icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
20. apr 2012

@crawler jehly používám tytéž co do klasiky - AKRA

crawler
20. apr 2012

@animal @boudova děkuji holky!

jarakr
20. apr 2012

@animal kolik toho produktservisu bude kg? Pokud by se pro českou poštu muselo rozdělit na dva balíky tak by ta jejich doprava vyšla asi levněji

terezita
20. apr 2012

hola, FARBENMIX vola! toz si tam hazejte, na co mate chut a pristi patek objednavame!
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Am...
eli jeste jednou dekuju za tu tabulku!

crawler
20. apr 2012

OL objednán 😀 😀 😀 😀 😵 😵 😵 😵

se těším jako malá 😵

zojec
20. apr 2012

@crawler 😀 😀 no gratulujem
sa smejem, ze tu kazda 2-3 tyzdne poplace, ze na to nema a potom aj tak objedna 😀 😀 asi nas ti nasi muzikovia nakoniec predsa len lubia 😉

katka82
20. apr 2012

@animal děkujíííí 🙂
@crawler no to věřím 😉 taky jsem se nemihla dočkat 😀

sinala
20. apr 2012

@ngvadi co to je za látku, já jsem totiž taky objevila " stejnou" látku jako suede u nás v textilu, ale když jsem zkusila savost, tak se mi voda po ní skutálela, i po vyprání, takže do plenek nee 🙂 🙂 🙂

caramilla
20. apr 2012

@crawler GRATULUJU, ha ha ha, já jsem věděla, že to nevydržíš do příštích Vánoc 😀

@animal - máš doma moc místa, viď? 😀

Dneska jsem dotáhla Jasmíny kompetek na léto z kalhotoviny (jen jsem všila zip, jinak jsem to dělala o víkendu).
Líp to bude vidět zde http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshell-elegan...

raskonka
20. apr 2012

@terezita můžu poprosit v té tabulce udělat ještě "zarážku" (nebo jak se to jmenuje) za sloupcem F?

Jinak tady se pořád něco objednává 😀 😀 Jsem tady 2 měsíce a zjišťuju, co všechno strašně NUTNĚ potřebuju 😀

sinala
20. apr 2012

@raskonka a OL máš? Protože pokud ne, tak zjistíš, že ho taky potřebuješ 🙂 🙂 🙂 . Mě kdysi overlock připadal jako mimozemšťan a poté co chodím sem si ho umím doma představit 🙂 🙂 🙂

raskonka
20. apr 2012

@sinala Jojo, OL mám. Ale dřív jsem občas dětem něco ušila ze svých skromných zásob, a tímhle tempem budeme mít doma brzy skladiště 😀 A to se ještě hodně krotím...
Ale přijde mi, že tady pořád někdo píše, že si objednává OL, nevím jak to bylo dřív (před těma 2 měsícema). Prodejci šicích strojů mají žně 😀 😀

raskonka
20. apr 2012

@caramilla Krásný kabátek!! Můžu se zeptat, co to je softshell? Přijde mi, takhle na fotce, že je krásně slabý. Já jsem teďka šila soft.kalhoty (výrobce nevím, mám z hromadky na Gal.Marina), a ten mi přijde takový tvrdý, tlustý, spíš na zimu, než na jaro...

katka82
20. apr 2012

@terezita mam otázečku ohledně střihu na pánskou mikinu 🙂 je tam na obrázcích se stojáčkem a s kapucou takže jseou asi možné obě varianty že?a velikosti to obsahuje všechny co jsou tam napsané? 🙂 se ptám jak debža že? 😅 😀 😀
@caramilla krááásný 😵 😵 😵 jen koukám že máš v nadpisu asi překlep 😉

kalman
20. apr 2012
raskonka
20. apr 2012

@caramilla A teď koukám, že mám překlep - správně má být CO TO JE ZA SOFTSHELL místo co to je softshell 😎

caramilla
20. apr 2012
caramilla
20. apr 2012

@raskonka Je to tzv. kalhotovina - tenký softshell bez flízu, dole jen ten kostičkovaný úplet, tenoulinké, lehoušké, měkkoučké, moc příjemné. A podle mě "kalhotovina" je zavádějící, podle mě bunda je super 😀 Jen mě rozčiluje to žíhání 😠

caramilla
20. apr 2012

@katka82 ty nevíš, co je to kostala? 😀 😀 😀 Dík

katka82
20. apr 2012

@caramilla no napadlo mě zda to není nějaké místní nářečí 😉 😀 😀 😀

zojec
20. apr 2012

@caramilla bunda je perfektna, mne sa to zihanie velmi paci, dodava to tej latke taky dzinsovy smrnc, sedu velmi nemusim, ale napr. sede jeany su sexy 🙂 😉 a kalhotovina asi skor pre deti, lebo tiez si v tom neviem predstavit chodit na jar, alebo v lete a v zime by mi v tom asi odpadla prdel 🙂 nabuduce objednavam... 😕 ale dufam, ze tak skoro to zas nebude 🙂

katka82
20. apr 2012

Jo a tady jsou včerejší počiny 😉 plavky pro Honzíka a kalhoty pro kamarádky syna velikost 140-zatím největší oděvní součástka co jsem kdy šila 😅 😀 😀

michamicha
20. apr 2012

ahoj, tak balíky odeslané, akorát jsem je nakonec táhla pěšky v golfkách a za ruku ještě zdrhající dítě 😠 večer, až dám toho raubíře spát, tak doplním poštovné do tabulky 😉 akorát mě teda překvapilo, že na poště asi hodně podražili, já teda od prosince neposílala žádnej balíček, tak jsem dneska docela čučela 😖

caramilla
20. apr 2012

@michamicha ať žijí kočáry! 😀
@zojec 😀 😀 😀 odpadla prdel 😀 😀 😀 😀 😀 To je fakt na jaro, léto a teplý podzim, taková teplejší šusťákovka. Já na žíhání a melíry moc nejsem, melíry úplně nesnáším 😀 A takový ty žíhaný nitě a vlny a příze, fuj 😀 Mě to přijde ala retrostyl, když jsem byla malá, furt se z toho pletlo a bylo to děsně in. Už tenkrát mi to přišlo hnusný. Sakra, tak ať se rozhodnou, jestli bílá nebo růžová, ale ať to nepatlaj dohromady! 😠
To žíhání bych asi i přežila, ale vadí mi, jak blbě se z toho šije, musíš to mít střihlý 100% rovně a když se někde "ušiješ" nebo "ustřihneš" tak jsi v prd... Každý 1cm křivě na tebe pak z tý hotový věci křičí. A já jsem takový "šulič" a toto mě fakt rozčiluje 😖 Ale proužky a kostka je ještě horší 😀 😀

katka82
20. apr 2012

@michamicha no pane jo 😲 to klobouk dolů 😉

katka82
20. apr 2012

Holky mam prosbičku 😅 nemáte prosím někdo doma noční košili vel 140????kamarádka chce peo kluka noční košili a já nevím jakou udělat šířku 😒
Dííííkes

jam3
20. apr 2012

Ahoj,
docist nezvladnu,dneska nas pustili z nemocnice,kde jsem byla s Damikem na infekčním,měl rotavorovou gastroenterotidu a skončil na infuzich.
V úterý bychom měli nastoupit na další operaci ouska do Motola.

Stalo se něco konkretniho-dluzim za něco,někde platit zalohu,popřípadě jestli běží hromadky.Abych něco neprosvihla nebo nezazdila.Dik.

terezita
20. apr 2012

@caramilla jestli neni, tak to tam prihod. a ty budes objednavat stuhy? 😅 co s nima budes delat? 😀 😉
@jam3 teda tady je to nejake nakazlive! tak hlavne ze uz je v poradku a tfuj tfuj na utery!

ngvadi
20. apr 2012

@jam3, ježiš, vy si to vyžíráte, to už je úplně neskutečný :(((

@nevimužkdosetoptalnatensuedecloth, já to ještě nezkoušela, mám to v plánu, ale tak nějak předpokládám, že se to bude chovat podobně... no uvidim, kdyžtak z toho udělám srchňáky :DDD