Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jieff neslo mi to otvorit, ale z hlavnej stranky som sa dostala k viskoze, tak som precitala a zasa viem nieco viac 🙂 ...vdaka
@crawler vieš, že práve ešte z Tvojej hromadky mám jedinú elastickú červenú tepllákovinu? Ešte si sa mi ospravedlnovala, že mi vyšli kazy na nej 🙂 (kazy som zvládla v poho 😉) ona nie je zlá, ale tak nejako ťažkopádna mi pripadá, aspon teda také ťažké tepláky žiadne nemám 😀 a teda šedivie, táto ich červená je aj na červenom fineribe taká akoby šedivšia už za nova 😒
@season aha, tak tahle byla elastická? já právě pro sebe žádnou neměla a to stříhání jsem si teda řádně nezafixovala - ale když jsi mi to připoměla - tak tahle batani podle mě (pokud si to dobře pamatuju) - pruží o dost víc a je heboučká a právě že tenká a lehká. ta batani má tyto parametry a černá je fakt černá 😉
: Elastická jemnější teplákovina (výplněk) o gramáži 240-250 gramů v extra šířce. Vhodná na trika, mikiny, sportovní kalhoty, soupravy, dětské oděvy.
Nepočesaná, z rubu smyčky.
Šíře 175 cm
Složení: 95% česaná bavlna, 5% elastan.
holky máte někdo telefon na Jam ???? Ona je s malým určo v nemocnici a ona má u mě docela za dost peněz velurky, tak bych ji potřebovala dát vědět, jestli by mi to mohla zaplatit a jestli to třeba taky nemám poslat k Terce či k Sufíkovi.
@season Podle mych zkusenosti, co mi prisly balik odstrizku Z MTX. MTX prodaval dva druhy elasticky teplakoviny: Jednu o vysoke gramazi (to byla ta tabakove hneda a ta cervena) a potom dalsi typ o slabsi gramazi (tusim ze ji tam maji tmave modrou a khaki). Ta s vysokou gramazi me moc prijemna neni, je hodne tuha a malo poddajna, pruzi jen trochu. Ta slabsi je moc prijemna, ani nezmolkuje, prijemne pruzi, ale neni v zadne rozumne barve. Podle gramazi a mnozstvi elastanu, bych cekala, ze ta z batani bude podobna te slabsi z MTX.
@xashen super, si poklad!!!! Fakt si mi pomohla, presne pre toto som hladala tú elastickú v krajšej farbičke.... a ked som tam ešte aj tyrkysovú lamu videla beeeee ☹ ale už som kúpila dve chlpaté deky, tak už ma nebude mátať 😝 snád dakedy nazbierame po 10m z dákych teplákovín, lebo najesen bude treba zase tepláčky do škôlky pošiť.
dievcence tak prva kapsovka na svete 🙂
@ucitelka70 ..presne z tejto látky mám tie šaty a nohavice pre baby..pekne to vyzerá..silná látka...ale moc elastická nie je..ale po vypratí nestratila farbu a vobec netrebalo ani žehliť..inak ostatné látky sa mi zdaju také iné ako MTX..nie su také mäkkučnké..ani tak elastické..som objednávala aj na pyžamko bledoružové..vraj biobavlna..ale mne sa zdá taká ako kedysi boli..taká krepsilonová
@komisakpd ..tak hod foto...
@timkoemkamatko uz
@kalman to piké je taky ta II.jakost z mtx?
@michamicha Ano
@beky52 to kytkovaný jsem chtěla sobě na legíny, ale pak jsem si řekla, že ty velký květy nejsou moc vhodný pro moje tlustý kejty 😀 jsem si nakonec dneska koupila černý legíny v Globusu za 149,-Kč 😅
@komisakpd pekna plienka a na prvy krat super, aj ja mam material na kapsove, ale vacsinou pouzivam nohavickove+ vlniaky, ale zopar kapsovych musim usit...dnes som sa aj patentky naucila nacvakavat- som sa tesila jak mala 🙂
@komisakpd to je tvůj první pokus? fakt povedná 😉 já ušila 2 plíny a dopadly děsně a tím jsem s šitím plen asi skončila 😀
@kalman tak to už se těším až mi přijde taky domů 🙂 ty šatky jsou pěkný a ta pidi sukýnka taky 😵
@beky52 som si vsimla, ze sijes vela leginiek, ked pouzijes elasticky jednolic nevytahaju sa kolienka? a z fineribu si leginy nesila?
@michamicha ..ja legíny nenosím..nemám nato postavu...ale moje veľké baby chceli..len im neušlo z látky..snád pri dalšej objednávke..
@michamicha ..aj ja mám to žlté ll.akosť..a nenašla som tam žiadnu chybu... 😉
@michamicha Dekuji 🙂 Dobre se to šilo 😀
@timkoemkamatko
@michamicha
no je zo moj prvy pokus...som spokojna...len je tak pre novorodenca, kedze sompri strihu nepridala na svy...tak je taka malicka..sice moja Rita ma len 5 kg no tusim ze ju moc nevynosi...asi skusim este aj ine strihy..ale aspon som to konecne skusila..je to super..a patentky su uplna pohodka...bala som sa toho lastinu..a pospbu nasivania...no uvodime ako dopadne druha.....
@zojec...kuk vyssie...moja prva cervena plinka

@terezita no to víš, na malého obříka se ty piráti nějak zmenšujou...