icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katkaela
23. apr 2012

Zdravím všetkých a pridávam tiež trochu tyrkysu 😀
@caramilla tie kalhoty by sa nám hodili 😉

terezita
23. apr 2012

a ja prihodim jeste tu vcerejsi balonovku.. jen modelka nechtela postat, takze opet na nasem krasnem linu.. 😀
1,5metru latky jen to mlaskne pro velikost 98-104. docela narez.. 😅 😀

animal
23. apr 2012

@terezita to je teda nářez 1,5 metru látky

caramilla
23. apr 2012

@katkaela Nádherná 😀 Kalhoty jsou na prodej a nebo bude střih 😀 😀 😀 Látka je 100% bavlněné plátno od Mráze 😉
@terezita To je bomba! Ach ach, to napajcuju! 😀 A na tuhle kytkatou látku jsem se taky chystala na balonovku, takže ten pajc bude dokonalej 😀

zojec
23. apr 2012

@terezita
@caramilla co mi to robite?? take krasotiny sem davat? 🙂 to mi neostava nic ine len ist sit :D :D :D car, potom daj echo ked bude strih, toto len z okukavania isto neusijem, to vyzera na vyssi level 😀 😉
ozi sili ste softshelovu vestu? ako ste ukoncili rukavy? lemovacou gumickou, alebo podhnutim? alebo ju podsijem niecim tenkym? vestu som este nesila 😖

terezita
23. apr 2012

@caramilla 😀 😀 😀 i ty muj tamane! 😵 strih Odilia od Farbenmixu. ale dalsi teda sit nebudu.. az em. zase povyroste, na to fakt nemam.. 😅

animal
23. apr 2012

@zojec já rukávy podehla

palosek
23. apr 2012

@terezita ...paráda...slintám nad sukýnkou...prve mě navnadila @caramilla, a ted už i ty,Brutte??? 😀 😀 😀 Střih sice nemám, ale koukala jsem na fotečky...a snad to dám NĚKDY, i bez něj...a pro velké holky...jen ta spotřeba je děsná... bude zima, bude Mráz,... 😀 😀 😀 😀
@zojec ...dobrý podnět...soft vesta s lemovací gumičkou....

terezita
23. apr 2012

@palosek ona jde usit jednoduseji a pak nepotrebujes tolik latky, tohle je uz prehnane moc.. az ji budu sit nekdy priste, tak ji uz asi nebudu delat tak moooc hustou. z lehke latky to jeste jde, ale kdyby to bylo neco pevnejsiho, tak to to ditko ani neunese.. 😀 😀 😀

palosek
23. apr 2012

@terezita 😀 😀 😀 tak 12-ti letou už nosit nemusím 😅 😅 😉 ...vím, myslíš malou 😀 😀 No, já bych tak barevnou asi nešila...ale ty tvoje kombinace se mi líbí 😀 😵 😵 Já už mám v plánu cosi jiného 😀 😀

terezita
23. apr 2012

@palosek myslim, ze to dcerka na sobe neunese.. ten 1,5metru latky docela dost vazi, az me to prekvapilo 😅
hele a takhle barevne hadry bych ja sama taky nenosila.. 😀 no jeste ze mala jeste nestavkuje. ale pocitam, ze za chvili bude mit to jednobarevne obdobi a uletu bude konec.. toz si to musim tedkon uzit! 😀 😀 😀

veronik77
23. apr 2012

@palosek ahojky, já šila balonovku vel. 128 (zhruba) z 0,7 plátýnka bez střihu jen tak, ale je kraťounká... 😀

kajark
23. apr 2012

ahojte, ked vsivate reflexnu paspulku alebo akukolvek inu tak potom vyberate tu snuru zvnutra? rozmyslam....aby to nebolo velmi tuhe

michamicha
23. apr 2012

čau, tak já se jdu pochlubit čoko-tyrkysem 🙂 včera jsem si šla lehnout v půl jedný a dneska dopoledne pokračovala a mám hotovoooo 😎 Vojta je z tý bundy nadšenej, sice mu je větší, ale bude jí nosit spíš až na podzim a v mírnější zimě a jestli poroste jako doteď, tak mu bude i příští rok 😅 ale nad slonem jásal, pak si ještě vybral toho reflexního dinosaura na kapsičku 🙂

michamicha
23. apr 2012

ha, tak na blogu budou ty fotky lepší http://bymicha.blogspot.com/2012/04/softshellov...

kajark
23. apr 2012

@michamicha krasna bundicka, chcem sa spytat ci ste vybrali z paspulky tu snuru po usiti? dakujem

daisyr
23. apr 2012

@boudova to věřím, že na OL se šije jedna báseň 🙂 Nakonec tu zůstanu jediná bez OL, když už i @crawler podlehla 😀

crawler
23. apr 2012

@daisyr a vydržíš to? zítra mi přijde a to tu zas zahltím ácháním a ócháním, jaký je to zázrak, tak sem radši minimálně týden nechoď, abych Tě nesváděla 😀

daisyr
23. apr 2012

@crawler 😀 no právě 😀 já bych do něj šla hned, ale nevím, kde vzít many 😉 ani nevím, jaký máš nakonec typ, stejný jako ostatní?

crawler
23. apr 2012

@daisyr many many... 😅 nám přišla dan. vratka 😅 typ stejný jako terezita a caramilla a asi i další /?/ stál 6600 po slevě. Pokud by ses rozhodla, tak budu mít k dispozici ten slevový kupon 300kč 😉

michamicha
23. apr 2012

@kajark ne, nechala jsem jí tam, víc se mi to líbí, když je ta kapuca pak pevnější 🙂 ale ještě se chystám na jednu bundu z kalhotoviny a tam jí zkusím vyndat 🙂

crawler
23. apr 2012

@daisyr šmankoté - ty jsi těhulka!!! gratulkáááá!!! já chci takýýý 😀

crawler
23. apr 2012

@kajark já našívala bez provazu - dávala jsem jí k zipu, tak aby se mi to líp našívalo a nebylo to tak tuhý. jukni do alba - viz softka pro malýho 😉 i bez provázku je to plně funkční a parádně se našívala ve srovnání se soft kalhotama pro mhd, kde jsem provázek nechala (také viz album)

daisyr
23. apr 2012

@michamicha to je dobrý nápad vytáhnout tu šňůru z refl. paspule, na bundě mi to přijde dost tuhé a blbě se to šije, na kapuci to ještě jde

@crawler 🙂 Nojo, nějak se zadařilo 😀 Tak já ti pošlu nějakýho vira 😀 moc bych ti to přála!

daisyr
23. apr 2012

@crawler nojo, my už daně použily na něco jiného 😝

rina76
23. apr 2012

Další triko z prostřihů, ručně vyšívaný motiv - skákal pes...
vím, že samochvála smrdí, ale ve finále je to triko prostě boží...

crawler
23. apr 2012

@daisyr my máme za sebou 1 měsíc, kdy jsme tomu nechali volný průběh, ale nic...tak snad se zadaří brzy 😵
tak předčasný dárek k vánocům nebo narozeninkám? manžu nějak udoláš, ne? 😉 mě to teda chvíli taky dalo než jsem ho umluvila 😀 😎

daisyr
23. apr 2012

@rina76 téda, moc krásné, ta výšivka se ti povedla, taky asi nemáš co dělat ve volných chvílích, že 😀 😀

daisyr
23. apr 2012

@crawler my teď dost investujeme do budoucího bydlení, tak je to s prachy na houby 😝 Jinak my tomu nechali také volný průběh a podařilo se asi po 3. cyklu, do té doby fungovala kojící antikoncepce 😀

rina76
23. apr 2012

@daisyr jj, hlavně po nocích 😀 😀 😀