icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
2. máj 2012

@lenasss teď na to koukám a když chceš počítat i s těma cenama, tak je lepší mít vše jako číslo - bez Kč apod., ono to pak nechce poslouchat.

palosek
2. máj 2012

@jemi @caramilla @baarca ...tak to jsem zvědavá 😒 Ted jsem jim psala maila, obratem mi odepsali, že to budou dělat tento týden. A že co nebude, budou info. Ale když jsem některé látky objednávala, ještě tam byly. Ale nyní už na e-shopu nejsou ☹ Tak se nechám překvapit. 🙂

jemi
2. máj 2012

@palosek u mě zatím taky nic, tak uvidíme 🙂

sinala
2. máj 2012

@boudova já tu mast používám od mimina, ale jednou měl zlehka vyrážku, když jsem přehnala množství

eldwen
2. máj 2012

@palosek no ja minulou stredy objednavala a tesim se na vazky, tak snad me neposlou do haje, kvuli tomu jsme tu objednavku delala ☹

maly_prcek
2. máj 2012

@karchinka Něco rovného, ne moc velkého (povlečení je velké 🙂 ), z látky co neklouže (plátýnko), ale zas aby to k něčemu bylo - třeba nějaký muchlíček-hračka pro mimino... Pokud máš dobré střihy, tak klidně oblečení - pláťáčky nahoře do gumy... Nějaká taštička...

jemi
2. máj 2012

@caramilla @baarca @palosek tak mi volali a ten šedý prací kord není :(( a ještě jednu mojí látku nemají

nenapadá vás kde jinde sehant levně prací kord nebo koženku, nebo něco podobného na western kostým?

sufik1
2. máj 2012

@ucitelka70 to nemám tušení, proč to pouští oka. U nás je to po opakovaném vyprání a požívání ok. Jen mi napadá, jestli máš strečové jehly. Já šila z jednolícu i oboulícu a žádná oka nejsou. A jiné věci ti to dělají?

macin73
2. máj 2012

@jemi Koupila jsem si u Mráze hnědý prací kord, asi nevyužiju, ale je to ten jakoby s kožíškem uvnitř... jsem čekala neco jiného... 02_802 Prací kord hnědý s plyšem vzhled beránek 1.00 m 149.00 CZK

macin73
2. máj 2012

Tady je foto...

jemi
2. máj 2012

@macin73 bohužel je to na letní tábor, tak s beránkem by mě nejspíš manžel vyhodil, ale díky. Zkusím zajít v Praze do Flex-texu, jen musím domluvit hlídaní malé

macin73
2. máj 2012

@jemi OK, v pohodě... tak hodně štěstí

kdyby měl někdo jiný zájem, klidně se ozvěte...

jemi
2. máj 2012

@caramilla @baarca @palosek
jinak když mi volali, tak se ptali jestli chci něco místo toho, tak jsem řekla, že ten hnědý kord, že jen pul metru, když už není ve slevě (pani říkala, že ve slevě mají jen dyftýny) a ted když přišla faktura, tak je 0,5m za 25Kč, tak jsem ji psala, ať mi toho dá 2 m, tak mi jen napsala OK a změnila cenu, tak jsem zvědavá co dorazí. Kdybych odzačátku veděla, že bude zalevno, tak vemu nějaký barevný 🙂 takže materiál na kostým je, jen škoda, že toho šedivého neměli ani půlmetru, chtěla jsem pro Elu šedivou-růžové harémky...

caramilla
2. máj 2012

@jemi hm, klasika:( Jinak takhle po mejlu, co jsem doplňovala a měnila, tak přišlo vždy vše OK, nikdy jsem neměla problém!
Já se taky vždycky děsím, co nebudou mít, nemají to prostě promakané, stahují to z netu, až když to dojde ve střižně a mezi tím mají třeba objednávky, kde to ještě někdo objednal. Já taky škemrám o 0,5 m🙂, ale nikdy nic, není to jak Terka, která vyšmelí vždycky všechno 😀
Mě se bohužel stává, že nemají to, c onejvíc chci a kvůli čemu objednávám ☹

veronik77
2. máj 2012

@macin73 tak já bych to brala 🙂 co kalhoty? 😉

terezita
2. máj 2012

@caramilla hele kdyz nebudou nekdy neco mit, tak rekni. ono se casto stava, ze to zas naopak lezi na krame.. 😉

lenasss
2. máj 2012

@daisyr já to asi nechám jak to je chtěla jsem aby to počítalo metry abysme věděli kolik už je ale nějak to nechápu 😅

macin73
2. máj 2012

@veronik77 jo, tak Ti to příště přenechám, jestli se Ti to bude líbit i naživo 🙂... jinak jsem smutná, kalhoty mi jsou hodně natěsno, celkem mi šponují přes zadek, tak asi nic... chjo, jinak jsou fajn, ale bála bych si v nich i sednout 😎

jemi
2. máj 2012

@terezita
@caramilla
mě pani říkala, že to hledala i po krámě a že to nemají, jinak já dělala objednávku taky hlavně kůli tomu co nemají 😒

veronik77
2. máj 2012

@macin73 ok, tak nic... za kord díky 🙂 a co tepláky? mám ještě něco pohledat? 😉

terezita
2. máj 2012

@jemi to nevim, jestli ti nekecala, bo sklad a kramy jsou dve rozdilne veci, ktere spolu vubec nesouvisi.. 😉

lenasss
2. máj 2012

@daisyr děkuji mooooc 😀

boudova
2. máj 2012

Holky, sháním střih na šaty tohoto typu, nevíte nebo si nepamatujete, jestli nebyl v nějaké burdě? Nebo někde jinde?

boudova
2. máj 2012

Potřebuju odsvědčit ségře svatbu a její šaty jsou tyto:

ucitelka70
2. máj 2012

@sufik1 zatiaľ sa mi na ničom nepustili, ale možno je ten jednolíc príliš tenký? nešila som strečovými, nechala som klasické ihly, čo mi dodali s OL, a mám iba 2 mesiace, tak to nemôže byť ani opotrebované

boudova
2. máj 2012

Nebo něco jako jsou ty prostřední:

kalman
2. máj 2012

Ahojte , konečne som niečo pošila 🙂
Kraťásky a body ešte bez patentiek ale prvý krát som lemovala dvoj ihlou 😀

daisyr
2. máj 2012

@ucitelka70 příště opravdu raději na úplety použij stretch jehly, mají zaoblenější špičku, aby právě tu látku jakoby nepotrhaly 😉

ucitelka70
2. máj 2012

@daisyr na veritaske používam stále stretch ihly, ale na OL som myslela, že nemusím vymienať... hned zajtra ušijem nové boxerky so stretch ihlami... a uvidím, isto pomôže