icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
20. apr 2012

@ucitelka70 jaj myslis teplakovu? vidis to mi nenapadlo a ma jednu taku fialovu od dedka a tu ma velmi rada, ale az teraz mi doslo ze to je welur 😀
hej je to prijemne mala je ako princezna obzera sa v tych satockach 🙂, bola v nich hned na druhy den u doktora na preockovani,lebo nic ine si nechcela obloect len tie saty 🙂
este by to chcelo take nejake bolerko. dnes som videla u nas v obchode take pekne ruzove hackove ci strikovane..ale ta suma mi prisla dost...

sufik1
20. apr 2012

@sinala já mám z http://mum-and-me.cz/ a spokojenost. I různé barvy. A na suede nedám dopustit. Co jsem vyzkoušela, flís už nee a zvěrstvo jako aksamit do kapsovek a AIO jen přes mou mrtvolu.
I po roce používání je v super stavu a saje dobře. Ale asi jsou různí výrobci, bo jsem jich měla 8 různých a každý je na omak trochu jiný.

zojec
20. apr 2012

@caramilla monika ma teraz dobry suede 🙂 ja tie farebne velmi neberiem, len smotanovy a biely 🙂 len ich treba viac krat oprat, lebo ako pisali baby na zaciatku nepusta ciku do vkladacky, je taky tvrdsi, ale aspon sa z neho dobre sije 😀 .. monika ale pisala, ze vsetky farby su momentalne rovnakej kvality 😉 ak chces brat, tak ber teraz, v ramci tyzdna plienok je nan celkom dobra cena 😀 😀

@sinala dik za tip a nie je velmi hruby? aj ked neviem kedy sa zas dostanem k situ plienok 🙂 nechcem nejak velmi dopredu sit na maleho, uvidim co mu bude vyhovovat, myslim ze 6 novych kapsoviek so suede mu musi stacit a nieco podedi aj po malej .. 🙂 a uz byvam taka unavena, ze pre nikoho ineho sa mi sit nechce 😖

jam3
20. apr 2012

@terezita
Díky. Jsi mi to chtěla zatajit, abych neutrácela, co? Když já musím rychle, v úterý si nás nejspíš nechají v Motole.

zojec
20. apr 2012

@sufik1 ze zverstvo akskamit.. 😀 😀 ale suhlasim s tebou.. najhorsia kombinacia na sitie, PUL a aksamit .. a este sa po case aj sperie na tvrdu handru :(

terezita
20. apr 2012

@jam3 😀 ja a tajit? odkaz je na minule strance 😅

animal
20. apr 2012

@sinala do kapsovek je lepší dát spešl flíz vyvinutý v USA na plenky a né klasický mikroflíz

jam3
20. apr 2012

@terezita
No vidíš, já nejenže jsem blbá a paranoidní, já jsem už i slepá. 😀

zojec
20. apr 2012

@sufik1 pozeram cenu toho suede na stranke co si hodila.. to je celkom dost, nie? teda v porovnani so suede co ma monika

palosek
20. apr 2012

@sufik1 ahoj, psala jsem ti IP, nedošlo? 😨

ucitelka70
20. apr 2012

@sufik1 tie rib písmenká aj ja obzerám, popíš mi prosím niečo o tej látke.... tá tehlová farba sa mi pozdáva

caramilla
20. apr 2012

@sinala Fakt nežmolku je jo, tak flíz, co nežmolkuje vůbec bych teda chtěla vidět 😀

sufik1
20. apr 2012

@zojec já mám ještě z loňska nějaké zásoby a ani jsem neporovnávala... ale teď jsem koukla a má je nižší.

sufik1
20. apr 2012

@palosek neee, ale já tu mám sufik1, možná jsi to psala na sufik 😨
@ucitelka70 látku jsem v ruce ještě neměla. Nevím. Podle Animal je to slabší finerib

caramilla
20. apr 2012

@jam3 Jani, ty kapsičky, co mám u mikinek, samozřejmě není "můj nápad", tak se šijí, má je i ta pánský mikina z FM, podobné. TO je asi fakt klasika. Já jsem právě tenkrát hledala kapsičky, co by se mi líbily a tyhle se mi líbily, taky jsem se někde inspirovala. Balonová sukně je taky hodně stará záležitost, to taky je už klasika🙂 Ono těch unikátních nápadů moc není, ale třeba softové kalhoty do nápletu jsem u nikoho jiného před sebou neviděla, ale určitě by na to někdo přišel stejně jako já. 😀
Jinak já taky "pajcuju", to se jinak nedá. Inspiruju se tím milionem věcí, co projíždím na mimibazaru a óchám a i tím, co máme doma a moc se mi to líbí, tak si z toho vezmu nápad a nějak to zase upravím a předělám. To děláme asi všechny 😉

palosek
20. apr 2012

@sufik1 tím to bude, tak pokud budeš mít metřík rib srdíček navíc, klidně vezmu, i kiwi nápis...pokud už to není zadané 😉

ucitelka70
20. apr 2012
sufik1
20. apr 2012

@caramilla s tím pajcováním . Teď jsem střihla softky (teda asi před 2 týdny). A nějak blbě, že byly malé v pase a přes boky a o moc. Tak jsem tam prdla kapsy aby to bylo širší (co s tím že, přece to nevyhodím....) a hned byl pajc ala Caramila kapsy na softkách na světě. Ale aspoň mají jiný tvar...
takže holky, musíte napřed zvorat střih a hned je originál na světě 😀 😀 😀

sinala
20. apr 2012

@caramilla no tak schválně jsem je šla porovnat nový a v plence 😀 , tak rozdíl tam je 😀 😀 😀 😀 , ale pokud bych neviděla nový, tak supr.... 🙂 🙂

caramilla
20. apr 2012

@jam3 "Snadné a rychlé použití bez bolesti" ? 😀 😀 😀 Vytrhnout chloupek bez bolesti? To se před tím dává narkoza? 😀 😀 Nebo jak to je na tom instruktážním videu, že to paní depiluje na těle, kde není ani jeden chlup? 😀 😀 😀 Tak pak asi jo, pak asi bez bolesti 😀 Ale vypadá to jinak teda dobře, to jsem netušila, že je to tak jednoduchý, jak žvejkačka? ! 😀

ucitelka70
20. apr 2012

@sufik1 mne by sa to páčilo ako podšívka do kapucne, vrecka, na rukávy.... proste na kombináciu

caramilla
20. apr 2012

@sinala já mám testovací mikiny z wendy a mikroflízu od Mráze a obojí po 4 dnech nošení totální žmolek, fakt strašný, jsou úplně šedivý venku od těch žmolků, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

palosek
20. apr 2012

@sinala... tak komplet dnes nedošiju...jsem se dostala při obj.úpletů, 0,5m už mi na vel 86 (triko a legínky) nestačí 😠 😠 😠 a všechny jsou už vyprodané 😖 😖

caramilla
20. apr 2012

@sufik1 tak na ty kapsy si fakt copyright nedělám, třeba je dělám barevný, s kytičkovatejma látkama a atp. (což taky není určitě nic ojedinělýho, kdo prijde kolem zvytků, tak ho to taky napadne 😀 ), ale ten princim, že se vystřihne oblouček na boku a pod to se strčí kapsa a prošije, to dělá kdekdo 😉

palosek
20. apr 2012

@caramilla malá má ten kabátek z Wendy flísu v akci 🙂 a dobrý...teda rubová strana je děsná, sám žmolek, ale líc je pěkný i po prohnání sušičkou...tak nevím...

sinala
20. apr 2012

@animal ten u mě čeká na ušití, ještě, žes mi připoměla 🙂

@zojec je o něco hrubší než Irma z Ikea, ale já jsem spokojená, jestli chceš vzorek mohu kousek odstřihnout a poslat

sufik1
20. apr 2012

@ucitelka70 no ale už asi nezbyde, jestli toho bude jen 3,5m

takže rekapitulace wendy srdíčka a kiwi
@katka82 srdíčka
@palošek srdíčka, kiwi písmenka
@veronika77 kiwi písmenka
no a já srdíčka i kiwi písmenka
Podle váhy je to 3,5 m na kilo, mi stačí klidně 1,5m, i míň.
Pak se pak domluvíme, až kolik toho @animal vlastně přijde ve skutečnosti.

boudova
20. apr 2012

@crawler prostím tě, až ti příde ten OL a budeš-li mít u toho DVD s návodem, tak si ho nejdřív pusť a né jak já až po dvou dnech 😀 😀 😀 😀 sem se nemusela s tím navlékáním tak trápit - tam to vysvětlujou přesně takovejm trotlům, jako jsem já 🙂 jenže to netušili, že jsem tak velkej trotl, že si to dvd pustím až PAK 😀 😀 😀 😀

palosek
20. apr 2012

@sufik1 🙂 ok, když na mě nevyjde, nic se neděje.... 😉