Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak konečně taky můžu přidat svůj počit, je to první šití na OL, triko ušité za pár minut - sice v rozložení dvou dní (má rodinu že jo 😀 ). Střih burda http://www.burda-strihy.cz/index.php?page=shop....
A musela jsem vyfotit i mého miláčka!
Začiatok mája MTX4 pre SK 😉 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
tak vytvory: zavesy dva a dva, malej pyzamko, malej nohavicky z merino upletu, satka s vtacikom, muzove nove tricko -uz chapem co tu pisete o troafani pasikov...keby som nebola blond som sediva 😀 😀 😀 , navliecky na vankuse dva
Tak já to dneska balím, softka téměř hotová 😎 zejtra snad vyfotím i se zaprasnýma kalhotama 😀 dneska byl Vojta s tatínkem v lese na prochajdě a domů přišlo malý prasátko 😝 😀 😀
@petkasv Hm, Mína je celá kopie tatínka, po mě má jen to, co se sice teď, hluboko po 10. hodině večer, psát může, ale je to furt sprostý a nedej bože, že si to @kuna přečte v zakázanou hodinu ráno u kafe .... 😀 😀 😀
Jo a pak taky "ječák", ale to je možná taky sprostý 😀
@animal to s tím pojištěním mám radu od bráchy, co je má e-shop, vůbec má dobrý rady 😀
@kkomtesa BK je tenčí látka než ČBF, ale super saje. Hodně tuhne, takže moc nedoporučuju šít kontaktní vrstvu z tohoto materiálu a spíš na vkládačku použít jen na 1 vrstvu, ideálně mezi. MOje vkládačky jsou aksamit (dotyk), bkflíz a pak bamb. oboustr. froté. To je jeden typ, další typ mám 3 vrstvy ČBF. Všechno mám ze 3 vrstev. Čvagrová má všechno 3 vrstvy toho českého b. flízu. Pokud chceš skládat jen na polovinu, tak si je ušij kratší jak těch 70 na 11, protože to je jinak moc dlouhý. Vkládačka, podle mě, by neměla být od začátku do konce sedu, je to zbytečný nábal hmoty tam, kde to není potřeba. Měla by být tam, kde to nejvíc čůrá, aby absorbovala ten nával, takže třeba u holčičky je zbytečný, aby na bříšku měla 10 vrstev složené vkládačky, když ji bude mít stejně vždycky suchou, tedy pokud je přebalována normálně a ne 3x denně 😀 A pokud je dítě jo extra chcavý, tak bych spíš udělala přeskládání tak, aby mělo na čuracím místě ještě 100x víc vrstev, ale nemusí to být po celém sedu té plenky 😀
A ty úzké vkládačky, jak tu furt propagujem jsou výhoda i v tom, že na šňůře venku to teda o dost rychleji schne než ty "perfoldy", asi tam vzduch může lépe jakoby ze stran 😀
No nic, 2. ranní ani dneska v neděli, den odpočinku nepokořím ☹ ☹ ☹
Aby @terezita neřekla, že tu na vás kašlu, tak jeden dnešní tyrkysovej spam ... 😀 😎
@dugyna Total brutal, to vypadá jak Míny miminko, to máte taky babyborn tu 35cm dlouhou? 😀 😀 😀 A nepadá ta sukýnka, když se tělíčko "Vysype". To asi nebude stejná jako máme my, páč ta naše panenka, kdyby měla "nezajištěnou" sukýnku, tak by hned po "vysypání výplně z prdelky do bříška" byla hambatá 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
No nic, jsem už asi fakt přetažená...
ahoj holky, budem objednavat nejake vecicy z noveho zelandu
http://www.greenbeans.co.nz/index.php?main_page...
nechcete tiez niekto nieco? potrebujem hlavne patentky, ale take co sijeme detem nema, takze preto sa do toho pustam. zase aj ich potrebujem v celkom velkom mnozstve. planujem objednat tento piatok. ak by ste niekto nieco chceli pisnite do IP.
jdu objednávat, prosím už tabulku neměňte, děkuji 🙂
jeej tak vy valite s tym sitim 😲 😵 ,vsetko krasne,presla som postivo vsetky fotuse 😉 ,ja som sa tiez pustila do zasob,zatial som nasila prebalovacie podlozky vystrihla X puliek,ale tam mi zachybali patentky 😝 ,medzitym som zacala citat knihu BEZ PLENY,tak som vsetky pulky odlozila na nedohladne 😅 a nasila radsej sajuce a nepremokave podlozky a poctivo bezplienkujeme 😵
dnes som zase vytiahla nedositu softshelku,ze ju konecne dokoncim,taaak by sa mi uz zisla...

@season este by mohli v mtx taky pruzok upliest! tricka su paradne 😉