icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
24. apr 2012

@caramilla jj, nitě jsou krásný, mě se strašně líbí ta malinová 😵 akorát nemam holčičku, tak růžovýho nic šít nebudu 😒

palosek
24. apr 2012

@caramilla tý jo, já myslela, že tam je jen panda...a jak sjedu dolů...ejhle i opice.....no...síla... Ale ta romance je pěkná....a to už šiješ z softkalhotoviny? Nebo ještě z hrubého softu? 😵 😵 😵

dugyna
24. apr 2012

@beky52 som rada 🙂

caramilla
24. apr 2012

@ngvadi Hele, já s tebou souhlasím! 😎 Ta lesí je hezká zezadu, líbí se mi ten přeplácanej strom s opicema a liána na kapuce, ale nelíbí se mi už ten rukáv a vůbec se mi nelíbí panda, nesnáším pandy, asi teda... A ananas se mi líbi i palma. Ale našila bych tam toho míň, ale paní toho chtěla hodně, asi aby ukázala, že na to má 😀
Ta kytkatá se mi líbí bez pardonu, to jsem šila podle sebe, tak jak to cítím 😀
Ale nejvíc ze všech softek na světě se mi líbí Jasmínky šedá, to se kochám každý den, ach ach 😀

dankakk
24. apr 2012

@rina76 ty máš coverlock? Ako sijes okolo krku? Inak fakt fajne skombinovane farby, parada🙂

animal
24. apr 2012

@jemi no pokud to udělám, že to objednám tak aby mi to přišlo domů v půlce června, tak baj oko asi expedice ode mě konec června

michamicha
24. apr 2012

@animal já si objednám hodněěěěě kalhotoviny 😀 je boží 😵 😵 😵

animal
24. apr 2012

@caramilla už vím, kde bereš čas na šití, to mě se nestane. Já mám malého celý den, pak když manža příjde z práce nají se a jde na hodinu ven se psama a pokud nejdu cvičit, tak i přesto mám malého stále já a pokud jdu večer cvičit, tak hodinu a půl hlídá a já pak přijedu utahaná ze cvíča a dám si další kolo. Nakrmit malého pokud je ještě málo hodin (jinak mu dá mhd) a umýt a uspat sama. Párkrát uspí manžel, ale spíše ne než jo. ☹ a pak celá zničená třeba ve 20:45 se můžu vrhnout do práce 🙂 🙂

caramilla
24. apr 2012

@palosek ze zimního, zákaznice ten letní nechtějí, chtějí v létě chodit v tomhle, což já nechápu, já softku mám od března už uklizenou mezi péřovkama 😀 Jasmí krteček se tam teď odebral taky.

@michamicha jj, malinová te totál brutál dokonalá, tuhle barvu sháním už rok, chtěla jsem si jí objednat z VTC, ale vyhrála kvůli použití ta cyklámenová, protože jde k softu, tato je prostě vysloveně dekorační, na kontrastní šití a vyšívání, takovouto jedovatou látku fakt ani já nemám. Ale v kombinaci právě třeba s šedou nebo černou je ta malina dokonalá. Takže jsem byla nadšená, že ji v hromadě někdo vybral. Vůbec jsem tím výběrem v aspo a belfil byla překvapená, měla jsem tu lísteček barev, co se mi hrozně líbily ve vzorníku, ale nechtěla jsem brát celé balení 10 nití, páč bych to nevyšila a kromě jedné jste tam měly všechny ty ostíny 😉

Dnešní rychlovka. Mě se to teda vůbec nelíbí, zadání od zákaznice. Já na tento typ úpravy pokrývky hlavy nejsem...

caramilla
24. apr 2012

@animal Hele, ono to zas tak růžový není. On přijde v 6 domů, uvaří večeři, najíme se a je půl osmé, jde vedle k mamce. Kdyby vedle nebydlela jeho mamka, tak mám Mínu taky na krku furt. Ale on chce jít za mamkou a na telku (my nemáme TV, on ji nechtěla, ale on naní chodí vedle, zná všechny seriály a jedinej mimo jsem u nás já, ne, že by mi to teda vadilo 😀 ), přijdou v devět. Mám hodinu a půl pro sebe, kdy uklidím kuchyň a něco pošiju. Pak koupe, ale já dělám sunar a připravuju postýlku, občas právě kouknu na konína, než se mi jako uvaří voda na sunar 😀 Pak ji já obléknu, dám sunar a dám do postýlky a čekám, až usne. U nás se teda neuspává a naštěstí nikdy neuspávalo. ALe někdy hodinu čekám, než usne. To většinou kecám taky tady. K šití já se dosvávám ve 22:30! A šiju pak do 2 do rána, resp. šiju do 1:30 a pak se meju ve 2 jdu spát. Mína vstává mezi 6 a 7. ráno! Takže spíš tady já beru čas... Přes den taky pošiju, když spí jen něco málo, tak hodinku max. Většinou ji teda ráno v 7 obléknu, vyzvednu poštu a ona si hraje a já třeba hodinku ještě pospávám.
Výhoda toho, že si ji manžel bere je ta, že ji nemám doma a je to jediná hodina a půl za den, kdy nemusím mít takové ty anténky a vědět o ní. V noci člověk vlastně v tomto smyslu nevypne, protože furt mám anténky a když kníkne, jsem vzhůru🙂

animal
24. apr 2012

@caramilla hele ale teď mě napadlo, verze pro kluka by možná nemuselo být špatné, takováto pružná kšiltovka
Ta hlavová část střižená jako klasická čepice a kšilt a je to, by mě to nenapadlo to udělat i z úpletu pro kluka. U kluků se to dělá z plátna a vzadu na gumičku

animal
24. apr 2012

@caramilla můj manžel jezdí nejdříve domů v 16:20 a odjíždí před 5:30 a pak chodí ven s těma psama a pak se od něj prostě nic neděje, jde si k PC nebo dělá účto.......

Z úklidu on poctivě hlídá zalévání květin a v 90% vynáší sám od sebe koše, pravidelně zapomíná vynést ten z WC 🙂

caramilla
24. apr 2012

@animal jen, aby nebyla ta kšiltovka ale taková chcíplá, asi musí hodně dobře sedět 😉 pro kluky se dělá vlasntě taky něco podobnýho, akorát se to zvazu zaváže, ne?, jako pirát s kšiltem 😀

Můj mhd odjíždí z domu před šestou a vrací se 18:15 a později, nikdy ne dříve, to je taky důvod, proč Jasmína chodí spát až v půl desáté, aby si ji taky trochu užil 😀 Koš na WC vynáším taky já, to podle něj snad ani není "jeho koš" 😀 😀 😀

rina76
24. apr 2012

@dankakk coverlock nemám, je to prošité dvoujehlou

rina76
24. apr 2012

@caramilla nj, došly budu si muset vyzvednout nový recept 😀 😀 😀

lucijan
24. apr 2012

nový kočičkový šaty podle posledního ottobre

membri
24. apr 2012

@jemi hele uplne suprova, nedam na ni dopustit..kupovala jsem ji loni na jare, a odnosili jsme ji loni na jare, podzim, a toto jaru, na podzim uz ji mit nebudem:D

rina76
24. apr 2012

@ucitelka70 jednolíc 95%bavlna/5%elastan, objednávala jsem prostřihy http://www.dadka.cz/akce-vyprodej/ostatni/jerse...

petkasv
24. apr 2012

@dankakk 50-tka je mega velikost na nedonošence, Bětka šla taky dřív a vešla se mi do 42, záleží kolik mělo při narození 🙂 jestli koncem 7měsíce, šla bych do velikosti 36 🙂 ono teď určitě bude chvíli v inkubátoru ale pak něco unosí, takže velikost kolem 38-40 bude dobrá 🙂

caramilla
24. apr 2012

@lucijan moc hezké a fotky super, ten rozcuch 😀 😀 😀

boudova
24. apr 2012

@lucijan ách, to je nádherný! tuhle látku mám zatím schovanou ve skříni 🙂

sinala
24. apr 2012

@rina76 a to ti přišly takové hezké barvy? Mě přišly loni tm. a sv. hnědá ☹ , ale já to měla na ubrousky na zadek, tak mi to bylo jedno 🙂 🙂 🙂

palosek
24. apr 2012

@caramilla se divím, mě je v kalhotách ze soft kalhotoviny taky teplo... a malá z ní bude mít bundu (až na ni dojde řada 😀 )
A ten šáteček to je taky ze softu??? Nebo nějaký úplet? Čím jsi vyztužovala, prosím tě, ten kšilt? Nevypadá to tak špatně...
@lucijan šatičky parádní, mě se ten střih v Ott moc nelíbil, ale vidím, že hodně záleží i na výběru látky...takhle vypadají moc hezky... 😵
@sinala se na to pořád chystám, ale jiné obj. mají pokaždé přednost 😉

kalman
24. apr 2012

@caramilla cer softky moc pjekné 😀

rina76
24. apr 2012

@sinala poprvé mi došlo hodně černý a béžový, napodruhé poslaly pěkný barvičky, je to jak loterie, člověk nikdy neví

animal
24. apr 2012

@rina76 a to jim napíšeš maila o prostřihy??? a kolik si účtují??

rina76
24. apr 2012

přímo objednávám - snad tenhle odkaz bude funkční http://www.dadka.cz/akce-vyprodej.html/

jemi
24. apr 2012

@membri a jakou si měla velikost? já mám 74 a přávě si taky říkám, že určitě vydrží dýl (ale zatím na to nemám odhad)

ucitelka70
24. apr 2012

@rina76 kedy bude hromadka?

lucijan
24. apr 2012

@caramilla to vítr dotáhnul neochotu k česání 😀
@boudova mě přijde geniální a lituju, že jsem si jí neuchrtila dvakrát tolik! navíc se mi z ní dobře šilo, díky tomu potisku je taková pevnější..