icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
25. apr 2012

@terezita ale pomoze 🙂 dakujem.. ale uz k tomu sadnem az zajtra.. dnes by to nedopadlo dobre.. dnes by mi asi pomohlo len to, keby to niekto prisiel urobit za mna 😀 😀 idem uspat malu a prestudujem to 🙂 to je lepene obojstrannou paskou? po nemecky neviem ani zatat 😒

terezita
25. apr 2012

@zojec jojo, to je ten jejich stylefix. ja s tim siju vsechny zipy a naprosty luxus! ale holky tu myslim lepily i zip tim lepidlem v tycince, aby drzel 😉

rina76
25. apr 2012

Dnešní skóre: 1x výměna zipu v riflích, 1x zkrácený rifle, 1x potah do kočárku

animal
25. apr 2012

@rina76 tak moje dnešní skóre nula nula nic (mé oblíbené) malej spal 25minut a pak řval a začala nám nudle u nosu, před chvílí jsem ho předala a jdu konečně makat. 😀 😀 😀 s chutí do toho a půl je hotovo

crawler
25. apr 2012

tak já došila mikinu k legínám a jsem totalus nadšenecus 😀 😵 OL je skvělý, báječný, dokonalý, atd atd atd. No to je ta práce o něčem jiném - je to raz dva a ještě k tou dokonalé i z rubu 😵 zítra hodím fotečky

palosek
25. apr 2012

Ahoj, krásný šití, ale dočítat 5 stran...to zas nic neudělám... 😅 😅 😅 😅

palosek
25. apr 2012

@crawler ...no jo no... 😖 Se to někomu šije... 😀 😀 😀 Já toho chlapa musím ukecat 😀 😀 😀 nebo co... 😅 😅 😅 že by už v létě na narozky....chjo... 😵 😵 😵

crawler
25. apr 2012

@palosek ukecej ho na brzký narozky a - když to stihneš do července, tak můžeš uplatnit můj kupon na slevu 😉

palosek
25. apr 2012

@crawler no, já jsem červencová 😀 😀 😀 uvidíme... Jo a nesměla bych už otevírat látkové tabulky...
Co třeba kombinace OL a COL nemáte někdo? A co OL Veronica profi? Díky...

crawler
25. apr 2012

@palosek 😉 kombinaci OL a COL má @aerin pokud se dobře pamatuju 😉

kuna
25. apr 2012

@terezita tyjo, tak to je super vec, ten stylefix. Muze se taky objednavat? Jestli ne, tak mi ho prosim vyskrtni, ja uz tu ted az do vikendu nebudu 🙂

terezita
25. apr 2012

@kuna muze, napiste si tam co chcete 😀 vsak si to pak taky zaplatite.. 😉 😅

kuna
25. apr 2012

@terezita to jo... jsem si řekla, že už se nebudu účastnit hromadek látek, protože o to doma zakopávám, tak to musím dohnat jinde 😀 😀 😀

boudova
25. apr 2012

@terezita
@kuna no tak to chci taky 😀 😀 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=HF8LG5Q6Av8
sinala
25. apr 2012

@terezita a není na zip hrubé nebo to je jen lepidlo,něco jako vliesofix? Viděla jsem, že je to něco jako oboustranná lepící páska.

macin73
25. apr 2012

No bezva, která "dobrá duše" mi přepsala komplet můj sloupek v hromadce FM? Myslím, že jsem byla kolem sloupce AA... chjo, a to si normálně ukládám zálohu a tentokrát jsem to neudělala ☹

macin73
25. apr 2012

Tak podle toho, co tam ve sloupci AA má AnastazieB, tak jsem asi našla "viníka"... kromě jezevčíka nášivky a stuhy to sedí... tušíte, kdo je AnastazieB?

macin73
25. apr 2012

@terezita Hlásím, že teď nevím, co mám dělat? Mám smazat AnastaziiB a její jezevčíky nebo si zkopírovat komplet AA sloupec na konec? Pochybuji ale, že má stejný výběr střihů a stuh... 😕

dugyna
25. apr 2012

@papajka7 uzasna budna nemas nahodou strih? fakt super

medvi11
26. apr 2012

@macin73 pokud tam má AnastazieB mail, tak jí napiš...

tereziek
26. apr 2012

Zdravím holky, chci se zeptat kolik budu potřebovat materiálu na zhotovení cca 20 plenek ...
Přibližná spotřeba bambusový semiš 8,5 m a český bambusový flís tělo 4 m, vkládačky 3 m ...
Tyto látky mi na zhotovení byly doporučeny paní co je šije, nebo máte zkušenosti s jiným matereiálem ... určitě budu vděčná za každou radu ... aspoň víte o co budu mít zájem, tak na mě myslete 😉

tereziek
26. apr 2012

Tady je na mě ještě email TerezieKrpcova@seznam.cz

Musím dodat plenky budu šít poprvé, tak držte palce, ať mi to jde 🙂

sufik1
26. apr 2012

@tereziek projdi si články u mně na blogu, třeba pomůžou http://susu-sufik.blogspot.com/2012/01/latky-na...

crawler
26. apr 2012

Tak včerejší počin - první tvorba na OL 😵 Mikča k legínám - jsou to už skoro teplákovinový šaty, protože je dlouhá lehce nad kolena 🙂 a stužka FM nesmí chybět 😉

terezita
26. apr 2012

@sinala je to dooost tenke, vubec to tam nezavazi.
@macin73 heh tak ja zadnou anastaziiB neznam.. 😅 😀 no to tam v tom bude kvalitni bordas! ja tu tabulku radsi vubec neotviram 😉 😀

dankakk
26. apr 2012

@crawler ooooo nadherna! Úplne profi. Som sa tešila na tvoje vytvory s OL pretože aj bez OL boli super 🙂 ako si dosiahla tie coverlock svy na prednom diele?

dugyna
26. apr 2012

@dankakk uz ti mame posielat peniazky?diky

dugyna
26. apr 2012

potrebujme poradit ako robite aplikacie pomocou nazehlovacieho vlizelinu???

aj ja chcem OL :(

crawler
26. apr 2012

@dankakk šmankote - to jsou až přílišné lichotky - se červenám 😅 😵 ale děkuji moc! jinak - díly jsou sešité na OL a pak jsem to zvrchu prošila dvoujehlou na rovnostehu 🙂takhle jsem to ošulila 😀 zrovna včera jsme se o tom tady s holkama bavily, tak jsem to hned vyzkoušela a myslím, že COL netřeba 😀