Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ngvadi podle mých zkušeností suede hodně pomalu prosaje vodou oproti flízu. Takže kapsovky se suedem nevyužívám jako kapsovky, ale jako klasickou AIO, protože by to plínka nestihla pobrat a M. by byl každou chvíli mokrý na boku či noze. Pokud dítě učůrává, tak to jde, ale pokud pouští nálože, tak nee
@dugyna šatičky nádherné.... a ako sa ti pozdáva velúr? aj farba je krásna..... tá by ti bola na takú tepl. súpravu pre dcéru, však, či ani nie?
@ucitelka70 Ahoj fialový výplnek nechceš? chcela si kombinovať či si si rozmyslela 🙂
@kalman ale nechcem fialovým, rada by som inou farbou, myslela som na neonovú zelenú, alebo možno oranžovú?
@ucitelka70 brala by som tiež ale nemajú ☹
@kalman to skúsim niečo na kombináciu kuknúť v sekáči.... ale u nás je slabota so sekáčmi..... ani výber, ani ceny....
@katka82 tak se pak domluvíme, až kolik toho @animal vlastně přijde ve skutečnosti. Podle váhy je to 3,5 m na kilo, mi stačí klidně 1,5m, ale zamluvené mám všechno.
stejně tak Rib písmenka na kiwi - to už se o metřík hlásila @veronika77
@ngvadi
mám tu čtverec vínovýho suede, kdybys chtěla na vyzkoušení, mě vůbec neoslovil.
@terezita
Už je hromadka na farbenmix? Abych ji zase neprošvihla, to bych opravdu plakala. A má peněženka by se smála.
@caramilla
S chlupatýma nohama jsi mě pobavila, už jsem na ně úplně zapomněla. Ale zrovna nedávno jsem se odvážila k použití Bioepilu z dm a funguje to skvěle.
A při listování posledním Ottobre jsem si říkala, že tě normálně pajcujou (kapsy a sukně), Finové proradní.
@sinala vidim,ze sa tu bavite o suede.. teda neviem aka bola povodna otazka.. ale ja som so suede spokojna.. mozno prvych par prani neprepusta az tak dobre a cika steka popri nozicke, ale po par opraniach zmakne a uz je to v pohode 😉 pre mna je to najlepsia stay dry vrstva, ale zas nie je suede ako suede.. uz som mala zo 3 druhy, kazdy sa sprava inak... na flise mi vadi ze sa strasne zmolkuje (napr. irma) a taky tenky vhodny na plienky (kapsovky) som este nezohnala :(
@jam3 Cože? Kde mě pajcujou, v tom dětskym? Tam jsem si nikde ničeho podobnýho asi nevšimla 😀 Hele, já jsem otevřela poslední Apetit a nas. jsem se, že mi opajcovali recept na grilovanej chřest. Byla jsem si jistá, že jsem to vymyslela na celym světe jen já sama a dala to na web a oni to našli a opajcovali a necitovali 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Manžel se tomu dneska asi hodinu chechtal, jak jsem blbá...
(samozřejmě je to celý nadsázka, kdyby někdo myslel, že to myslim vážně 😀 )
Co je to Bioepil 😕
@animal Ty máš tuto zkušenost se suede??? Já teda naopak! FLíz mít nemůžeme, to mi čurání stéká po flízu ven, ale suede mi vyhovuje maximálně, nikdy se mi nestalo, že by čurání steklo ven. Vždycky je plína duchr a venku všechno suchý. A Jasmína neučurává, dávám jí to na spaní a to je po spaní půl litr vody najednou proudem a nikdy nic. FLíz by u nás neobstál, to jsou fakt záhady 😀
@zojec já jsem koupila mikroflíz tady http://www.batani.cz/batani/eshop/15-1-FLEECE-a... a jsem spokojená a nežmolkuje.
@caramilla
http://www.bioepil.cz/ Depilační cukrová pasta
Jj, v tom dětským. Mají tam kapsy, jako u tvé skřítkovské mikinky (a vtip, zjistila jsem, že moje mamka má stejné kapsy na mikině cca 20 let staré co si šila sama podle jakéhosi střihu propašovaného ze západu 😀 ) a sukni podobnou balonovce. A minule byly polodupajdy, ty taky okopčili. 😉

@jam3 Ach jo, rotaviry jsme měly před Vánocema, naštěstí asi teda "slabej odvar", ale i tak to bylo maso. Moc na vás myslím, ať už je to všechno za vámi, taková trápení takového prťouska ☹
@terezita stuhy? To co látky? sysel sysel sysel sysel 😀 😀 😀 Mě se strašně ve finále líbí ty retrokytky tmavý, jsou mnohem hezčí než na fotkách, tak ty chci, i kdybych na nich měla jen sedět a zahřívat. A když už beru jedny.... Hele a budu objednávat i střihy 😀
@nevimužkdosetoptalnatensuedecloth - VÍTEJ! Možená by ses mohl kamarádit s @chlupatenohy 😀