icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
20. apr 2012

@jam3 Ach jo, rotaviry jsme měly před Vánocema, naštěstí asi teda "slabej odvar", ale i tak to bylo maso. Moc na vás myslím, ať už je to všechno za vámi, taková trápení takového prťouska ☹

@terezita stuhy? To co látky? sysel sysel sysel sysel 😀 😀 😀 Mě se strašně ve finále líbí ty retrokytky tmavý, jsou mnohem hezčí než na fotkách, tak ty chci, i kdybych na nich měla jen sedět a zahřívat. A když už beru jedny.... Hele a budu objednávat i střihy 😀

@nevimužkdosetoptalnatensuedecloth - VÍTEJ! Možená by ses mohl kamarádit s @chlupatenohy 😀

terezita
20. apr 2012

@caramilla to me desis jeste vic! 😀 😀 😀 ale tys me varovala, takze to me uz tolik neprekvapi.. 😉 😅

caramilla
20. apr 2012

@terezita no, tak jelikož si střihy sama dělám, tak vím, co je to za s.... ní a že 162 Kč za střih v mnoha velikostech je zadara. Ty nervy v kýblu a kila čokolády, hodiny čmárání, přečmárávání a párání, to je 162 Kč úplný prd!

katka82
20. apr 2012

@jam3 jej chudinka malý ☹ držíme palečky na tu operaci 😉

sinala
20. apr 2012

@ngvadi ptala jsem se já 🙂 , dej pak vědět, jak se to chová, zajímá mě to

crawler
20. apr 2012

@caramilla no fakt se to nedalo vydržet - pořád jsem manžu prudila a prudila a prudila, tak aby měl klid od toho básnění a vynášení OL do nebes, tak mi řekl ať je teda po mým 😀 a mám o zábavu postaráno 😵 to budou teprve kreace 😀

animal
20. apr 2012

@caramilla to víš, že mám místa haba kůk. Ale teď si nedělám prču oproti poslednímu softu je tohle procházka rajskou zahradou 🙂 a ten Productservis jsem nečekala, že se tak zvrhne, já jen toužila po tom sport výplňku 🙂

animal
20. apr 2012

@jam3 téda tak to je mi vás líto

animal
20. apr 2012

@sinala ale podstata Suedu je v tom, že ta voda po něm steče 🙂

ngvadi
20. apr 2012

@animal, právě, to je jako u flízu, po tom taky voda stejká, ale když je tenkej, tak se prosákne a flíz zůstane téměř suchej, tak předpokládám u toho pseudosuede, že to bude podobný, teď jde o to, jestli je to prostupný, v tom by mohl bejt problém...

animal
20. apr 2012

@ngvadi podle mých zkušeností suede hodně pomalu prosaje vodou oproti flízu. Takže kapsovky se suedem nevyužívám jako kapsovky, ale jako klasickou AIO, protože by to plínka nestihla pobrat a M. by byl každou chvíli mokrý na boku či noze. Pokud dítě učůrává, tak to jde, ale pokud pouští nálože, tak nee

ngvadi
20. apr 2012

@animal, no, já to chci stejně spíš jako podšití, aby se na PULkách nedotýkala ta gumová strana holýho těla, takže je mi to vcelku jedno, spíš kdyby to někdo chtěl na kapsovku...

ucitelka70
20. apr 2012

@dugyna šatičky nádherné.... a ako sa ti pozdáva velúr? aj farba je krásna..... tá by ti bola na takú tepl. súpravu pre dcéru, však, či ani nie?

kalman
20. apr 2012

@ucitelka70 Ahoj fialový výplnek nechceš? chcela si kombinovať či si si rozmyslela 🙂

ucitelka70
20. apr 2012

@kalman ale nechcem fialovým, rada by som inou farbou, myslela som na neonovú zelenú, alebo možno oranžovú?

kalman
20. apr 2012

@ucitelka70 brala by som tiež ale nemajú ☹

sufik1
20. apr 2012

@katka82 jestli chceš wendy se srdíčkama rib, tak ti klidne 2m nechám.

ucitelka70
20. apr 2012

@kalman to skúsim niečo na kombináciu kuknúť v sekáči.... ale u nás je slabota so sekáčmi..... ani výber, ani ceny....

katka82
20. apr 2012

@sufik1 jééééé děkujůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůůů 😵 😵 😵 jsi zlatá,stříbrná a diamantová dohromady 😉 😉 prostě poklad 😉

animal
20. apr 2012

@sufik1 ty srdíčka by chtěla myslím ještě @palosek

sufik1
20. apr 2012

@katka82 tak se pak domluvíme, až kolik toho @animal vlastně přijde ve skutečnosti. Podle váhy je to 3,5 m na kilo, mi stačí klidně 1,5m, ale zamluvené mám všechno.
stejně tak Rib písmenka na kiwi - to už se o metřík hlásila @veronika77

sufik1
20. apr 2012

@animal tak se podělíme, já to chci tak ani nevím na co - podle toho, jak mi to padne do ruky buď triko nebo noční košile. Takže co zbyde, to zbyde

jam3
20. apr 2012

@ngvadi
mám tu čtverec vínovýho suede, kdybys chtěla na vyzkoušení, mě vůbec neoslovil.

@terezita
Už je hromadka na farbenmix? Abych ji zase neprošvihla, to bych opravdu plakala. A má peněženka by se smála.

@caramilla
S chlupatýma nohama jsi mě pobavila, už jsem na ně úplně zapomněla. Ale zrovna nedávno jsem se odvážila k použití Bioepilu z dm a funguje to skvěle.
A při listování posledním Ottobre jsem si říkala, že tě normálně pajcujou (kapsy a sukně), Finové proradní.

zojec
20. apr 2012

@sinala vidim,ze sa tu bavite o suede.. teda neviem aka bola povodna otazka.. ale ja som so suede spokojna.. mozno prvych par prani neprepusta az tak dobre a cika steka popri nozicke, ale po par opraniach zmakne a uz je to v pohode 😉 pre mna je to najlepsia stay dry vrstva, ale zas nie je suede ako suede.. uz som mala zo 3 druhy, kazdy sa sprava inak... na flise mi vadi ze sa strasne zmolkuje (napr. irma) a taky tenky vhodny na plienky (kapsovky) som este nezohnala :(

sinala
20. apr 2012

@animal tak to to ještě jednou vyzkouším 😀 😀 😀, ale až ten nepravý suede někde najdu..

caramilla
20. apr 2012

@jam3 Cože? Kde mě pajcujou, v tom dětskym? Tam jsem si nikde ničeho podobnýho asi nevšimla 😀 Hele, já jsem otevřela poslední Apetit a nas. jsem se, že mi opajcovali recept na grilovanej chřest. Byla jsem si jistá, že jsem to vymyslela na celym světe jen já sama a dala to na web a oni to našli a opajcovali a necitovali 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Manžel se tomu dneska asi hodinu chechtal, jak jsem blbá...
(samozřejmě je to celý nadsázka, kdyby někdo myslel, že to myslim vážně 😀 )
Co je to Bioepil 😕

@animal Ty máš tuto zkušenost se suede??? Já teda naopak! FLíz mít nemůžeme, to mi čurání stéká po flízu ven, ale suede mi vyhovuje maximálně, nikdy se mi nestalo, že by čurání steklo ven. Vždycky je plína duchr a venku všechno suchý. A Jasmína neučurává, dávám jí to na spaní a to je po spaní půl litr vody najednou proudem a nikdy nic. FLíz by u nás neobstál, to jsou fakt záhady 😀

caramilla
20. apr 2012

@zojec 100% souhlasim, suede, co mám, tak po roce používání je furt jak novej (bílej me možná už míň bílej, ale sněhobílej stejně nepoužívám. Chci teď brát od Moniky z Dětivbavlnke - ten máš vyzkoušenej, je dobrej?

sinala
20. apr 2012

@zojec já jsem koupila mikroflíz tady http://www.batani.cz/batani/eshop/15-1-FLEECE-a... a jsem spokojená a nežmolkuje.

jam3
20. apr 2012

@caramilla
http://www.bioepil.cz/ Depilační cukrová pasta
Jj, v tom dětským. Mají tam kapsy, jako u tvé skřítkovské mikinky (a vtip, zjistila jsem, že moje mamka má stejné kapsy na mikině cca 20 let staré co si šila sama podle jakéhosi střihu propašovaného ze západu 😀 ) a sukni podobnou balonovce. A minule byly polodupajdy, ty taky okopčili. 😉

sinala
20. apr 2012

@caramilla mám oranžový z Dětivbavlnke a dobré, možná o fous lepší než červený co mám od tebe, ale to je asi jen pocit 🙂