Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@komisakpd no fajn čapica na prvotinu, fakt, len tak dalej.....
mamičky látkarky ako to robíte v lete ?Malému je v látkovke teplo čo teraz?
@tinusiatko v nejhorších vedrech jsem dávala jenom plínku se snapkou, bez srchňáčků, a pořád měnila - ale spíš jsme prostě přes den byli doma, žaluzie spuštěný, a ven šli až navečer
U druhýho dítěte jsem to už neřešila vůbec, nepřišlo mi, že by to vedro plínka nějak extra zhoršovala - a jednorázovka neprodyšná mi přijde jako ještě horší varianta, zvlášť v létě... Ale já jsem proti jednorázkám dost vysazená 😅
@lucijan no mne napadlo či to nieje PULkamy ,taký krik spustil že až
to LETO a teplo by aj mňa zaujímalo 😉
teraz síce chodí von v bodyčku a legínkach ale ked bude ešte teplejšie tak.... ???
@tinusiatko to mi spíš přijde vedrem obecně, než tím pulem, trochu to přeci jen dejchá... A počůraná plína odvádí teplo 😉
@ucitelka70 dakujem...celkom to slo, len som mala problem s patentom🙂
@lucijan tak iba vymýšľa 🙂
@komisakpd tak šikovne uši ešte jednu takú čiapočku, a budeš vedieť, ako vylepšiť :D
@ucitelka70 hej len neviem aku latku pouzit na tieto horcavy...
ahojte, par dni jsem tu nebyla a tolik stranek, to nikdy nedoctu....tak aspon po kouskach, ale reagovat moc nezvladnu, jen trosicku
@animal a jeste nekdo, to rezaci kolecko mi dela presne to same, taky jsem myslela, ze mam tupe ostri, tak jsem vymenila a dela to porad :(
@caramilla no tak to je sila, vsechno tu uz bylo receno, tak nebudu opakovat, ale libi se mi ten komentar u tech soft haremek 🙂. Jinak ja te teda pajcovat budu, uplne se na to tesim, ale jen pro vlastni drobotinu 🙂.
@macin73 neter mela tyto nakoleniky, myslim, ze vam by se hodily, at se ted v lete beruska nepari. My jsme se ucili chodit v zime, tak tento problem odpadl.
http://www.malvik.cz/Obleceni-pro-deti/ponozky-...
@jam3 achjo, to me mrzi, co mate za trapeni...
@komisakpd no na tieto horúčavy máme aj my nakúpené bavlnené klobúčiky, baretky a legionárske šiltovky.... ešte chcem ušiť pirátsku šatku, lebo aj dnes sa mladý prezliekal až trikrát :D
@ucitelka70 no ale ja malej chcem nieco lahke na uska...
@komisakpd z takej látky ako pánske košele - taký ako čepček ušiť...., to by bolo... no ty máš ešte maličkú dcérku, musia sa ušká viac chrániť.....
@ucitelka70 no ja chcem nieco podobne ako som sila teraz..ze patent + koselovina ken neviem ako..
ahoj, tak dneska super den v Karlových Varech, akorát jsem se zapomněla namazat opalovacím krémem a mám spálená ramena a ksichtík 😅 jak jsem si šla včera večer ještě šít to tričko, tak jsem tak dlouho upravovala dokud jsem nebyla spokojená 😀 no a spokojená jsem byla až ve 3 ráno 😅 je to opět taková asymetrie, na ramínku to vypadá divně, na mojí otylé postavě v zapatlanym zrcadle taky, ale jinak jsem spokojená 😀 jedno rameno holý, na druhym trochu spadlý rukáv a rameno ještě víc holý 🙂 a jako materiál naprosto super, je to ten bavlněný oranžový jednolíc s puntíčkama z wendy, kupovala jsem si ho celý kilo a ještě si z něj určitě něco ušiju 🙂
děvčata to si teda pamatujte, kdo se chystáte si koupit kolečko, tak tohle neeee 🙂
prosim vas existuje nejaka stranka kde sa daju zadarmo stiahnut strihy na detske oblecenie ? mozno to tu uz niekde bolo, ale je tu vela prispevkov a nechce sa mi to vsetko sstudovat
@animal tak to já mám asi nějakej dobrej kus, protože se mi zatím neztupilo 🙂
@michamicha toť otázka, kolik jsi toho stihla nařezat oproti mě
@animal 😅

@caramilla však já v tý sukni chodím taky jako gejša🙂 Ani nastupovat do auta není nejsnazší.. Ale když je tak hezká.... Obecně si nemyslím, že by mě třeba turecký kalhoty nebo balonová sukně dělaly kdovíjakou figuru, ale mě se to líbí a hotovo. A aspoň nechodím vždycky uniformně oblíknutá. Navíc mi přijde, že nohy vyčuhující zpod velký sukně automaticky vypadají hubenější! A jak celej život toužím být drobná (kromě vykojenýho období mi váha taky líže 70tku), tak mi to přijde dobrý 🙂
Vejdou se na šířku bambusového aksamitu ze šd čtyři kalhotkový plíny vedle sebe? Počítám že jo, ale nepamatuju se od posledního dítěte, o kolik se to srazí na šířku - a moc mě to nezajímalo, páč jsem šila jenom vkládačky a plenky na snapku ala haipa daipa a ty nebyly z aksamitu... Dík za radu