Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@wzorcek @ngvadi @caramilla
Děkuju moc - zkusím koupit něco mezi 3,5-4metry a vyzkouším různé velikosti nejdřív, kamarádka mi snad půjčí overlock, ještě jsem se ptala na Šijeme dětem, jak se látka srazí, když vyperu na 90 - občas tak peru i bambus tak jednou za měsíc nebo když je nějaká nehoda a obyčejné bambusové vkládačky v pohodě, jen bambusové plínky Kikko se hodně srazily, ale ty mají napsáno prát jen na 40.
@caramilla . chci se zeptat, ty 70x11 na třetiny máš z jakého materiálu - předpokládám, že ten b-k flís, co bych chtěla, bude silnější, tak možná ho půjde složit jen na polovinu, že budou čtyři vrstvy? Pak píšeš, že bambusovo konopný je dost tenký? Ale asi to zjistím, až když to vyzkouším.
@crawler No, abychom ji pomalu hlídali 😀 😀 😀 A ten rukáv je rovně, není moc široký a na dotažení ten sucháč stačí...aspon si nestěžuje 😀 Ve předu je ta bunda delší a vzadu dokulata delší. Ona to tak slečna chtěla, holkám vadí krátké bundy i trika...
@sinala ...že jo... 😀 😀 😀 No nevím, čím je ti tatínci tak ovládají 😀 😀
@michamicha ...šila jsem se stojáčkem Klárce (neteři) a tu kapucku nacvakovací.... ale zase bez střihu 😅
@palosek no já furt nevim a váhám, asi tuhle udělám bez stojáčku, stejně mu bude větší, tak jí unosí i na podzim a možná i v zimě... a ušiju mu se stojáčkem a nacvakávací kapucou z tý kalhotoviny, tý mám myslím metr, tak by to mohlo stačit na jarně-letní soupravičku, co myslíš? 🙂
@palosek teda ty jsi fakt sikovna, ja jsem to vedela uz driv, ale ty veci jsou fakt nadherne...treba ta soft bunda, jak je propracovana...
@kalman taky moc hezké, veselé 🙂
Moje počiny těchto dní jsou tričko s kotvou pro mě (už jsem tu dala fotku toho, co jsem šila ségře, tak jsem to moje nefotila, jsou stejné), pyžamko pro berušku a lamovou mikču. S tou jsem se pěkně nasrala, střih je podle Ottobre a zřejmě tam byl vysoký límec na ohrnutí, nevím, na fotce přes to měla holčička šálu a nebylo nic vidět. Tak jsem ho zkrátila, ale i tak seděl divně a hrozně trčel od krku. Měla jsem sto chutí to vyhodit oknem, ale nakonec jsem to jakž takž spravila. Aplikaci jakési pěticípé protěže 🙂 jsem olemovala vlnovkou podle Caramilly a vypadá to super.
@michamicha já myslím, že když to dobře naskládáš, že by tomohlo vyjít 😉 Podle střihu a velikosti, jakou máte. Já už raději vezmu víc látky, co kdybych něco zkazila 😀
@kuna pyzamo som sila tu istu kombinaciu, hlavne ten matrial je prijemny a mikca super, okolo krku si to super urobila 😉
to namornicke tricko mas odkial strih? ci to je vlastny? pamatam si, ked si sem davala fotku a hrozne sa mi pacilo, chcela by som nieco podobne spichnut... a z akeho matrosu si ho robila, z jednolicu?
@kryska5 ...pekne si posila...a tricko je co sme objednavali z wendy jednolic?(lebo aj ja mam, tak hor sa do sitia) 🙂 , aj teplaky su super- to je teplakovina alebo finerib?
@kryska5 ...ešte som zabudla na teplakoch mas pouzite aj tie kruzky- kadial ide snurka von- co sa objednavalo z VTC? Ako sa to "pribijalo"?
no idem pofotit vytvory 🙂
@kryska5 parádne si pošila, teším sa na dalšie tvoje výtvory
@timkoemkamatko nie je to jednolíc z wendy ale elastický jednolíc z MTX 😉 a tie krúžky tam mám - a jeden už mi bohužiaľ vypadol, lebo som to ničím nepodložila 😒 , inak sa to nabíjalo celkom v pohode (niekto v nedeľu búcha že vyklepáva rezne a ja som pribíjala "prúchodky" 😀 )
@palosek ja budem držať palec aby sa to čím-skôr podarilo 😵
@sinala šitie je pooooooooooooooooodstatne rýchlejšie a jednoduchšie (aj krajšie 😅 ), normálne by som to čo som dnes ušila za jeden deň nestihla ani náhodou. Ja som práve všetko šila falošným overlockovým stehom a to trvalo strašne dlho kým som to obehla takže ten rozdiel je značný 😀
@beky52 @ucitelka70 dík baby, určite budem častejšie chodiť po rady 😉
🙂 🙂
@kryska5 jeeej, no super, tak OL si zabehla hned 😀 a vidim, ze uspesne... to fakt je taky rozdiel oproti normos stroju? ja tiez sijem vsetko falosnym OL stehom, no dalo by sa pri tom aj driemat alebo knihu citat 😀 😀 😀
ale radsej mi neodpovedaj na otazku, lebo by si musela overlock vychvalovat a aj tak uz tisko zavidim 😅
holky mám blbou otázku, když budu šít bundičku ze šusťákoviny a ve vnitř bude normálně bavlna, čím jí mám trochu zateplit 🙂 děkuju

@ucitelka70 wendy, bylo ve vyprodeji asi pred mesicem dvema - luper termofrote