icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

beky52
6. máj 2012

@timkoemkamatko ..budu..dneska saom nafotila čo som šila od vianoc...som bola lenivá fotiť..ked som chcela..bud boli baterky vybité..bud pameť v foťaku plná.. 😝 ..atd..hned nahrám do pc..a potom idem nato.. 😀 😀

timkoemkamatko
6. máj 2012

@komisakpd ..tak to sa aj ja rada priucim, lebo som si kupila klieste aj s patentkami a akosi sa ich bojim...tak zatial pouzivam pre istotu suchy zips 😒

komisakpd
6. máj 2012

@timkoemkamatko no ja som si to prave skusala, lebo sa chcem prustit do plienky...a som ich az prepucila...ako nevyzera to tazko..len asi treba najst ten spravy cit...a to ako sa s nimi naraba je na detivbavlnke.sk aj s youtube navodom..uz len ten cit

timkoemkamatko
6. máj 2012

@komisakpd ..asi ano- treba cit, volakedy sme s mamou "nabijali" tie cvocky, co teraz byvaju na body a bola to hroza, tak odvtedy mam z cvockov a patentiek strach...ale musim skusit, ved hadam nebudu klieste v skrini 😝

komisakpd
6. máj 2012

@timkoemkamatko jej prisla som na to supeeeee..rrrrrr 😀 😀 😀 😀 😀 🙂 🙂 🙂 uńa 4 pokus ale stalo to za to

ucitelka70
6. máj 2012

@beky52 nezabudni ani na svoje foto..... čo si pošila aj pre seba

season
6. máj 2012

@timkoemkamatko ja ich milujem, odkedy mám kliešte a patentky, takuž nikde nedávam gombíky 🙂 🙂 🙂

beky52
6. máj 2012

tak baby..fotky v pc..idem nato..fialové piké a fialové káro z mtx..pre moje dvojičky..a legíny kárované pre moju najstaršiu dcerku...ona bola,,,modelka..aby som konečne pofotila aj moje veci 😀 ...kárované tričko je mojeeeeeee 😝

beky52
6. máj 2012

@ucitelka70 ..už budu...kárované tričko je moje..a zabudla som 3/4..aj tie su moje..

beky52
6. máj 2012

@ucitelka70 ..foto som zabudla... 😀

timkoemkamatko
6. máj 2012

@season, ...ved ja som ich kvoli plienkam kupovala, ale este viac kvoli gombikovym dierkam, lebo na mojej veritaske neviem urobit pekne dierky a ked nemaju byt pekne, tak radsej bluzky a saty na gombiky nesijem...tak na zajtra mam ulohu- ucit sa cvakat patentky
@komisakpd tak hadam to aj ja zvladnem

timkoemkamatko
6. máj 2012

@beky52 tielka nemaju chybu...- krasne olemovane, aj leginky- paci sa mi to uvazovanie- Emka to ma na jednych kupovanych kratasoch a vyzera to super, všetko mas pekne

season
6. máj 2012

@timkoemkamatko aj ja tak, a plienok som ušila len pár, ale kliešte frčia furt. Len som prvú chybu spravila, že som si jedni malinké patentky vzala a to mi nešlo. A hlavne treba to mať hrubšie, inak rozpučíš patentku. Hlavne ten "samček" je na to náchylný. Tá "mištička" je v pohodke. ale aj teraz sa mi stalo, že som krivo nastavila a bola nanič

timkoemkamatko
6. máj 2012

@season a ked sa pokazi patentka, latke sa nic nestane? Patentku v pohode vyberiem, a na to iste miesto dam novu?

beky52
6. máj 2012

@timkoemkamatko ..dakujem..aj ja som mala také kupené..ale ešte pre strednu dcerku..niekedy pred 8 rokmi..a super nápad..stále sa mi to páči..jednoduché legíny budu mať šmrnc 😀

season
6. máj 2012

@timkoemkamatko no v pohode nevyberieš, to je práve to...ide to feeest ťažko, takže sa snaž nepokaziť. Skor som potom pilnikom opracovala, aby to šlo zapnúť ako tak

beky52
6. máj 2012

tričká z wendy látky...a k nim šatičky a nohavice...riflového vzhladu..

beky52
6. máj 2012

@season a tento jedenlíc mám odteba..aj kusok fineribu..potom som doobjednávala v mtx2 objednávke u membri...mám aj ja tričko..len pri fotení som zabudla nato 😝

beky52
6. máj 2012

fotky som zabudla...

beky52
6. máj 2012

baby..inšpirácia na bodky...moje bolerká..ostatné vecičky už tu boli..len bolerko nebolo dokončené

season
6. máj 2012

@beky52 a tá riflovina je čo zač?

beky52
6. máj 2012

@season nieje to riflovina..nejaký bavlnený uplet..moc neelastický..ale pevná látka..nekrčí sa vobec..objednávala som to z čieh..z Rozalia.cz..za babku.. 😀 ..škoda,že som nezobrala minimálne 10 metrov..bolo by aj na tenšie mikinká..tak suprovo to vyzerá

vevercam
7. máj 2012

moc chválím všechny výtvory - jste fakt šikulky
@michamicha - mašinka je parádní, skvělý nápad
@beky52 smekám před tvojí výkonností, věcičky všechny nádherné

včera si poprvé babička vzala na hlídání všechny 3 kluky, tak jsem si užívala ¨dovolené¨ u šicího stroje 🙂 - pošila jsem tríča z fineribů s velurkama pro kluky a dokonce i tričko pro manžela podle střihu z Farbenmix 🙂

zkusím se přidat do tabulky s hromadkou - potřebovala bych z wendy nějaké bavlněné jednolícy - přeci jenom na léto se mi zdá finerib docela silný - vezmu určitě bílou a pak by se mi líbila nějaká živější barvička - oranžová ? nepřidáte se někdo?

lenasss
7. máj 2012

holky pomocccc někdo zase překopal tabulku a u wendy nepočítá cenu za látky 😖 😠 ☹

lenasss
7. máj 2012

a jinak holky vkládejte at mám co stříhat už se na to těšííííím 😀

animal
7. máj 2012

@vevercam koukám velurky v akci 🙂 jak se ti s nimi pracovalo 🙂 návod byl OK? 😉

vevercam
7. máj 2012

@animal návod perfektní 🙂 , nažehlování šlo naprosto lehce, ještě lépe než s reflexníma nažehlovačkama a z výsledku jsem nadšená, dodávají oblečkům profesionální vzhled 😉

animal
7. máj 2012

@vevercam no trička jsou moc pěkné 🙂

terezita
7. máj 2012

@vevercam tricka jsou paradni a nejvic se mi libi to s tema jezkama! 😵

michamicha
7. máj 2012

@lenasss už jsem to opravila, ale nechápu kdo se v tom hrabal, že to tam celý totálně zpřeházel, sloupci L to počítalo částky ze sloupce M, atd. 😲