icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
27. apr 2012

@caramilla je to o lidech a na náhody věřím, ale toto dle mě náhoda není. 😠
Švadlena co mi šije nepajcuje ani sama sebe do stejného města, abych se náhodou někde nepotkala s dotyčnou paní s podobným oblečením. Já si u ni objednávám i látky a pokud by se stalo, že někdo v mém okolí by ji měl ( samozřejmě nějakou výraznou, ne jednobarevnou), tak mě upozorní ....

caramilla
27. apr 2012

@sinala jo jo, taky jsem toto teď řešila, když jsem šila pro 3. osobu z Benešova softshellku a chtěla úplně to samý, tak jsem jí přesvědčovala, že by to nebylo dobrý 😀

@animal A co ti píše? 😕 😀

caramilla
27. apr 2012

@petkasv No, tak pro soukromý potřeby to je samozřejmost, k tomu i vyzývám, že 😀 Pro komerční účely jistá inspirace, jasně, ale co je moc to je moc. A hlavně dát to ve stejnou dobu, na stejný server za o 9 Kč nižší cenu, to mi přijde už spíš ubohé.
A ty leginy - k džínečkům, viď? 😀 Jasmí je ještě nemá! CO jsem ji ušila, už jsem prodala🙂 ALe má teď nové sexy letní riflové šatky, tak jí je musím ušít, ale rovnou 3/4, to bude sexy 😀

animal
27. apr 2012

@caramilla citace: Dobrý den,

nechápu Vámi uvedené komentáře k mému zboží, tím spíš ne, když se podívám do Vašeho obchůdku. Pokud máte k mým věcem nějaké připomínky, byla bych ráda, kdyby byly konkrétní a pravdivé. Stačí se podívat na loňské prodané zboží a třeba pochopíte, že nemám zapotřebí někoho kopírovat. Myslím, že na Fleru je spousta sobě podobných věcí - viz Vaše softshellky nebo plenkové kalhotky... Možná by bylo vhodné zamyslet se nad vlastní originalitou.

Hezký den

Jana

že těch mých plen se fleru ale objevuje 🙂

caramilla
27. apr 2012

@animal No, tak to je gól, je to přesně, jako vždycky, stejné schema... Náhodou je stejně originální jako já 😀 A ten útok na tebe je teda ještě větší hnus ☹ Brání se útokem...
Její veškeré prodané zboží jsem prošla, abych si byla jistá (už včera), barevný kapsičky taky dělala, ale až do minulého měsíce úplně jinak. Ha ha ha... No comment. No, díky za pokus 😉

animal
27. apr 2012

jo holky přišlo mi dneska WENDY a já nevím, kdy to budu stříhat. M. je nemocný a ještě k tomu zase dneska v poledne nespal.

ucitelka70
27. apr 2012

@rina76 - gate a šteniatko v akcii

dankakk
27. apr 2012

Myslím že na fleri sa pajcuje jedna radost... Uz len kto od koho 🙂)) http://www.fler.cz/zbozi/fialovy-stinidlo-2645711 http://www.fler.cz/zbozi/kde-to-je-lehounke-dra...

kveta007
27. apr 2012

@caramilla Ha, ha - asi bych to na ten Fler shrnula heslem - "Najdi si svého plagiátora!" A co jim navrhnout, ať ti platí plagiátoři nějakou provizi? 😉 Já už se ale dneska nedivím ničemu... Asi erupce na slunci. Byla jsem se objednat ke kadeřnici - byla jsem tam osobně a s mimčem v kočárku. Když jsem tam včera dofrčela opět s kočárkem na stříhání, tak mi kadeřnice řekla, ať si nechám kočárek venku pod oknem, že je tam uvnitř málo místa... Tak jsem na ni koukala, jestli je to jako vtip nebo jako co to má být, protože za A - má kadeřnictví na docela rušné ulici v okresním městě, za B - kočárek by se tam dovnitř krásně vešel a přece v kadeřnictví není provoz jak na Václaváku, aby se kolem něj někdo nemohl protáhnout, za C - dneska už málo kdo nechá na ulici před provozovnou psa natož osmiměsíční dítě... Takže jsem řekla sbohem a šla ke kadeřnici na druhý konec města, kde nebyl problém... Své peníze z mateřské jsem tedy nechala u konkurence. Hlavně si tedy v mém případě neumím představit, jak by to jako vypadalo, když bych měla hlavu v umyvadle a někdo ten kočárek čapnul...?! 😖

caramilla
27. apr 2012

@kveta007 No, to je nehorázné! To se mi ještě nestalo! Strašné! Vem si, že já s kočárem byla úplně všude, na všech úřadech, finančák, pojišťovny... Vešla jsem se do minikanceláří i kabinky na úřadě, když jsem byla dělat pas. Toto je diskriminace a doufám, že jsi paní řekla, že všem matkám kolem řekneš, ať se jí vyhýbají obloukem a až jí ta důchodcovský klientela vychcípá, ať si udělá kadeřnictví pro čokly... ☹

Jedny dnešní pajcatý a Jasmínka s Aničkou, jak baští čokoládu 😀

kveta007
27. apr 2012

@caramilla Byla jsem v takovém šoku, že jsem jen vztekle řekla, že jdu pryč... A samozřejmě jsem se s tou novinkou pochlubila u té konkurence. Přitom ta kadeřnice měla něco mezi 30 - 35 lety, takže snad je to i maminka, která by o to víc měla mít pochopení... Nebo kdyby řekla, nezlobte se, nevejdete se sem s kočárkem, nechcete se přeobjednat na jindy, až budete mít hlídání? Žádná snaha, tak proč bych jí dělala kšeft... Takže jak říkám, už se nedivím ničemu...

petkasv
27. apr 2012

@caramilla Taky jsem těm šatičkám střihla 3/4, jelikož je fakt hic 🙂 a ta potvora je hned počůrala 😖 😖 😖 😖 takže jsme frčeli do města a jela v těch dlouhých, ale v pohodě 🙂 a pak v nich šla celá v růžovým u nás na zahradu, kde ze 70% není tráva 🙂 ale hlína, takže si dovedete představit jak vypadala 🙂 no opravdu já mám slečnu, mimo jiné pak dostala súšu s čoko a úžasně mi připomíná Jasmí 🙂 jestli ty děti nemají něco společného 🙂

boudova
27. apr 2012

Ještě někdo tady řekne ČOKOLÁDA a vážně si jí zajdu koupit naproti k ťamanům 😠

ucitelka70
27. apr 2012

@boudova čo je dnes s tou čoko....???? práve som si dala polku veľkej varovej čoko..... ani neviem, kedy som naposledy mala takú obrovskú chuť na ňu 🙂

komisakpd
27. apr 2012

baby opat sa pytam..nema nahodou niekto doma lososovu latku na saticky pre malicku? dakujem...

a este jedna vecicka...potebovala by sm poradit a najst jednoducy strih na ciapocku pre malicku..dakujem

macin73
27. apr 2012

Holky, v čem vám teď v těch vedrech chodí sotva chodící ratolesti? Rozumějte - ta naše cácorka začíná objevovat svět, takže zatím si moc jistá v kramflecích není... ale zase představa, že ji teď nechám jen v plíně a šatičkách, tak bude mít kolínka jeden velký krvavý šrám, přece jen se učí a semtam spadne... Díky za nápady pro jednu naprosto ztracenou duši... (a to jsem zjistila, že já taky nemám v čem chodit, protože minule jsem byla těhotná přesně o půl roku a nevím, proč jsem si myslela, že to NĚJAK dám... už včera jsem v těch půjčených riflích málem chcípla... 😕 )

komisakpd
27. apr 2012

@ucitelka70 dakujem...a material..je aky najlepsi?

stassy
27. apr 2012

@macin73 v teplákách 😕 já nejsem žádný velký estét a u prcka, který se mi batolí na hřišti na kamínkách a písku, mi nějaké strojení do hezkých hadříků přijde zbytečné 🙂

rina76
27. apr 2012

@ucitelka70 krásné gaťky i štěňátko🙂 - naše také v akci - malý velký bratr

ucitelka70
27. apr 2012

@rina76 spokojná som veľmi so strihom, mala som látku zo 15 ročnú, takú pevnú elastickú, akurát vhodnú teraz na lezenie po trávniku a zámkovej dlažbe.... vyváľal sa v zemine, a pekne sa dalo vyčistiť.... a ten strih budem používať na rôzne materiály, aj na letné lanové gate..... díky

macin73
27. apr 2012

@stassy Díky... tak já nějaké asi budu muset spíchnout, poněvadž mám od sousedky půjčené jen samé vyteplené... z čeho nejlíp, aby to hodně větralo a zároveň trochu chránilo při pádech?

rina76
27. apr 2012

@ucitelka70 jsem ráda, že bude sloužit i jinde - taky jsem si ho oblíbila, máme teď všechny gatě v jednom stylu, vyhovuje mi už z toho důvodu, že se dá použít jako několika velikostní, zatím máme všechny gatě podkasaný, takže nám vydrží ještě hodně dlouho.

ucitelka70
27. apr 2012

@komisakpd ja by som na skúšku najprv použila recyklo matroš - napr. starú manželovu košelu alebo svoju.... a ak sedí strih, tak kúpiť nejakú peknú bavlnu - na leto to je najlepšie...

komisakpd
27. apr 2012

@ucitelka70 dakujem...

caramilla
27. apr 2012

@macin73 Dneska u kamarádky holčičky jsem viděla nákoleníky. Moc dobrá věc - návleky na kolena se zesílením vpředu a protiskluzem. Jasmí nic takového nikdy nenosila, lezla, to bylo v pohodě, i kolínkama po dalažbě z cihel,lezla opatrně a když chodila sama, tak byl už podzim a soft. JInak kolena od trávy na leginkách mi nikdy nevadily, i tráva se vypere, nosila loni v létě normálně i bílé leginky na zahradu, na písek, na trávu. Já toto neřeším. Ač mi všechni říkají, že skončím na teplákách, tak už 2 roky tepláky doma vůbec nepoužívám. FLeky se vyperou a nikdy nic neodřela, neprodřela. Tepláky mám jedny a měla od zimy jednou na sobě🙂 Já jsem v tomhle asi úchyl, ale mám to po mámě, my doma tepláky měli až na cvičení do školy na TV 😀
@komisakpd dotaz na látku jsem chytila, ale nemám. Na šatičky vůbec doma nic moc nemám...
@petkasv Jasmí dnes měla taky růžové tričko, že a když jsme přišly ze zahrady domů, tak šlo do koše 😀

caramilla
27. apr 2012

@macin73 tak když jsme u toho pajcování - mě to taky napadlo, ale nebyla jsem první - ta moje kopírka Bear šije super oblečení (taky to možná nevymyslela ona), že má tepláky a na kolenou našitý soft. To mi přije úplně geniální. Takže ušít třeba něco z fineribu, patentu nebo i lehké teplákoviny a na kolínka dát placky softhellu 😀 Ale ve vedrech je nejlepší buď nahaté miminko a nebo jen leginky z tenkého elastického úpletu (bambusový sportovní ze ŠD a nebo elastický bavlněný z batani) a na ta kolínka ty návleky, když už, tepláčky dlouhé stejně do veder nejsou 😠

sufik1
27. apr 2012

Ahoj Holky, jsem mrtvá. Dneska jsem taky byla u kadeřnice 😀 a bez kočáru 😉 ale zato jsem celé odpolko a večer píglovala a teď jsem si sedla a jsem pěkně orvaná....

@animal máš ten příspěvek kolik komu z wendy?? mám to dohledat? Pošleš to holkám rovnou a naúčtuješ jim to? Ty úplety kiwi a srdíčka na sv. modré

sufik1
27. apr 2012

@caramilla dobrý nápad s tím softem. Kamarádka ze sousední diskuse dává zbytky pulu. Taky jen na kolena. A proč ne.

macin73
27. apr 2012

@caramilla no doma mi zatím lítá v punčocháčích, máme starý dům, a taky byla teď 3 týdny nemocná, takže jsem to nějak neřešila... ale dneska jsme poprvé šly ven dopoledne (máme půjčené chodítko), tak šmudlinka trénovala chození, jen jsem zjistila, že si o popraskaný igelit totálně zničila punčocháče... odpo ji tam chtěl manžel frknout, ale včas jsem ho zarazila a potvrdila si příčinu vytahaných ok na punčocháčích, a tak se jala poprvé prozkoumávat terén sama, buď za ruku nebo před sebou tlačila to chodítko... a už to jelo... hlína v květináči je děsně zajímavá, stejně tak suché větve na hromadě a jiné poklady, co tu máme... no došlo mi, že nám začíná nová éra a já na ni nejsem ani trochu připravená... ani psychicky, ani materiálově... no tak aspoň konečně začnu snad šít, vzala jsem si na úvod mega sousto v podobě vypasované fleecové vestičky a nějak jsem se zasekla... tak tepláčky a legínky snad budou jednodušší 😕