Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla - tak to jsem z toho v šoku - přeci s tím musíš něco dělat, ne? je to sprostota dělat takhle kopie 😔 je to porušení autorských práv 😝 co napsat nějakým adminům nebo, jak to na fleru funguje - oni musí vědět, kdo vkládal zboží dřív a ty další dva prodejce mohou požádat o stažení zboží z prodeje a nebo bych aspoň napsala hnusný komentář a to klidně každý den, aby je přestalo bavit to mazat 😝
Ahojky, tak jsem dnes po dlouhé době šila: klobouk zítra dětem na čarodky do školky 😀 😀 😀
@caramilla Jenomže co s něma chceš dělat? Můžeš jim leda napsat, že jsou ubohé a ať nevyrábí, když na to nemají fantasii 😔 Nejhorší je, že taková pipka si z toho nic nedělá a ty si tím kazíš náladu...
@sufik1 bezva nápad ty tašky, vyzkouším 😉
jsem si včera nastříhala asi na 5 triček pro Vojtu, pak ten kompletek ze softu a dneska jsem nic neudělala 😝 od rána jsme byli v zoo, přijeli jsme domů asi v půl 1 a já byla ráda, když jsem si mohla na chvilku sednout, jsem totálně vyfluslá a vůbec netuším z čeho 😒 asi to počasí, velkej teplotní skok, to nemam ráda 🙄
@petkasv ; @palosek ; @animal Holky díky. Já bych nechtěla z někoho dělat čarodějnici nebo tak něco. Spíš tohle byl už fakt taky pokus. Zkontrolovala jsem před zveřejněním Fler a nikdo tam nic takového nešil a sem tam se kouknu, co zas kdo nového obšlehl a myslela jsem, že se pos... Hned 2 holky to samé!
A ještě na letním softu. a ještě to ozdobné prošívání, přesně, totálně celý. A jestli ta Bear považuje za inovaci tvar kapes, tak je to víc než vtipný. Kdyby alespoň třeba rok počkala nebo nějak delší čas. Ale udělat to asi 3 týdny po mém zveřejnění, ano, přesně 3 týdny, před 3 týdny jsem dávala na plavání kamarádce historicky první softky s těmahle kapsičkama...
Já jen nevím, jak správně reagovat. Napsala jsem tam jízlivý komentář. Ale dotyčné je to asi jedno. Taky mě napadlo, že kdyby někdo chtěl, tak tam může napsat komentář, že mu to přijde až neuvěřitelně náhodně podobný a neuvěřitelně náhodně načasovaný, snad jako by to bylo okopírovaný...
A nejvtipnější je, že v profilu ta jedna má "nekopíruju nápady ostatních, tak prosím také nekopírujte" A další vtipná věc je, že jsem na Fler chtěla dát ty soft. rukavice a koukala jsem, že Bear šije dost podobný jako já, tak jsem si řekla - nebudu za kopírku, nebudu jí konkurovat, je to zbytečné, ona je šije hezky, tak proč šít to samé bez inovace a rukavice jsem tam nedala 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Napadlo mě do profilu si napsat "když mě kopírujte, tak alespoň uvádějte zdroj, kopírky čínský!" 😀 A nebo důsledně pod každé zboží psát komentář "okopírováno a vložit odkaz na mé zboží?" Já fakt nevím, jak to řešit.
Jako vím, tady bude asi nejhezčí rada "neřeš to, odposť jim, inspirují se", ale copak se krádež nápadu jmenuje "inspirace"????
Sorry, že se zase rozčiluju, je to každý týden něco a asi je to furt málo plagií, abych si zvykla 😀 Ale jde to? Vymyslet každý týden něco nového a za 14 dní vidět kopii? Člověk si připadá, jako když utíká před jedoucím vlakem. Chce mít něco jiného, co je originální a nejde to, tak furt něco nového a běží a běží a běží a na konci bude co? Karbanátek 😀
Jinak jsem byla poprvé v životě večer sama bez dítěte hodinu plavat, udělala jsem tisíc bazénů a cítím se jako znovuzrozená! A ti hezcí chlapci se svalnatými těly, co přes celý bazén plavali motýlka a v šatně mě - vykojenou matku - okukovali pod ručníkem, to byla taky jízda! 😀
@medvi11 po mamince 😀 😉
@maly_prcek ; @crawler Právě právně se s tím nedá dělat nic. Oni řeknou, že to vymyslely samy a že jsem hysterická a že ať si trhnu. Admini, to by mohla vyprávět Iva. Měla tam inzerát, kde paní psala "jsou to plenky jako Anavy, ale levnější" a admini? Nic. Jen poprosili paní, aby odstranila slovo "Anavy", ale že šije podle střihu obkresleného z Anav, to jim nevadilo. JIm vůbec nic nevadí, ale hlavně, že se tam píše, že se nesmí padělat značky. Asi myslí adidas a jiné sra.... A taky je zajímavý, že jedna tam má kittyny na všem a druhý to smažou, je to tam vůbec celý divný... Já právě se s nima asi nechci ani hádat, protože všechno se mi to pak určitě ve zlém vrátí. Furt se razí heslo "inspirace je dobrá věc", ale mě to už celé pěkně se.... Dneska jsem brečela, když jsem šla na plavání a říkala si furt dokola "buď ráda, díky tobě není soft v ČR fádní, jednobarevný a sportovní, díky tobě chodí děti v barevných pošitých bundičkých a barevných kalhotech, inspirovala jsi". Snažím se to furt opakovat, tak třeba to někdy i přijmu za své, nic jiného mi v této zemi fakt nezbývá. Jako není se co divit, tady se autorská práva nectila a nectí v ničem! 😠
hih, tak paní už tu větu "nekopíruju nápady ostatních prodejců a prosím, dělejte to samé" vymazala, co tím asi naznačuje? 😀
@caramilla Tak třeba to chce přepsat na "Zkopíruju vám cokoliv, jen abych na tom mohla vydělávat" 😀
@caramilla Néé fakt, nechápu to - dyť to vymýšlení je na tom to nejkrásnější, néé? (Ale já jsem dycky byla divná a má logika je oproti většinové jaksi nelogická)
@maly_prcek jj, vymýšlení je nejkrásnější, sériovka je o nudě. Jako furt o tom přemýšlím a to základní, co mi na tom totiž vadí je to, že mi někdo bere identitu - mojí duši. Dávám tam něco ze sebe, něco nového, nějaký SVŮJ RUKOPIS. A tohle když někdo vezme a dá do svých věcí, co mají ale jiný rukopis a toto tam napajcujou, tak mě to vytáčí do nepříčetnosti. To, že ukradnou můj rukopis a natlačí ho na svoje věci. A ještě to ušijou třeba hnusně! 😠 Ala caramilla, fakt číňan....
A ještě dají o 9 kč nižší cenu? Tak to je fakt na počurání 😀 😀 😀 😀
A já jsem taky asi divná, totiž asi jsem divná tím, že já nekopíruju a když dávám něco nového na Fler, tak se první kouknu, jestli někdo nedělá něco stejného. Inspiruju se taky, ale co je moc, to je moc.
Pro mě další zajímavá zkušenost. Jak je pro mě malý rozdíl mezi výchovou a manipulací, tak je malý rozdíl mezi inspirací a plagiátorstvím 😀 A co teprva aligátorství?! 😠 (= když se Caramilla nasere?) 😀
@caramilla Peti bohužel tohle je fler ☹ je dobrý v tom že nemusíš mít svůj shop a dostane se to k hodně lidem, ale to je problém protože tam se prostě okukuje ve velkém 😝 Ale jinak jsi mě potěšila já taky projedu vždycky fler než tam něco dám, ale zase tam toho nemám zdaleka tolik co ty 😀
@caramilla tak jsem se vážně naštvala lidi jsou hyeny jedné paní jsem tam něco napsala protože toto je už vážně moc taky se inspiruji ale jelikož nemám na to vymýšlet nové nápady tak mé výtvory nosí děti a né že bych je prodávala.Každý den se koukla na ekozahradu co že zas má ta car nového a hned sedla ke stroji a kopčila a kopčila a hned šup s tím na fler 😠 ti lidi vůbec nepřemýšlí ikdyž jak říká můj muž doba je zlá 😀 proto jsme ani nechtěli pronajímat byt raději ho prodáme protože lidi chtějí za málo peněz hodně muziky a byli by s tím jen starosti 🙄 ale tebe lituji protože to musí stát hodně nervů tedy aspon mě by to vytáčelo do běla ☹
@caramilla jo, to je problém. Já teda neprodávám, na fleru nejsem a tohle neřeším. Ale na druhou stranu jsem v rámci zachování nervů ani nekoukala, jestli tam někdo nedal nějakou věc, na kterou jsem dávala střih a návod na blogu. Já teda na fler obecně moc nekoukám. I když třeba takový futrál na lahev nebo teď ty nákupní tašky by se podle mne prodávaly dobře. Ale vidělas to kolikrát i tady. Šijeme ze stejných matriálů, tak ty nápady vzniknout nezávisle na sobě ve stejný čas. I my jsme se sešly ve spoustě věcí. Třeba soft kompletek růžovo s kytkama. Jen co jsem ho nafotila, psalas, že jsem to vymyslela na chlup stejně jak ty.
Ale když to nekdo prodává a na stejném místě, tak je to o něčem jiném.
holky HILFE, kdo že máte tento rotační nůž?? Jak jej vyměnit??? Mám s ním nějaký problém, ale nevím jaký. Je na něm nějaké místo, kde to neřeže. Já myslím, že tupý není, buď pod ním bude binec (snažila jsem se vyndat pomocí špendlíku) nebo je to tím, že se mi zdá volný (ale šroub je dotažený). Prostě když řežu tak dobrý dobrý a pak to jakoby poposkočí a neprořízne mi to malinký kousek a tohle se děje v pravidelných intervalech.
baby kde ste kupovali skliesticky na tie platove cvocky?
Cafte zienky, Idem vas zase oslovit, sice zase od veci, ale mozno vas nieco napadne, ked vas je tu tolko a vsetky ste take ochotne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Hladam na leto aupair do UK, tak ak niektora poznate babu, zienku, ktora ma chut na nieco nove, dajte IP.
Vdakaaaaaaaa
To je pocasicko vonku🙂 predvčerom som začala sit softkomplet pre A no ale neviem či vynosi, ked je tak krásne. A je to 80tka, takze ltt. Baby podľa vašich osobných skúsenosti kalhotovina je do koľko stupnov? Aby mu v tom nebolo fest horuco 😒 no a ked dosijem toto idem sa pustit do šiat pre mna! Jupi🙂 chcem niečo v tomto štýle (pajcujem len pre osobne ucely a urco to nebude take dokonale🙂 ) - http://www.fler.cz/zbozi/saty-m-l-2658952

@sufik1 já si tu béžovou objednala, snad bude dobrá když píšeš, a ta červenočernábílá? nic moc co, uvidíme.