 😀
@sufik1 a ja na nej furt cekam a cekam a cekam.. hele ja mit kluka tak to predplatne asi taky neberu.. ale u tech holcicek tam novoty byvaj.
@stassy organizuji dětské tábory a v létě tam budeme i s malou a malá bude vlastně ve směs celý den venku na vzduchu a jelikož v tu dobu počítám, že začne lozit nebo se o to snažit, tak chci něco co nenapokne, ale zase ať to dýchá a jelikož i já s manželem vlastníme softshellový bundy koupila jsem ji na aukru za super cenu bundičku, tak teď ji šiji i kalhoty 🙂
téda holky ten MTX mi dává, začala jsem přepočítávat ceny už přeměřených látek a někde je to +- cca 4kačky tož to beru že jo a někde je to dokonce i větší rozdíl směrem DOLŮ 🙂 (to je z důvodu třeba kazu) ale u patentů ty ceny šíleně vzrostly...... jaké s tím máte zkušenosti vy???? Je teda pravda, že hmotnost patentů absolutně neodpovídá. To že píšou že třeba 4,5 metru je v kile není absolut pravda, takže cena nemůže ani být 88kaček za metr, ale pak mi to naroste většinou okolo 110/bm a jeden mi tam ale skočil s šílenou částkou a ta částka je více než dvojnásobná. To asi budu muset změřit znovu, jestli jsem se nesekla v metrech, protože to je divné.
taky prosím HILFE kdo už dělal MTX, jak jste počítaly cenu za metr, když se na látce vyskytují kazy (oni naúčtují cenu s malou slevou) a pak to vychází cena na metr méně. Ale někdo prostě musí zaplatit méně - kdo si bere tu část s tím kazem. Tak jak to mám spočítat??
a jdu spát...... 😅
@olim no já jsem na úrazy expert. Taky jsem si toho nevšimla. Ono se řvoucím dítětem na ruce si nevšimneš víc věcí... Prostě to mám blbě rozřízlý, ale hojí se to. Ale jizva teda bude. Spíš mě vytočila ta baba protivná v obchodě. No nic, nebudeme to rozebírat, ale určo za to nemůžeš. To mé prchající dítě, klouzavá podlaha a klouzavé ponožky 😀
@ucitelka70 ďakujem ti 😉
dievcata, nemate niekto nejaky zbytecek softu? chela by som usit tie backurky z ottobre a potrebovala by som 25-30cm. Berem vsetko, len nie ruzovu 😀 napiste mi prosim do IP. a byvam v cechach 😉
Holky nevíte někdo kde sehnat molitan, potřebuju si ušít podložku pro malýho. Díky 😉
@zuzkkkaaa tak třeba tady http://www.moliten.cz/200-molitan 🙂 ale možná to budou mít i v hobby marketech...nevím.
a niekde sa tu objavila tabulka na tie reflexne nazehlovacky.... to uz nie som schopna dohladat 😉
@ucitelka70 mam pocit, ze si tu niekedy pisala, ze davas na odkamenie do pracky kys citronovu z lidlu, alebo nieco ine? niekedy davno som to citala a uz si to nepamatam. 😉
a neviete, co je s membri. mame este nejake resty z posledneho mtx...
@kofinek ano, ja som písala..... ten väčší sáčok..... a na 90 °C daj práčku, pre istotu som hodila aj jednu utierku....

@palosek jo Ottobre už má od včerejška. A nic se mi tam teda nelíbí.... Asi už předplatné dávat nebudu. To spíš objednám starší čísla a nebo si je půjčím... Stejně mi přijde, že to furt točí. Jednou udělají jinak detaily a hned je to nový model. A co taky furt vymýšlet, že? Triko je jednou raglán, jednou rovné, dole buď triko nebo body.... rozstříhneš jinak rukávy podél, přidáš na švy a hned je další model....