Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kveta007 @michamicha koukám, že řešíte poštovné, no také mě překvapilo za malou zásilku 73Kč, to je jako cenný balík. Ono se musíš vejít do těch rozměrů a zároveň do 500Kč. Jakmile na balík či malou zásilku dáš udanou cenu a napíšeš cenu do podacího lístku či archu, hned je z toho cenný balík. Takže malé zásilky jen klasicky doporučeně, protože pak to poštovné je dvojnásobné 🙂
Jinak holky ještě sepíši zvlášť ty zbytky z mylly a hodím do pléna, ať mi to tu neleží. Objevila jsem tu ještě kousek hn. bambusu s ježky, který jsem sobě střihla nějakou záhadou 2x 😕 a půl metru tyrkys merino ribu, který jsem nějak nedala do přebytků, teda nebyla jsem si jistá, zda někomu nechybí z té první várky, ale nikdo se neozval, takže ten bude také volný, no sepíšu a hodím tabli, kdyby ještě někdo měl zájem 😉
ahojte, ja mam za sebou krajcirsky maraton a hned ako bude cas pridam aj foto a novinky o Nellie.Pridala som si k nicku foto, nech nie som taka anonymna 😀 😀 😀
inak opät kraaaasne vytvory vsetky. 🙂 🙂 🙂
@michamicha když jsem ted posílala 0,5m patentu 😀 , složila jsem to do té vypolstrované obálky, nic k tomu neříkala, jen, že to chci poslat + vyplněný podací lístek (bez ceny)...a teda bylo to pár korun (myslím 37?). Stejně jsem třeba posílala kapsovku. Ale když jsem to měla zabalené v pvc...už to bylo dražší... ☹
@palosek
@daisyr no já to nechápu, taky jsem pracovala ve službách, sice jiný obor, ale když jsme nabízeli nějaký produkt zákazníkovi, tak jsme se mu snažili nabídnout to nejvýhodnější (protože pak se ten zákazník má důvod vracet že?) a ne prdnout na úplně všechno stejnou cenu, aby si pak radši šel hledat jiného poskytovatele služby 😖 😝 příště holt budu dělat blbou, napíšu na všechny zásilky jen adresu a ať si to tam ta dotyčná paní na poště dopisuje sama, protože tohle mě vytočilo... si to chtěla zjednodušit a využila toho, že mi malej furt odbíhal a neměla jsem čas jí kontrolovat 😠 😔
A rychlo komplet pro nejmladší na včerejší oslavu 😀 😀 Recyklo džínová vestička + sukně (udělám i střih na blog (někdy 😉 ). Třičko z mráz-úpletu, na legínky nezbylo, šetřila jsem při objednávání 😅 😅 . A nová softbundička. Ta předchozí je moc dlouhá, špatně se v ní malé běhá. 😀...a tyhle fotky jsou z mobilu včera narychlo, takže nic moc. Dnes už je souprava zprasená...
@palosek ty jo, všechno moc pěkný 😵 já jdu šít konečně tu softku, akorát malej zase nechce usnout 😝
@michamicha Dík. 😉 Já taky šiju, když malá spí. Když ji utahám venku dopoledne, usne o půl 12 i na 2 hodiny 😀 Už vím, jak na to. 😀 😀 Ted chrní s tátou...a my už šilháme hlady, usnuli před obědem 😅 😅 😅
@kalman zamkla si tabuľku? neviem sa dostať, ten zelený míč napíš 1m
@ucitelka70 ok napíšem , chcem to do večera objednať. Len mám problém s detmi, jedna má horúčku a len na rukách a druhá nechce spať . potrebovala by som občas dva dni bez detí, trocha kludu 😀
@palosek jsem mu dneska dopoledne ušila mini polštářek a peřinku pro medvídka 🙂 teď když hulákal a bušil na dveře, tak tam přijdu a medvídek i s polštářkem a peřinkou leží na zemi 😀 tak jsem mu ho dala zpátky do postýlky a řikam mu, že medvídek už spinká a Vojtík ať spinká s ním 😀 a je tam ticho 😀 😀 😀
@michamicha no vidíš, to bych M. měla z kartonu udělat nějakou postýlku, ušít povléčo a dát mu tam plyšouna 🙂
holky kdo máte COL vím o Petře
@michamicha ...tak to je dobrá finta 😀 . Malá nám s tatínkem pořád spí, tak už jsme jedli bez nich...tomu se říká "společný nedělní oběd" 😀 😀 😀
@animal ...dík, to kdybys viděla, jak jsem ji stříhala 😕 😕 Prve jsem chtěla podle tvého Ottobre 😅 , ale dcera to né, to se mi nelíbí... 😕 😕 .Podle bundy druhé dcery...a v důsledku je to vlastně velmi podobné 😀 😀 😀 Jen jsem se s tím víc nas...la. Uvidíme, jak dlouho vydrží sucháče na rukávech. 😅
@michamicha TO je tak u všech pošt, že u klasického okénka smíš poslat jen 5 dopisů a víc de dělá u balíků. Doporučený dopis se cena nepíše, to nevím, kde ta paní viděla. Píše se to jen u balíků pojištěných, tzn. nad 500 Kč. A piš to tak, že buď nic nebo 5000 Kč, protože sazba je 500 - 5000 Kč stejná cena. Takže kdyby se něco ztratilo, dostaneš 5 tisíc a vyděláš na tom 😉
Jinak dost je to o jednotlivcích, něco mi paní bere jako doporučenej, i když je to nad 5cm výšky a něco mi vezme jako balík, i když je to tenká obálečka 2cm a je trochu nafouklá vzduchem (jako jiná paní). Takže holt se to dopředu absolutně nedá spočítat 😠
@petkasv m. j. krásný kukadla 😀
@caramilla jj, já vim, jenže já tenkrát měla jenom 5 obálek a ta důra mě posílala na tu balíkovou 😠 😝
nemáte někdo vyfocenou softku s kapucou a se stojáčkem? nějak nevim jak to tam ušít ☹ mam střih na bundu s kapucou bez stojáčku 🙄

@sufik1 jasně to se pak podělíme až kolik toho bude 😉 mě kdyžtak stačí i 1 metřík ať nejsem za hamouna 😉 😀 😀