icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

boudova
25. apr 2012

@ngvadi aha, tak je mi to jasný, díky 😎

mooncaa
25. apr 2012

@crawler Na COL nemůže být nůž, to by ten lem člověk uřízl. Musí to být rovně cca ustřižený, pak se spodek trička / rukáv zahne - to zahnutí je dole a šije se COL. Nahoře ty rovné 2-3 čáry a dole je ten klikyhák. A že to občas ujede nevadí, na origoš to mají také ujeté.
Jen těch COL je asi víc druhů, můj umí šít nahoře jen rovné čáry (1 až 3) a klikyhák jen dole. A na origoš trikách a mikinách mám klikihák i nahoře.

@sinala Gratulace k přijetí na gympl. Taky zkoumám, zda se dcery kamarádek dostaly. Jedna jo, druhá nevím.

daisyr
25. apr 2012

@michamicha tak jsem si dnes vyzvedla obálku se stuhama, díky moc. Jsem si říkala, že jsem nakonec neplatila tolik, kolik jsem si objednala a ejhle, oni už neměli ty první stuhy s autíkama 😉

boudova
25. apr 2012

holky a v čem je teda COL lepší než dvojjehla? je mi jasné, že v něčem jo...ale v čem?

crawler
25. apr 2012

@boudova mi právě přijde, že kombinace OL+dvoujehla je lepší - nějak si to na col nedokážu představit - asi bych se vztekala 😝 navíc - máme nový stroje, tak neblbni - další prachy na col už nevyhrabu 😀

boudova
25. apr 2012

@crawler no já vím, se stydím 😔

lenasss
25. apr 2012

tak jeden muj poobědní výtvor jdem v sobotu na výtání občánků tak jsem chtěla klukům udělat stejný trička tak tu je jedno

michamicha
25. apr 2012

jinak dneska jsme byli otestovat tu novou softku, cestou autobusem na ní jedna maminka s kočárkem furt koukala 🙂 a když jsme stáli nad řeknou na lávce pro pěší, tak Vojta pozoroval kačeny a v tom větru to sloní ucho pěkně vlálo 😀

michamicha
25. apr 2012

hodíte sem prosím někdo odkaz na tu farbenmixí tabulku? 🙂

michamicha
25. apr 2012

@sinala
@jemi dík 😉

lucijan
25. apr 2012

prosím pomoc, jaký je nastavení nití na OL na takový to vlnkovatý lemování? A musí se vyndat ta věc zespoda? Já si to někam napsala, ale nevím kam... 🙄 Děkuju!

papajka7
25. apr 2012

ahojte tak tu je foto mojej softshelky,uz som ju mala asi rok rozositu 😝 ,konecne som sa dokopala ju dokoncit,vsivala som kapucnu a zips,a vsadku,a sila som kracajucou patkou,je to neskutocny rozdiel,skoda,ze som o nej nevedela pred rokom,tak by to vypadalo urcite inac 😅 ,ale som spokojna,uz sme boli v nej,zatial super 😵

papajka7
25. apr 2012

aaa fotky 😀

zojec
25. apr 2012

@papajka7 noo :D to uz je iny level :D ja akurat sedim nad vestou pre malu.. booooooze ja sa musim este tolko veeeela ucit :( kukam ako vsit zips do goliera a este tam urobit aj tu somarinku aby zips neskriabal na hrdlo.. no to uz je pre mna trochen mooooooc :(

ucitelka70
25. apr 2012

@sinala skúsim dnes ušiť na tmavom podklade so svetlou niťou a odfotím

lilly2711
25. apr 2012

@papajka7 vuaaaaaau paradaaa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

babulky poradte prosim : chcem na vysivacom stroji vysit nieco na uplet, trickovinu, cim to podlozit a akym sposobom ( nazehlit, ci nie ) aby to pekne vysilo, netahalo, nestahovalo a pod. a aby to po vysiti sa dalo dat prec. Chapete , nie??? Su take trhacie vliseliny, ci rozpustacie vo vode, ale mam v tom hokej. A este ked chcem napr. na teplakovinu nieco len ozdobne povysivat, alebo prisit nieco navrch ozdobnymi stehmi, tak tam by sa tiez siklo to niecim podlepit, ci podlozit, ale tak, aby som to mohla dat potom prec, aby to tam nebolo vidiet. Ked pozeram hotove trika z obchodu, tak su na povrchu povysivane, ale z rubu nic nevidno, alebo ak, tak len zvysky cohosi...
Zienky radte, lebo uz mam hlavu ako melón 😀 😀 😀 😀
Pripadne uvitam aj linky, ci uz ČR al SR please kde to kupim. Diiiiiik 🙂

lilly2711
25. apr 2012

@papajka7 aka je to kracajuca pätka ??? je na kazdy stroj zvlast ? na kazdu znacku, ci aj konr. modely??? A ako to vyzera please???

sinala
25. apr 2012

@lilly2711 http://www.sikulka-vepa.cz/sikulka-vepa/eshop/1... nebo
http://www.bernina.hajiru.cz/patka-18-p122

záleží na typu stroje, jaký máš chapač, je pár typů dražší nebo levnější a je dobré se zeptat přímo prodejce, která by šla na tvůj stroj
anglicky je to foot walking 😀 😀 😀

aplikace můžeš podlepit vliesofixem http://postaramese.blogspot.com/2011/08/aplikac...

kuna
25. apr 2012

vy toho nakecáte, mám jakž takž dočteno na mobilu, ale absolutně si nepamatuju, na co jsem chtěla reagovat 😀 😀 😀

Dvě halenky pro dvě sestřenice, budou to sukýnkové sety, jeden už je na světě, ještě zbývá jedna sukně. Ale budu teď do neděle pryč, tak na šití nebude kdy. Sukýnka je kombinace manšestr a prací kord, halenky jsou z MTX jednolícu, lemovací gumičky a aplikace z pracího kordu.

boudova
25. apr 2012

@kuna ách

kuna
25. apr 2012

@boudova Ách, to je křivý? 😀 😀 😀 😀 Ne, dělám si srandu, dík za pochvalu 🙂

k dotazu v čem je COL lepší, než dvoujehla (teď nevím, jestli ses ptala ty, nebo @crawler) - řekla bych, že ten šev od COL je pružnější, dvojjehla se mi někdy trhá, když to pak moc natáhnu. No a je to rychlejší. Myslím, že pokud je to dobře nastavené (@caramilla by mohla vyprávět 🙂 ), tak není těžké se trefit přesně na okraj té spodní látky, protože většinou se šijou tenké materiály a je to pod nima cítit. Já se podle tohoto trefuju tou dvojjehlou.

medvi11
25. apr 2012

@lilly2711 zkus toto, zkusila bych nějaký trhací papír, soluvlies nebo tak něco...vliesofix na pleteninu asi nechceš, předpokládám, že nechceš nalepovat - zažehlovat, ale vyšívat...
odkaz:
http://www.rudy.firm.sk/podkladove_materialy.html

medvi11
25. apr 2012

Ještě přidávám dnešní výtvor, balonová sukně ze zbytků z wendy...a ještě jedny šatičky (opět spodek zbytek wendy, horní díl bambusový jednolíc ze šijemdětem). Omlouvám se, že je to poobrácené, ale na prohlížeči fotek to mám hlavou nahoře 😀

zojec
25. apr 2012

pomoooooooc :( ja tu vestu asi nikdy nedosijem :( vobec mi nepasuje zips.. uz sa s tym serinkam 2 hodiny.. podotykam len so zipsom :( ako ho mam vsit do golierika? som totalny amater :( musela som odist od stroja, lebo uz mi bolo do placu 😖

michamicha
25. apr 2012

tak ještě foto softky v akci 🙂

michamicha
25. apr 2012

hurááá, našla jsem ten zabordelenej střih na bundu, tak můžu nastříhat tu kalhotovinu 🙂 si dneska udělam stříhací večer, abych mohla ty hromady látek konečně sklidit a bylo tu aspoň na chvíli uklizeno 😅 manžel už vedl jakési řeči 😅 😅