icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
27. apr 2012

@caramilla ten sportovní úplet ze ŠD tu z poslední hromadky Mylly + ŠD mám, aspoň teda myslím, že je to on (silnější hnědý a fialový)... ty 3/4 legínky by z toho jít mohly (jestli něco vydrží, je věc druhá...)

papajka7
27. apr 2012

ahojte tak dnes som konecne dosila plenuchu pre malu,tu je uz v akcii
silo sa fajn,len tie patentky ma neba 😝

michamicha
27. apr 2012

čau, nedočítám, snad na to bude čas zítra, dneska jsem měla celej den bez pc, dobrovolně a šila jsem 🙂
takže mám 5 triček s krátkým rukávem pro Vojtu, neboť jsem zjistila, že ty dvě, který má ve skříni, mu budou asi malý 😅 a začala jsem šít tu jarně-letní softku, ale dokončení je v nedohlednu, nemám správný odstín lemovací gumičky ☹ a pohrávám si s myšlenkou, že bych tu bundičku udělala na knoflíky.... no ještě uvidim....

michamicha
27. apr 2012

teď mě napadlo @caramilla Péťo, prosím tě, ty sis brala z Mylly taky ty vláčky na zelené? Neměla bys prosím lemovací gumičku stejné barvy jako je ta zelená? Já mam doma akorát limetkovou a ta je bohužel světlejší a moc se mi to k tomu nelíbilo ☹

dugyna
28. apr 2012

sk kocky stoklasa hromadka uzavierka asi 10.5. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...

bude aj vtc ale este neni tabulka

jam3
28. apr 2012

Ahoj,
jen v rychlosti od nás. Ušní trápení pokračuje, opět jsme skončili v Motole, vysoké horečky i crp, grometky z uší vypadlé, píchaná obě ouška, atb kanylou do žíly, spousta vyšetření a odběrů na alergo, imuno, neuro, potní testy atd. a v pondělí se sejde konzilium na orl a uvidí se, co dál. Nejspíš operace lebečních kostí za ušima kvůli zánětům a musí najít příčinu, proč se dělají. Tentokrát tu skejsnem minimálně týden, spíš dýl.

Pokud někomu něco dlužím, mějte prosím strpení a napište mi IP, pokusím se to vyřešit odsud.

caramilla
28. apr 2012

@jam3 Jani, co napsat... jen, že mě to moc mrzí, a moc moc moc na vás myslím!!!!!!

caramilla
28. apr 2012

@michamicha Ne, mašinky nemám. Podle fotky by mohla z mých být asi jedině ta mechová, barva na Fleru odpovídá realitě, tak koukni. Ale není to úplně ten odstín ☹ Zelené lemovací gumičky jsou jedna velká tragédie!

caramilla
28. apr 2012

@papajka7 Tý jo, to je nádherná látka, co to je? 😎

caramilla
28. apr 2012

@macin73 Leginky jsou jednoduchý, teplátčky taky. Na leginky je na ekozahradě střih free 😉 Plus fotonávod. V nejhorším budeš šít leginek víc a ty zničený vyházíš, no 😀 Ono jak se do dítě pak naučí už chodit, tak ty kolena tolik netrpí šoupáním, ale jen když se zakopne, tak jsou spíš jen špinavá. Teď já trpím, když zakopne o rantl a zničí koplet celý předek boty 😀 😀 😀 Vyrábí se takové chrániče na špičky plastové proti okopání bot, ale to je fakt srašné, to vypadá hrozně 😀

papajka7
28. apr 2012

@caramilla minky zalubene lebky 😀 ,som si ukorystila posledny kusok s deti v bavlnke 😉

@jam3 drzkajte sa ,nech zista co ,vyliecia a mali ste pokoj ,blska mala ☹

animal
28. apr 2012

@kveta007 je zákonem dané, že obchodu apod. tě NESMÍ s kočárkem vyhnat a takové cedulky na dveřích s přeškrtnutým kočárkem já osobně ignoruju.

animal
28. apr 2012

@sufik1 teplákovinu vím, ale jak jste si rozebraly zbytek to nevím, poslali mi o nějaké to deko navíc, takže to pak poměřím na metry a řeknu ti a ty mi pak řekneš kolik kdo metrů čeho chce.

animal
28. apr 2012

tak jsem se teprve teď pořádně zastavila od včeršího poledne 😀 😀 malej včera v poledne zase nespal, tak jsme k večeru šly ven a ten mrzout mi tam usnul, tak jsem ho po 20min. vzbudila doma honem honem mu udělala něco k jídlu a nachystala se na cvíčo, po příjezdu domů mě čekalo venčení psů, jelikož manžel chytil CHCÍP. Asi od Marečka. A pak jsem malýho šla umejt a jídlo atp. on jak viděl manžela v posteli, tak v postýlce spát nechtěl, tak jsem vypustila krakena do postele a tam zblil všechno co bylo v dosahu i manžela 😀 tak celá kaput jsem převlíkala, měnila dokonce polštář a peřinu (ještě že to dneska schne, když je hezky) a celá kaput jsem ve 22:30 lehla do postele a ani nedutala. Dneska dopoledne nakupovačka (dítě pro mou radost usnulo extra brzo a to v době, kdy jsem nakupovala) 😀 tak jsem rychle uvařila česnekačku, mezitím udělala tvarohovo piškotový jahodový dortík, věším prádlo a neustále hážu další do pračky 🙂 a konečně jdu k PC vyřizovat resty a on nám jde net tak nějak na heslo. Zřizovatel má výpadky 😠 😠 a do toho u mě menzes 😝

dankakk
28. apr 2012

@papajka7 ja mám takýto model na sashe 🙂 http://www.sashe.sk/danka_/detail/kapsova-plien... ... A tie patentky mi uz tiez lezu na nervy...

terezita
28. apr 2012

@jam3 ahoj jani, tak hlavne aby se tomu prislo uz na kloub a ta vase trapeni skoncila.. 😒 myslime na vas!

zojec
28. apr 2012

babyyy... aky rozmer hlavicky ma novorodenec?? potrebujem spichnut nejake natahovacie ciapocky, lebo vsetko co mame doma s ami zda velke a hlavne nevhodne pre chlapca 😖

dankakk
28. apr 2012

@jam3 je to hrozne, čo si musíte vytrpiet:( my sme boli pred tyzdnom v nemocke na 3 dni na infuzkach a uz "len to" bolo pre mna tazke. Tak hlavne vela sily a trpezlivosti... A malemu rýchle zotavenie...

dankakk
28. apr 2012

@zojec ja by som spravila tak na obvod 30cm v nenatiahnutom stave... A obvod má asi 32?33? Kedy máš termín?

zojec
28. apr 2012

@dankakk 18. maja 🙂 ale uz by som sla aj dnes 😀 😀 no... este tie ciapky a mozem ist na to 😉

animal
28. apr 2012

@jam3 to si teda ani nedokážu představit a to pracuju ve zdravotnictví, to vám teda nepřeju a budu vám držet pěsti, aby rozlouskli doktoři, kde je problém a bylo vše brzy OK. Chudák malej pořád bolesti atp. ☹ je mi ho líto

petkasv
28. apr 2012

@jam3 to je mi hrozně líto, drobek malej ☹ tak ať Dr. přijdou na příčinu a vyřeší to, aby malýmu už bylo dobře, myslím na vás !!!!!

Jinak dneska náderný den, udělala jsem troje legíny a najivně si myslela že to malá bude mít jako 3/4 a zjištění bylo, že mám fakt malý dítě a jsou jí prostě normální ☹ chjo jinak i přes to že byla namazaná tak má přičmoudlý obličej, doufám, že půjde do hněda a nebude spálená ☹

baarca
28. apr 2012

@jam3 Taky mi to je moc líto, čím si musí Damík procházet. Snad se už doktoři pomůžou, držím palce.

@petkasv Zkrátit se snad dají vždycky. Já spíš zuřím, když mi většinou vycházejí věci spíš široké.

palosek
28. apr 2012

Holky, objednávaly jste něco z Tchiba? Byly jste spokojené? Jsou tam nýtovací klaště? Myslíte, že budou dobré? Dík

evinka
28. apr 2012

@jam3 Je mi malého líto, snad už mu konečně doktoři pomůžou.
Já jsem dneska zjistila, že Ondra nemá kraťasy na lítačku. Teda ty jediné které má, má za včerejška špinavé. Tak jsem v poledne, kdy kupodivu spali obě děti najednou, sedla za stroj a ušila kraťasy. Střih jsem v týdnu vytáhla z Burdy a střihla na tepláčky (ty ušité ještě nejsou), tak jsem ho jen zkrátila. Ale zkrátila jsem ho málo, tak má Ondra tříčtvrťáky, alespoň nebude mít tolik rozbitá kolena.

lillianx
28. apr 2012

@animal nedocitala som cele, ale k rezacu. m e to robil jednoducho ked sa mi otupilo koliecko , ale staci uvolnit srob, koliecko potocit, rezem na inom mieste a je to ok. alebo vymenit koliesko. a mam iny rezac,pouzivam len na bavlnu na patchwork, takze rezacom to nebude.

animal
28. apr 2012

@lillianx tak já zkusím příští týden zaběhnout do galanterky, jestli tam mají náhradní čepele, protože jsem viděla, že tam má paní i ty řezače, tak snad
díky

palosek
28. apr 2012

@jam3 bobasek malý ☹, tak ať na to brzy příjdou, a malý je fit... 🙂
@animal ...tož pestrý den 😅 ...my měli "blinkačku" dnes večer...nevím ,jestli z únavy a přetažení (jak má malá ve zvyku), nebo ze sluníčka...to by mě teda štvalo, protože jsme malou furt popoháněli do stínu...sadili jsme v tom pařáku u našich brambory 😀 ...no jo, když si mamka něco umane...ale je hotovo a už zas bude čas na šití. Přeskočím jarní výbavu a začnu rovnou s letní...jsme ve skluzu... 😅 😅 😅

lillyzelvicka
28. apr 2012

@jam3 držím pěsti ať Vám už pomůžou a je líp 😉 je to děs ☹
@animal hele kdyby jsi šla koupit tu náhradní čepel vzala bys mi taky?

animal
28. apr 2012

@palosek my měli dnes repetéé 😀